[]

Feministlerin "Kadin kadindir, cicek babandir!" Slogani icin ne dusunuyorsu

Nuz?

eksisozluk.com

Destekliyor musunuz?

 
ilgilenmiyorum ama kadının naifliği ve zayıflığına dair söylemlere karşı çıkmak için yerinde bir söz olmuş.


  • zgrydn  (15.03.15 13:01:12) 
geçen gün tartışıldı bu.

eksiduyu.ru
  • lily briscoe  (15.03.15 13:03:20) 
kendileriyle celistigini dusunuyorum. zira turkiye'deki kadin triplerinin cogu "oncelik, farklilik beklentisinden" kaynaklaniyor.


  • mayeskuel  (15.03.15 13:04:42) 
kadın kadındır, emanet ya da erkeklerin korunmasına muhtaç değildir hacı


  • limoncello  (15.03.15 13:07:07) 
belki aranizda gercekten guclu ve dimdik kadinlar vardir; ama bunu ulkemizde ortalamaya vursak yuzde 3-4'u gecmez. otobuste bos yer gorunce sanki onceligin varmis gibi musaade iste ondan sonra benim erkeklerin sevkatine ihtiyacim yok de. yok oyle bi istanbul.madem esitlik istiyorsan sokakta orada burada "bayanlar onden" kroluguna da tepkini vereceksin.


  • mayeskuel  (15.03.15 13:10:51 ~ 13:12:01) 
@mayaskuel kardeşim şimdi centilmenlik diye bir şey de var ve erkeklerin kas gücü kadından daha fazla


  • limoncello  (15.03.15 13:13:47) 
@ mayeskuel "kadınların kendileriyle çelişmesi" hepsinin homojen bir algıya sahip olduğunun da kabulünü getirmez mi aynı zamanda ? ki o zaman yine onu birey olarak görmekten uzaklaşmış olmaz mıyız?

dediğin gibi kadınlar yok demiyorum var zaten bu kadın çalışmalarının ehemmiyetini arttıran bi durum tüm kadınlar aynı bilinçte olsaydı zaten bazı şeyler daha rayına oturmuş olurdu

burda dikkat : ve dolayısıyla kadınların bu çağrıları sadece erkeklere değil aynı zamanda kendini, benliğini farkında olmayan diğer kadınlara da. "Feministler" denilenler bile kendi içinde farklı fikirlere sahip.
Benim görüşüme göre işin temelinde düşmanlık yok hak talebi var.ve bu yüzden bazı sloganları aşırı buluyorum(bu hariç). oysa kimisine göre tutumum çok yumuşak filan gibi...
bir de şöyle bir şey var mesela tüm kezban cılara(burda yazar bu kullanımın da bol keseden çoğu zaman haksız yere kullanıldığına dair eleştirisini dile getiriyor aslında) gelsin:
pbs.twimg.com :large
  • gis  (15.03.15 13:17:00 ~ 13:37:45) 
oncelik ile centilmenlik arasinda derin bi ayrim var kardesim. benim kastettigim kadinlarin oncelik bekledigi durumlar. yoksa 30 kiloluk damacana tasiyan kadina her erkek yardimci olur. etmeyen de okuzdur.


  • mayeskuel  (15.03.15 13:19:01) 
Bu cok aptal bir fikir. Feministlerin de bir cok aptalca fikri var. Bunu desteklerler mi bilmem ama, bana sorarsan gozu kapali desteklerler. Bunlar gereksiz tartismalar.


  • delifaruk  (15.03.15 13:22:04) 
haa öyle de çok kezban var onlara katılıyorum çalışmayım koca parası yiyim evde oturayım erkek bana baksın diyen onlar zaten pek böyle laflar etmiyorlar, kadın kardeşlerimizin içindeki irlandalılar diyorum ben onlara ama her kadını aynı kefeye koymamak lazım dediğim bu


  • limoncello  (15.03.15 13:23:32) 
Herkes kendi gibi Düşünen erkeklerle evlensin. Evleneceğim kadın sevgilim vb benim namusumdur çiçeğimde sevdiğimdir filan. Ota b.ka yafta takmaya gerek yok ama tabi kendileri bilirler.

Ha birde bol bol bunları paylaşan kızların bir kısmı özel hayatlarında kezbanın önde gideni tipler. En azından benim tanıdıklarından bazıları.

Neyse fikirler ve Düşünceler kişiden kişiye değişir. Herkes kendi gibi Düşünen birini seçip mutlu Olmalı.
  • efrasiyab87  (15.03.15 13:23:45) 
Soruyu sormusum, gorusumu de paylasayim, ben sonuna kadar destekliyorum.

