[]

excel'in bittigi yer

her gun birtakim datalar girdigim bir excel dosyam var. gecenlerde bu bittiydi, yani sagda sutun kalmadi artik. ben de save as deyip yeni dosya yapip, eski bilgileri silerek yer actim. ama o da bitti simdi.

gene save as deyip yeni dosya acabilirim ama excel'in bitmemesi lazim, sanki bunun sagdan sonsuza kadar gidebilir olmasi lazim ama nasil?


 
satır da sütun da bitiyor bi yerden sonra.

eger bu kadar cok veri ile calisiliyorsa bunların aslında excel de tutulmaması gerekiyor. veritabanı dedigimiz seyler bu yuzden var. yedeklerini almayı kesinlikle unutma o dosyaların.
  • sage  (16.03.15 10:07:18) 
bu kadar çok veri excel için uygun değil. bir veritabanı kullanmaya başlamanızın vakti gelmiş artık. excel o kadar veriyle açılırken kasılır da, işkence olur.

onun yerine basit olarak access kullanabilirsin.
  • loveinaflipbook  (16.03.15 10:07:48) 
siz excel'i dogru kullandiginizdan emin misiniz? eski bilgileri silerek yer acmak ne demek :) neden verileri soldan saga sutun kisitlamasiyla giriyorsunuz? hadi giriyorsunuz, 16 bin sutun nasil bitiyor? hadi diyelim bitiyor, e verinizi satirlara girin?


  • nxtrls  (16.03.15 10:09:30) 
bu dosya benden once vardi, ben devam ettiriyorum. gunde bir sutun ilerliyor. 360x5yil desen gene 16bin sutun dolmamasi gerek. ustelik acilirken oyle zorlamiyor da bilgisayari. bi yerinde bi yanlislik var ama cozemedim, onun icin soruyorum.


  • jimicik  (16.03.15 10:29:55) 
aylara yıllara bölün alttaki sheetleri kullanın tek sayfada yapılır mı o kadar şey yav


  • argent dawn  (16.03.15 10:36:55) 
burada verimsiz bir kullanim var anladigim kadariyla. neden veriyi "yatay" olarak giriyorsunuz ben onu anlamadim. okuyamazsiniz, geriye donuk kontrol edemezsiniz, filtreleyemezsiniz, karsilastirma yapamazsiniz, yazi yazar gibi yan yana veri girmenin sizin ozelinizde mantikli bir sebebi var mi yani? gunde bir sutun ilerliyor diyorsunuz, bir sutunda alt alta belli bir miktar veri mi giriyorsunuz yoksa tek bir hucre mi? 16 bin sutun 1 milyon satir var (excel 2010 icin) gunde bir hucre veri girerek excel yetmiyor demek cok mantikli degil.


  • nxtrls  (16.03.15 11:05:07) 
simdi soyle; her gun bir onceki gun bilgi girdigim sutunu saga cekip (formuller var cunku) yeni rakamlari giriyorum. yukaridan asagiya dogru 15-20 hucre var doldurdugum. baska bir sekmede de tarihi degistirince kullandigim asil tabloyu guncellemis oluyor. dosyanin yapisini fln bozamam. ya oldugu haliyle save as deyip devam edicem, ya da sutun ekleyecegim bir sekilde.


  • jimicik  (16.03.15 12:17:42) 
o tabloyu kesip pivot olarak yapıştırırsanız formüllerinin bozulmaması lazım. excel kes yapıştırda formül adreslerini de olduğu gibi yapıştırır


  • argent dawn  (16.03.15 15:12:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.