[]

Köpek Kovucu?

Baştan belirteyim, amacım polemik yaratmak değil. Özellikle üyesi olduğum bir Facebook grubunda hem hayvansever gruplarına mensup insanların, hem de "bana saldırabilirler toplatalım bunları" diyenlerin sıkıntılı üsluplarını gördükten sonra tekrar belirtmek istedim, sadece makul bilgiler almak istiyorum.

Ankara'da gece vakti köpeklerin cirit attığı bir bölgede yaşıyorum. Akşam vakti belirli bir bölgeden geçemiyorum (yolumu çok kısaltmasına rağmen) buna rağmen diğer tarafta da ısırılma endişesi taşıyorum. Daha önce hunharca kovalanıp, kendimi önce arabaların önüne, sonra da jandarma lojmanının içine attığım için biraz fobi gelişti.

Hepsiburada'da şöyle bir ürün satılıyor: www.hepsiburada.com

Bunların hayvanlara herhangi bir zararı, yan etkisi var mı? Uzaklaşmaları veya sürü halinde toplanmışken dağılmaları için işe yarıyor mu? Alternatif olarak ne önerebilirsiniz?

Bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.

 
işe yarıyor. ancak bunun yerine köpek kovucu aplikasyonlar var. ama aplikasyonlar işe yarıyor mu onu bilmiyorum. bir deneyin olmazsa alırsınız ürünü.

işin uzmanı değilim ama ben sesten rahatsız olup yön değiştiriyorlar diye biliyorum. yoktur sanırım zararı.
  • cilekli krep  (15.03.15 14:13:28) 
Yanlış hatırlamıyorsam bunlar ~27000 Hz'de ses yayıyor. Aplikasyonların bu yüzden işe yarayacağını sanmıyorum. Telefonlardan en fazla, o da oldukça dandik bir şekilde, 22050 Hz'e hadar ses oluşturabiliyoruz. Hatta denedik bunu yapabildiğimiz en yüksek frekansta da, hiç bir işe yaramadı.


  • ron dennis  (15.03.15 14:17:26) 
Zarar vermez
Ama işe yaramadığı bi anım da vardır. Mesafe önemli sanırım ve cihazın kalitesi iki gün sonra bozulmasın
Yine de alın ama
  • isimmisimyok  (15.03.15 14:21:44) 
bi yanlış anlaşılma olması benim gördüğüm alet birebir bu değildi. yani markasının falan ne olduğunu da hatırlamıyorum.


  • cilekli krep  (15.03.15 14:22:15) 
köpek sağırsa işe yaramıyor.


  • things  (15.03.15 14:29:28) 
"Kullanıyorum ve işe yarıyor" dediğiniz bir alet varsa onlara da bakabilirim.


  • sevgikusunkanadinda  (15.03.15 14:38:29) 
Üniversite kampüsüne koymuşlardı bu köpek kovucu cihazlardan. Çalışan cihazın önünde yatan köpek gördüm bir keresinde. İşe yarıyor mu emin değilim.

Şöyle de bir şey buldum
www.youtube.com
  • kakaolu kremali biskuvi  (15.03.15 15:58:02 ~ 16:00:09) 
mama verin?
şaka değil, köpeklere mama vererek kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. bir paket salam alsanız mesela, köpeklerin olduğu sokağın başına koysanız, hepsi oraya toplanır siz de öteden geçersiniz.
bir de bir süre sonra normalde saldırgan olsalar da kendilerini besleyen insana alışıyor köpekler, bir süre sonra kanka bile olabilirsiniz yani.
sizin kulağınızın dibine gelip hayvan gibi vuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuğv diye bağırsalar hoşlanır mısınız mesela? fiziksel olarak zarar vermez belki ama köpeği daha da agresifleştirebilirsiniz bu cihazlar yüzünden.
  • mutevazi  (15.03.15 17:16:09) 
en son parçalanan kızda hayvanesever biriymiş köpekleri düzenli olarak beslermiş demek mama vermek %100 işe yaramıyor.

insanın kötüsü olduğu gibi köpeklerin şerefsizi kötüsüde oluyor. bisiklet binerken çok kovalandım 10 köpek arasında geçerken 9 tanesi hiç bir şey yapmıyorken 1 biri havlayıp diğerlerininde tahrik ederek kovalandığımı bilirim. kovucu %90 işe yarar ama göz yaşartıcı sprey en iyisi köpeklere ölümcül zararda vermez.
  • mrthany  (15.03.15 18:19:35) 
göz yaşartıcı sprey senin gözünü yaşartır. köpeği ÖLDÜRÜR!


  • mutevazi  (15.03.15 18:41:09) 
bizim sayaç okuyucularda var köpek kovucu. bazı hayvanları daha da saldırgan yaptığı görüldü.


  • argent dawn  (15.03.15 19:10:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.