[]

kuduz ihitmali?

merhabalar,

dün bir sokak kedisi tarafından tophane nargilecilerinde kucağımda sakin sakin yatarken anlayamadığım bir şekilde ısırıldım. 10 dk içinde bölgeyi sabunlu suyla yıkayıp ıslak mendille sildim. 1.5 saat sonra falan eve gittiğimde ise diş izlerini gördüm. çok hafif bir kanama da olmuş, sıyrık gibi. rakı ile (bulabildiğim tek alkol) yarayı temizledim (temizlediğini zannediyorum). internet üzerinden okuduklarıma göre kediden kuduz geçmesi pek olası değilmiş ama mümkünmüş sanırım.

henüz 12 saat gibi bir süre geçti. hastaneye mi gitmeli, göz ardı mı etmeli? aşı prosedürü nasıldır? iş nedeniyle normalde yaşadığım şehirde değilim birkaç hafta. ona göre burada başımın çaresine bakacağım. tavsiyeler nelerdir? teşekkürlerdir.

 
hastaneye git, kuduz aşısı ol.


  • t joe  (16.03.15 09:58:14) 
Yeni prosedur geregi sahipsiz ve asisiz bir sokak hayvani tarafindan isirildigin icin 5 doz kuduz asisi olman gerekiyor. Muhtemelen risk dusuktur zira turkiye de yillardir yalnizca bir kuduz vakasina rastlanmis saniyorum ama ya ikincisi sana rastlarsa?

Netice olarak herhangi bir acil servise basvurur ve isirildigini soylersen gerekli prosedur baslar. Eline verecekleri asi kagidi ile baska bir hastanede tedavini devam ettirebilirsin.
  • vendorth  (16.03.15 10:10:59) 
Aklınıza takılacaksa olun kuduz iğnesi (bence gereksiz), ancak düzenli olarak devam etmeniz gerekiyor. Hatta iğneyi kaçırınca kapıya polis gelip hastaneye aşıya götürüyor diye şehir efsaneleri de var.


  • whoosie  (16.03.15 10:12:32) 
kuduz aşısı için en uygun zaman ilk 24 saat.
bölgeyi sabunla yıkamak kuduz ihtimalini %50 düşürüyor.
bir de kediden kuduz bulaşma ihtimali %1-2 civarında.
kuduz bulaşırsa ve aşı olmazsanız %100 ölürsünüz.
kuduz değilse ve fazladan aşı olursanız da bir zararı olmaz, aşı olun.
bir de tetanoz aşısı yapacaklar.
  • neferkitty  (16.03.15 11:00:26) 
İhtimal çok düşük gibi ,ama ihtiyat lazım.aşı ol.bildiğim, ısıran hayvan kuduz da değilse, ısırılma beyne ne kadar uzak bir yerde ise riskte o kadar düşüyor .


  • 1adam  (16.03.15 12:23:14) 
bu ara ankara'da kuduz salgını var mesela köpeklerde. normalde bir şey olmaz der geçerim ben ama son zamanlarda biraz tehlike artmış olabilir. ne olur ne olmaz olun aşınızı.

bence kedide kuduz muduz yoktur ama, kuduz olan hayvan öyle gelip kucağınıza falan yatmaz. tedbirli olmak istiyorum derseniz yaptırın. ben olsam yaptırmazdım mesela.
  • mutevazi  (16.03.15 12:33:34) 
bişey olmaz merak etmeyin.

1) kuduz olan hayvan sakin sakin kucağınızda yatmaz
2) kuduz olan kedi birkaç saat içince zaten ölür
  • reso aga  (16.03.15 12:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.