[]

evde yangın çıkar mı?

gençler lütfen tahminlerinizi yazmayın, "evet belki çıkabilir" olabileceğinin ben de farkındayım, lütfen daha teknik bilgi sahibi olanlar cevap versin, zira elimde düzeltebilme imkanı yok.

yağmur yağdı ve yatak odamızın tavanı akıyor. şerrefsiz tam da tavan lambasının oradan akıyor. hatta sular tavandaki armatürün içinden damlıyor. leğen koydum altına. yağmur durdu ama bu hala azar azar damlıyor. ışığı yaktığımda çok hafif bir cızzt cızzt sesleri geliyor. ışık kapalıyken cızırtı falan yok.

ben bu lambayı hiç yakmazsam, kuruyana kadar düğmesini açmazsam lambanın oraya elektrik gitmeyeceği için bir şey olmaz gibime geliyor ama yine de sorayım dedim. tavan kuruyana kadar ışığı hiç yakmazsam, düğmesini açmazsam yine de kontak montak edip yangın çıkarır mı bu? ne olur ne olmazi ampulü de söksem işe yarar mı?

evet çıkarır derseniz ne halt edeyim ben? yöneticiyle konuşup çatının aktığını söylemek dışında elimden bir şey gelmiyor.

 
Eğer doğru bağlandıysa yangın çıkmaz. Genelde doğru bağlanır. %2 ihtimal veriyorum. Ki oda yangına değil aslında, kablolar yanmaya başlayınca sigorta atar devreyi keser.

Özet: sikinti yok
  • Tears of Devil  (15.03.15 20:16:06) 
Dumesini acmazsaniz bir sey olmaz. Dugmeyi kapattiginiz prizin oldugu noktadan itibaren baglantiyi kesmis oluyorsunuz cunku.


  • delifaruk  (15.03.15 20:16:31) 
O bolumu kontrol eden kismin sigortasini kapatabilirsiniz, eger cok etkileneceginiz yerleri de kapatmayacaksa.


  • f_d  (15.03.15 20:18:09) 
Unutkanlıkla düğmeye basabilirsiniz.O nedenle ampülü sökün .masa lambası kullanın bir süre .


  • 1adam  (15.03.15 20:28:22) 
teknik olarak söylüyorum kullanmazsanız çıkmaz. ama uzun süre o ark (cızzt cızztlar)devam ederse tehlikeli. sigorta uygun değilse atmaz ve bir süre sonra kablolar yanar.
armatürün içinden su geliyorsa onu bir daha kullanmayın ampülü sökün düğmeyi bantlayın oraya elektrik vermeyin ve aydınlatma için başka bir yol bulun. suyun nerden nasıl ne zaman oraya tekrar ulaşabileceğini bilemezsiniz sızıntı varsa.
duvara monte edilebilen fişli şeylerden kullanın.
  • oku oku yazar ol  (15.03.15 20:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.