[]

(erasmus) bordeaux mu lille mi?

hayirli forumlar,

eindhoven, berlin, dortmund, antwerp gibi pek guzel sehirleri eledim icimdeki sartre askindan. sadece fransa icinden secim yapiyorum yani. paris de vardi siklarin arasinda ama hayat pahaliligindan elemek zorunda kaldim.

son noktada bordeaux ve lille arasindayim. bordeaux'daki okul INSEEC Bordeaux Business School, lille'deki Université Lille - Sciences et Technologies.

simdi lille'in avantaji belcika sinirinda olmasi, ver elini amsterdam ver elini bruksel yapabiliyorum trenle. bordeaux'nun avantaji da guneyde, okyanus dibinde olmasi ve sarap. ayrica 4 fransiz arkadasima sordum, hepsi paris icin horrible to live, lille icin not bad, bordeaux icin lovely dediler sektirmeden.

ayrica fransa'nin kuzeyinin bizim anadolu gibi, biraz egitimsiz ve muhafazakar oldugunu ogrendim arastirinca, guney biraz daha gelismis durumdaymis galiba. var mi acaba boyle bir sey cidden?

 
huoooo, "üç şehri de görmüş biri olarak söyleyebilirim ki..." diye başlayan artistler, nerdesiniz yav? başka zaman olsa erasmus sorularında döktürüyorsunuz.

kardeşim duydukların harfiyen doğru... bordeaux akar. paris pahalı. lille renksiz dandik şehir. boşver. bordeaux iyidir.
  • der meister  (15.03.15 19:02:13) 
der meistere katılıyorum :p valla yatmışlar herhalde normalde direk geliyorlar.

şehirlere gelince bilgim yok ben doğu avrupa ve baltıklar uzmanıyım :p
  • bialo czerwoni  (15.03.15 21:52:44) 
Lille'i tercih etmemissindir umarim.

muhafazakar degiller kuzeyliler, egitimsiz degiller velakin burada egitim zordur fransanin genelinden daha zor. ozellikle bazi universitelerde ellerinden geldigince az ogrenci mezun edebilmek icin her yola basvururlar. Bordeaux iyidir ama biraz irkcidir guneyliler. hepsi degil tabi.
  • zott  (08.07.15 14:00:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.