[]

çiçek babandır zaa xd

"kadın kadındır, çiçek babandır." çok mal bi slogan değil mi sizcede?

NOT: sadece slogandan bahsediyoruz ana temayı kurcalamıyoruz.


 
kadınlar çiçektir, çiçekler su ister reklam sloganı kadar mal değil. bence ne anlatmak istediğini gayet güzel anlatıyor bu arada, narin korunmaya muhtaç ve güzel bir koku ve görüntüden ibaret nesne değiliz diyor bunu da çok bilindik bir kalıbı yamultarak yapıyor.


  • alice practice  (11.03.15 15:10:49) 
hayır, çok kullanılmış olduğu için kulağa sıkıcı gelebilir artık ama ilk gördüğümde gülmüştüm. ana teması da kullanılışı da çok hoş.


  • nathanieltroy  (11.03.15 15:11:56) 
senialan'ın yazdığı şekli çok kötü. bence "kadın kadındır, çiçek babandır zaaaa xd" çok daha başarılı bir slogan olurdu. sonra "anan" yerine "baban zaaa" kullanılırsa da iyi yürünürdü oradan bence.

belirteyim bu arada ironi vs. ile yazmadım gerçekten bu şekilde düşünüyorum. neticede güzelce anlatılan laftan anlayan, etkilenen insan değiliz. bu şekli daha akılda kalıcı.
  • nawar  (11.03.15 15:16:08 ~ 15:36:22) 
kadın haklarını savunan sloganların yarısını ironiden anlamayan mal nesil anlamıyor, yarısı da kadın hakkı makkı savunmak istemediği için feminist shit, başarısız espiri gibi alaşağı etmeye çalışıyor. fakat bu espiri değildir. gerçekliğine, cürretine inanamadığınız, sindirmek istemediğiniz için 'şaka', 'mal şaka' diye değerlendiriyorsunuz.

koşun genelleme:
kadın haklarını savunan kadınlar ortalamanın üzerinde zekaya sahiptirler. vizyon problemi yaşayan, analitik zekadan mahrum, hala kabul gören zihniyetin anlayışı, temel kırıntıları arkasından düşünen abidik gubidik kitlelerin hedefi olacaklardır fakat bir taraflarında da değildir.
  • raavann  (11.03.15 15:20:44) 
tamamıyla feminen zırvalarından birisi.

"kadınlar çiçektir." lafını yanlış anlamak için özel olarak alınganlık kasmak gerek ya. çiçekleri düşününce benim aklıma dünyaya kök salmış ve de insanlara ihtiyaç duymadan yaşam döngüsünü devam ettiren güzel ve bazen muhteşem varlıklar olduğu geliyor. çiçek denildiğinde evde vazoda veya saksıda duran çiçeği öncelikli olarak düşünmek nedendir, bilmiyorum.

bu sloganı atan kadın kadın-erkek eşitliğine inanmayan erkeğe pezevenk diye hakaret de eder. işin ciddi derecede ironisi de bu noktada.
  • eys of speyds  (11.03.15 15:27:06 ~ 15:54:37) 
Mal tabii ki, saçma sapan bir şey.


  • i was made for you  (11.03.15 15:32:23) 
Arko Nem'in "Tüm kadınlar çiçektir ve çiçekler su ister" reklamından kaynaklanma bunlar. Cildim kuru ve çiçeğin su istediği gibi cildim de krem istiyor, bu iki iki dört kadar net benim için. Bu reklamı izlediğimde ben de eys of speyds gibi düşünürdüm, hatta insanlara ve güzel olan her şeye "gül gibi, çiçek gibi" falan da derim.

