[]

ubuntu kurarken bootloader'i silmek

merhaba,

bilgisayarima ubuntu kurarken installation type kisminda something else'e basip hangi partition'a kurmak istedigimi secmek yerine erase windows and install ubuntu instead tarzi bi sey sectim. sonrasinda sorry, an error occured and it was not possible to install the bootloader at the specified location diye bir uyari aldim. ben hicbir lokeysin secmemistim bile. bana uc tane secenek verdi, ilki choose a different device to install the bootloader on, ikincisi continue without a bootloader, ucuncusu cancel the installation. ilk secenek icin kurabilecegim iki yer vardi zaten, /dev/sda ve /dev/sda1. sda'in yaninda benim hard disk'imin adi vs yaziyordu, yani kurmam gereken hard disk oydu bence, ama onu secip devam etmeye calisinca tekrar bu sayfaya dondu. ben de continue without a bootloader dedim sonradan bir sekilde duzeltirim diye. ve allah kahretsin ki duzeltemedim, ingilizce klavyede kaldim uzgun surat bile yapamiyorum. bootloader'siz bilgisayari acamiyorum dogal olarak. ata1 comreset vidividi tarzi bir hata veriyor. ben de try ubuntu w/out installing'le bilgisayari acabildim simdi. boyle acinca masaustunde install ubuntu dosyasi cikiyor. onun uzerinden kurmaya calisinca kurulum sirasindaki installation type kismi otomatik olarak something else secili halde geliyor, bu sefer sda1 secenegi yok. /dev/sda'ya kurabiliyorum sadece. ama bunu secip devam etmeye calisinca da root file system not defined, please correct this from partitioning menu uyarisi aliyorum. ya partitioning menu ne :( oley uzgun surat.

son olarak anladigim sey gparted isimli programin bana yardimci olabilecegi ama benim ubuntum bitti yani, buraya kadarmis, aklim yetmiyor daha fazla ilerlemeye. birisi buraya kadar okuduysa bile cok tesekkurler ama bir de anneye anlatir gibi bana soyle yap boyle yap diye aciklayabilirseniz gercekten cok makbule gecer.

 
Ben edeyim madem...
Windows ile bir işin yoksa ve de senin için önemli herhangi bir veri vs... Temiz kurulum yap.

Kurulum adımlarını takip ettiğinde disk bölümleme kısmına gel ve başka bir şey seçimini yap. Bolumlendirme uygulaması (ki, kendisi gparted olur) yardım eder:
1. Bölüm /dev/sda1 - / olmalı, biçimi de ext4
2. Bölüm /swap - takas alanı, yani sanal bellek, sahip olduğun ram miktarının iki katını ver gitsin 2 gb ram varsa 4 gb swap yap gitsin
3. Bölüm /dev/sda3 - /home olmalı, kullanıcı verileri buraya işlenecek, biçimi yine ext4

Grub / ön yükleyici ise daima /dev/sda1 bölümüne kurulur. Geçmiş olsun.
  • mahsus mahal  (15.03.15 14:11:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.