[]

senet, avukat vs.

bir arkadaş senet karşılığı yüklü bir miktar borç veriyor.
borçlu günü geldiğinde borcunu ödemiyor.
arkadaş avukata gidiyor.
avukat senedi istiyor ve senedi elden teslim aldığında dair kağıt imzalıyor. ( galiba birde vekalet istiyor işlerinizi halledebilmem için vs. diyerek. )
bu olayın üzerinden 15 gün kadar geçmesine rağmen avukat telefonlara ve mesajlara cevap vermiyor.


bu durumda ne yapılması gerekir? ( alacaklı arkadaş türk değil, borçlunun üzerinde hiçbir mal varlığı yok.)

teşekkür ederim.

 
Şikayet falan etmeyin henüz erken.. Ayrıca sürekli arayıp adamı kendinizden de soğutmayın. Üstünden 15 gün geçmiş ve buraya yazıyorsunuz, muhtemelen arkadaşınız ilk haftadan aramaya başlamış avukatı ve bezdirmiş. Ben de avukatım ve beni de aynı şekilde arayanlara artık cevap vermiyorum.
Siz senedi vereceksiniz, avukat 3-4 gün içinde icra takibi başlatacak, ve borçluya ödeme emri gönderilecek. Borçlu icra müdürlüğüyle aynı şehirdeyse tebligatın ulaşması en az 3-4 gün sürecek. Sonrasında 7 gün itiraz süresi var borçlunun, avukat da 8. Gün gidip işlem yapamaz dosyada, her gün icra müdürlüğüne gidip tebligat borçluya ulaşmış mı diye kontrol edemez.. Onun için icra takibi başladıktan 20-25 gün sonra gidip kontrol eder, tebligat yapılmış ve 7 günlük süre dolmuşa haciz yapar.. Borçlunun üstünde mal yoksa düzenli bir şekilde ayda bir ya da iki ayda bir gidip tekrar borçlunun mal varlığını-iş yeri bilgilerini vs kontrol eder.
Ama siz bu ilk 20-25 gün içinde adamı arayıp nooldu bizim dosya derseniz ya sizi telefonda tersleyecektir ya da hiç cevap vermeyecektir.
  • de jure  (15.03.15 23:16:29 ~ 23:18:44) 
avukatın ofisine gidin. Yüz yüze görüşmeyi deneyin. Olmadı mesaj atın baroya şikayet edecem diye.

Bildiğim kadarıyla avukat bu işlemler için para alıyor. Babasının hayrına yapmıyor. Çok mu zor bi telefon açıp işlemler şu aşamada demek
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (16.03.15 09:21:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.