[]

babanın e-mail çılgınlığına bir çare?

efendim babanın gönderdiği bu muhteşem doğa fotoğrafları, arşivlik resimler ve daha fazlasının önüne nasıl geçicez. akşam eve geldimi de annene de göster falan. var mı çaresi. otomatik cevap da olmuyor, hahaha çok komik veya çok güzelmiş diye standart mesaj da olmaz. bunun önüne geçme yöntemleri?




 
hepsini bir folder a yönlendirin. ben öyle yapıyorum. sıkıldıkça bakıyorum. he bi de aynını ona yaparsanız da vazgeçecektir.


  • kediebesi  (24.08.09 17:01:29 ~ 17:01:53) 
ah bende de aynı model bir baba var. sanırım fw mesajlardan oluşan 1200 e yakın okunmamıs mesajı vardır bende, okuyabildiklerimi söylemiyorum dikkat ediniz :)

heves ediyor, hoşuna gidiyor sakın heves kırmayalım ben arada 3-5 ini açıp okuyp, izleyip sonra evde kişisel olarak yüzüne söylüyorum.

misal; baba ıstıranca dağları ne güzelmiş değil mi ya süper fotograflardı
misal 1; vay be sen biliyor muydun baba e=mc2 olduğunu ilk kez gördüm ben, acaipmiş ha.
misal 2; filancanın hikayesini göndermişsin çok acıklıydı yahu.

gibi gibi ilgilendiğinizi okuduğunuz belirten yüzyüze konusmalar.

önüne geçmeyiniz hem efendim babanız o. sen çocukken neleri yaptın, istedin, bıktırdın ısrarla bi düşünsene. babamızı gücendirmeyelim. arada da 50 mesajdan 2 sine gülücük ya da çok güzeldi baba saol diye cevap verelim.
  • uykusuz  (24.08.09 17:06:19) 
aynı babaya sahibim ben de. bi keresinde tüm mail şifrelerine hacklenmiş imajı vererek el koydum. 2-3 yıl öncesiydi sanırım. yeni mail hesabı oluşturdu devam ediyor. bıktım yemin ediyorum. oturup ben anlatsam güleceği şeyleri mail gelince çok önemsiyor. yok pırasanın faydası, maçu piçu fotoğrafları, güzel bi hayat nasıl şöle şöle olur slaytları. gına geldi.


  • slavezix  (24.08.09 17:14:50) 
@uykusuz: cevabına tik atmak istedim. sonunu çok güzel bağlamışsın :)

arada bir çok güzelmiş filan demek lazım, gücendirmemek lazım. ben de çok enteresan bir şey geldiğinde (ayda yılda bir) gönderiyorum, seviniyor.
  • ezeriko  (24.08.09 17:20:08) 
ona stumble upon u da anlatabilirsiniz. :) oradaki paylaşım çok daha kolay ve eğlenceli.


  • kediebesi  (24.08.09 17:28:37 ~ 17:28:59) 
@kediebesi: stumble bu çılgınlığı daha fazla tetikler.


  • sokak cocugu  (24.08.09 17:35:55) 
babam şu an hayatda olsaydı da binlerce maile boğsaydı beni..


  • jamswety  (24.08.09 17:48:26) 
adam heveslenmiş gönderiyor işte, durduk hoşuna gitmediğini söyleyip yere canını sıkma adamın bence. en iyi yöntem filtre kullanarak tek bir foldera toplamak ve de ara ara bakıp gönderdiği maillere baktığını hissettirip mutlu etmek.


  • roadrunner_merlin  (24.08.09 21:30:29) 
aman stumble ı öğretmeyin. sakın .


  • mirac  (24.08.09 21:33:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.