Ama burada kötü niyet aramanın da yerinde olabileceğini düşünüyorum. Çiçek deyince narinlik, kırılganlık, zarafet ve yüzeysellik de akla gelmeyecek şey değil. "Bakıma ihtiyaç duymak" da bangır bangır alt metinde bağırıyor bir yerde. "Biri gelip seni sulamalı" diye bakan da olabilir. Bu bakış açısına bu slogan layıktır ancak. (Araya ekleme: Yine de "Çiçek babandır" denmesi içimi rahatsız ediyor. "Anandır" dense de "Babandır" dense de bir fark yok benim için. Eğer çiçek bir aşağılama lafı ise, anne ya da babanın aşağılanmasının ne farkı var ki. Ataerkil düzeni yermek için ata tarafını yermek içime sinmiyor. "Kadın kadındır, çiçek parktadır" gibi bir şey benim daha çok içime sinerdi)

Kendi kafamda çiçeğin oluşturduğu algıya göre ise kadın erkek, topluca çiçeğiz. Hepimiz bu dünyanın ürettiği ayrı ayrı rengi, şekli ve kokuları olan güzellikleriz, herkes kendine özgü ve eşsiz. Art niyet sezmiyorsam, ben çiçek olmayı kabul ediyorum açıkçası, babam da çiçek, abim de, annem de.
  • aychovsky  (11.03.15 15:50:43 ~ 17:21:54) 
Değil.


  • elorelia  (11.03.15 15:51:20) 
hayır değil, bu sloganı mal yapan size göre nedir?
başarılı bir slogan bu; herkesin anlayabileceği kadar basit, akılda kalıcı, dikkat çekici, eğlenceli ve gönderme yaptığı yer net. içeriği de, slogan hali de doğru.

  • asisamus  (11.03.15 15:51:46) 
evet son derece mal bir sloganmış şimdi gördüm.

derinlemesine inmeyeceğim de bunu diyen kadının iltifat, iki güzel söz hak etmediğini düşünüyorum. sanki hakaret edilmiş ha. kadını güzel bir varlığa benzetmişler, çıkmış "babandır" diye atar yapıyor.

sen çiçek değilsin tamam. sen kadınsın. ama benim karım benim çiçeğim. benim annem benim çiçeğim. babam da belki bir çiçek değil ama bir ağaç, bir çınar.

bunu anlamayacak kadar sığ isen sen ne çiçeksin, ne ağaçsın. sadece art niyetli bir kadınsın ve hiçbir iltifatı, hiçbir güzel sözü hak etmiyorsun.

bence "bakıma muhtaç"tan çok narinlik, kırılganlık alt metni içeriyor. içersin, kötü mü bir kadın için narin olduğunu düşünmek. "kadın erkek eşittir" mottosu sadece insan hakları için geçerli birader. kadın da erkek de eşit haklara sahip denmek isteniyor. kadın erkek fiziksel güç olarak, dayanıklılık olarak eşit falan değil. bunu kim iddia edebilir? bu bir kadının niye zoruna gidebilir? demesi kolay. git inşaatta nakliyede çalış bakalım madem kırılgan, narin denmesi zoruna gidiyorsa?

o yüzden narin ve güzel bir varlığa benzetilmek bir kadının gücüne gidip atar yapıyorsa, o atarlı slogan, mal bir slogandır.
  • kibritsuyu  (11.03.15 15:56:41 ~ 16:08:39) 
çok başarılı çünkü insanların ayarlarıyla oynuyor, şimdiye dek alışık oldukları fikri sarsıyor

ikincisi bir şeyi eleştirirken çıkış noktamızı da belirtirsek ona göre yorumlar alabiliriz

mesela

bu slogan çok mal "çünkü" kelimeler küçük uyumuna uygun değil
bu slogan çok mal "çünkü" kafiyeli değil
bu slogan çok mal "çünkü" başka yerde kullanıldı çalıntı

herhangi bir sebebi olmalı, ya "bence" çok mal, ya "bana" çok saçma geliyo diye eleştiri olmaz

her şeye doğrudan saçma, mantıksız etiketi yapıştırıyoruz da ondan şey ettim, kişisel değil vincent :)
  • freebird5406_2  (11.03.15 16:02:22 ~ 16:05:48) 
kibritsuyu +1000


