[]

köpekler camdan atlar mı?

selam, köpeğim sıcağı sevmediği için camları açıyoruz. köpeğim de camın önüne gidiyor, bazen aşağı sarkmaya çalışıyor. atlamaz değil mi? ne bileyim kendince rahatsız olduğu bişey görse atlar mı? yanından kısa süreliğine de olsa ayrılacaksam camları kapatıyorum mutlaka. olabilir mi böyle bir durum?




 
atlamaz sanırım. kedilerin yükseklik algıları yok bildiğim kadarıyla ama köpeklerde vardır. bizim köpek balkondan gelene geçene giydiriyor ama henüz atlamadı.


  • teknikekip  (15.03.15 10:19:11) 
kedilerin söylendiği gibi yükseklik algısı yok.
köpeklerde bunun olup olmadığını söylemek zor.
mesela balkona kapatıldığında, kaçmak için aşağı atlayan ve tasması yüzünden boğularak ölen köpekler oluyor.

bilinçli olarak yapmasa bile aşağı sarkıyorsa ya da buna meyilli davranıyorsa yanlışlıkla düşecek kadar sarkabilir de.
ya da bir kuş vs görür, heyecanlanır, o an biraz zıplar ve düşer.
bunlar az sayıda da olsa, yaşanabilen şeyler.
o yüzden bence dediğiniz gibi yanından ayrılacağınız zaman camı kapatmaya devam edin.
veya mümkünse ilerde sineklik yaptırırsanız cama da çıkamaz, siz de rahat edersiniz.
  • blatta hiberna  (15.03.15 10:41:19) 
atlayabilir. hele yavru köpeğe hiç güven olmaz acayip ayarsız oluyorlar. dikkatli olmaya devam edin. hatta mümkünse tel taktırın cama. köpeğiniz ayı gibi bile olsa köpekler "burası kapalı" olayını anlıyor. telden çıkmaya çalışmaz yani. en azından yüksek ihtimalle. bazıları manyak olabiliyor çünkü belli de olmuyor yani :)


  • mutevazi  (15.03.15 17:17:55) 
Hiç belli olmaz. Balkondan camdan düşen kedi çok duydum (bizim rahmetli kedi de dahil-ölüm sebebi o değil bu arada sadece bacağı kırıdı)
ama camdan düşen-atlayan köpek pek duymadım. sadece gazetede görmüştüm, hayvanı balkona bağlamışlar o da kaçmaya çalışmış sanırım balkondan atmış kendini asılarak ölmüş :(

Bizim köpeğe balkondan baktırıyoruz arada, masaya çıkartıyoruz ama yaklaşmıyo, ödü kopuyo düşücek diye. ben elimle hafif iter gibi yapıyorum hemen kendini geri çekiyor kenardan.
veya asansör beklerken apartman boşluğuna bakmak istiyor ama gene uzaktan bakıyor asla yaklaşmıyor, hali çok komik ben yaklaştırmaya çalışıyorum tepkisini ölçmek için heen geri kaçıyor.

Ama buna rağmen asla ve asla yalnız başına balkondan veya açık camdan baktırmıyoruz. ancak bizimleyken baktırıyoruz. Riske girmeye değmez, anlık bir şey olur, kuş görür bi şey görür atlayabilir.
  • innerbliss  (15.03.15 21:58:53) 
Benimki biraktigim pansiyonun camindan atlamis, geri de girememis yukseklik farkindan. giris katiydi neyse ki. icguduleri o an agir basarsa atlayabilir. hatta belli bir kopruden atlayan kopeklerle ilgili bir haber okumustum, sebebini ariyorlardi.


  • bir varmis bir yokmus  (17.03.15 00:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.