Dogrudan ya da dolayli yoldan, kadinin erkekten yetersiz oldugunu soyleyen her goruse karsiyim. ( erkegim ) ama sadece sokaklarda boyle bagirarak, erkeklere nefret kusarak bir yere gelinmez.
  • comptrol  (15.03.15 13:32:01 ~ 13:42:18) 
feministlerin düşmanı bu düşünce değil, kadınlar. ben bunu öğrendim bunca sene sonunda. onlar gibi düşünmeyen kadınlar düşmanları. yoksa erkeklerle bir alıp veremedikleri yok. ne hikmetse erkekler üzerinden çıkış yapılıyor.

lakin ki öyle değildir.

feminist düşünceyi sevmiyorum, desteklemiyorum. çok yapay benim için, çok zorlama. bu slogan da ona keza. yok erkeğin kalbine giden yola sıçarmış, yok namus mu hemen kirletirmiş... böyle dövizler gördük yahu. nerede yaşıyor bu insanlar?
  • mermize  (15.03.15 13:34:41) 
Ya birde "namus mu kirletmeden duramam" Yazısı ve ona iç çamaşırını yapıştırıp gezen feminist Örneği bence çok sakil duruyor tek böyle Düşünen ben miyim?


  • efrasiyab87  (15.03.15 13:48:01) 
bayılıyorum


  • mesgul ve huzursuz  (15.03.15 14:12:21) 
@efrasiyab87 degil. Hani sana surekli birileri emir verir, sunu yapma, bunu yapma , soyle deme vs. Diye ve bir noktada patlayip "yaparsam nolacak yahu! Sanane" diye soylenir ve yapmayacak olsan da inadina yaparsin ya. Bu kadinlarin bu sloganlarinin cikis noktasi da tam bu. dogduklarindan beri sokulmaya calisilan dayatilan cicek, namus, hanimefendi kaliplarini yikmak icin bunlarin aksi yonunde sloganlar/soylemler uretmek.


Sahsen bir erkek olarak bu gorusleri savunan kadinlar, kisilik sahibi olduklarindan bana daha cekici geliyor. ( tabi bunun olcusunu kacirip, erkek dusmanligina donusturmedigi surece)
  • comptrol  (15.03.15 14:15:06 ~ 14:17:10) 
namus mu kirletmeden duramam lafının mesela neresi sizi rahatsız etti ki? tamam dünya bu lafla kurtulmayacak belki ama namus kavramı özellikle ortadoğu ve ortadoğu kökenli bu topraklarda kadın üzerinden şekillenen bir kavram ve özellikle kadın cinselliği üzerinden. Bu kadıncağızlar doğduklarındna beri bu kavram üzerinden yetiştirilip, korkutuluyorlar.Yok şöyle otur böyle gülme şöyle giyin şöyle yaparsan böyle olur böyle yaparsan başına bunlar gelir.Namus kavramı yüzünden bu ülkede kaç kadın öldü,'namusumu, namusunu kirletti öldürdüm diye babası abisi erkek kardeşi nişanlısı sevgilisi kocası öldürdü bu kadınları. Üstelik tahrik ceza indirimleri aldılar, teşvik edildiler adalet(!) tarafından.Namus kirlenmesi diye diye...Hiç erkek üzerinden şekillenen bir kavram olmadı ya da doğruluk dürüstlük üzerinden.Bekaret denen kavram bile namus üzerinden şekillenmeiyor mu, kadınlar şöyledir böyledir diyerekten sözde kadını koruyan patriyarka, aslında kendi naif erkeklik egosunu korumaya çalışıyor.Ona halel gelmesin aman.


  • limoncello  (15.03.15 14:21:09 ~ 14:22:49) 
naif, zarif, seçkin olmayan insan sözü. vasat. sert görüneceğim, güçlü olacağım derken batırmak. feministlerin bi çoğunun "aa biz feministiz anadımın?" düsturunda olduğunu düşünüyorum. diğer ülkeleri bilemeyeceğim de bizimkilerin çoğu böyle.

bu söylemler hedef kitlesi olan erkekleri yumuşatıyor değil, aksine kışkırtıyor. dikkat çekmek isteniyor da olabilir böyle böyle.

bu söz bu ara çok meşhur kullanalım hemen.

samimi değiller
  • u  (15.03.15 14:39:10) 
kadın çiçek değildir, kadın kadındır normalde o. öyle okumayı deneyin anlamlı olsun istiyorsanız.

şu hali, pankarta yazarken bu halinin daha "vurucu" olacağını düşünenlerin türevlendirmesi.

önceki halinde bile ne kadar anlatıyor tartışılır belki de, söylenilmek istenilen şey "kadın anadır, kadın bacıdır" gibi şeylerin doğru olmadığı, kadının kadın olduğu.
  • kulkke  (15.03.15 14:55:11 ~ 17:15:17) 
Buraya soyledim: www.eksiduyuru.com


  • delifaruk  (15.03.15 15:50:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.