  • mattiadestro  (11.03.15 16:11:36) 
bu ülke 'böyle yapsan ne değişecek yea'cılarla dolu olduğu ve bu nedenle her konuda başkalarına bağımlı, sıfır üretken, ara eleman ülkesi olmaya devam ettiği için, ideolojik altyapısı da bu hımbıllıktan 'bu kadar ufak şeylerin kıymeti olmayacağına' ve biraz analitik düşünmenin 'gavatlık, elitistlik, fularlı entellektüellik' olduğuna falan hizmet ettiğinden, muhtemelen altındaki ideolojiyi hor görecektir.

sloganı mal bulan adam bu fikrini 'kadına çiçek babaya çınar ağacı' diyerek temellendiriyor(!). kalan random shit vecizeleri okumaktan gözlerim yandı. hamiş: bu slogan zaten bu sloganı mal bulanlar için bulunmuş. bu kadar çok mal bulan çıktığına göre yerine ulaşmış. tebrik ediyorum mucitlerini.

aychovsky +1
  • raavann  (11.03.15 16:19:16 ~ 16:30:59) 
valla tekrarlamak gibi olacak ama yine de belirtmeden edemedim: kibritsuyu +1


  • m murphy  (11.03.15 17:00:12) 
Degil, asil orijinal slogan sacma niye erkeklerin cildi cilt degil mi neme ihtiyac duymuyor mu, guzellik ve zerafet sadece kadinlara mi ozgu ya da sacmalik


  • sirena  (11.03.15 17:05:41) 
Bütün feminist sloganlar gibi bundan da gerizekalılık akıyor. Loser kadınların kendi kendine gelin güvey olması çok komik.


  • arnold schwarzeneger  (12.03.15 07:58:16) 
Kadinlar cicektir sozunde bir terslik bulamiyorum. Eger isterseniz, bircok şeyden - olmasa bile - art niyet cikarabilirsiniz. Bu da oyle. Cicegin zayiflik kismina vurgu yapilmiyor kadina ithafen soylendiginde, cicek guzelligiyle estetigiyle on plana cikan bir obje, zayifligi acizligiyle degil.
Dolayisiyle burada vurgu yapilan sey KESİNLİKLE zayiflik degil. Gidip de evinize, bahcenize "dur soyle hassas, zayif aciz bir obje alip koyayim" dusuncesiyle cicek almazsiniz, "soyle renkli, guzel, estetik, goze hos gozuken gos bir sey alayim" dusuncesiyle cicek alirsiniz. Boyle sacma sapan fikirleri ortaya atabilmek nasil mumkun oluyor? Art niyet ise kadina cicek denmesinden bu anlami cikartmakta. Kadinin kendisine cicek gibi hos, estetik ve narin diye iltifat edilmesine ihtiyaci yoktur, o tamamen ayri bir konu.
Ayrica babalara laf gidiyor boylelikle simdi ne yapacagiz?

Birazcik mantikli ve gercekci dusunmek lazim. Cicek fiziken guclu ve saglam degildir ama estetik yonden ve pozitif enerji verme yonunden epey gucludur. Bir kadin da fiziken zayiftir, bu da doganin bir gercegi. Yani cicek gibi fiziken zayif ve hassastir ama guzeldir, cekicidir. Bir kadini bilek guresinde kolaylikla yenersiniz ama bir kadindan mutlaka daha zekisinizdir diye bir sey yok bir erkek olarak mesela. Simdi, bir kadinin kollarinin gucsuz oldugunu iddaa etmekte hicbir sakinca yok o halde. Cunku bu tabiatin gercegi. Bir kadinin cicek gibi kirilgan ve guzel oldugunu ifade etmekte de sakinca yok. Yasadigimiz evrende kadin erkegin birbirinden ayrildigi bir cok nokta var, saglamamiz gereken sey ikisininde daima esit haklara sahip olmasi. İkisinin de birbirine ustunluk sagladigi noktalar var, bunlari kurcalamanin hicbir anlami yok.
Eger ters anlamlar cikartmak isterseniz, kadin ve erkek uzerine soylenen ne varsa tamamina yakinindan her birinden bir suru ters anlam cikartirsiniz, eger isterseniz bunu rahatlikla tlyaparsiniz. Ben yapabilirim mesela.
  • delifaruk  (15.03.15 13:54:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.