[]

kafasına göre duyuruyu silemese açan

önceden de talep edildi biliyorum da, cidden niye yapılmıyor ki bu?

yanıt veren varsa o duyuruya, silinemese işbu duyuru açan tarafından? ne bileyim, dışa kapatılabilinsin - ekşi sözlük kullanıcısı olmayan yahut duyuru kullanıcısı olmayan göremesin. en olmadı ne bileyim, yanıt verenler harici görememe seçeneği vesaire de eklenilebilinir. onun yanında belki üzerinden zaman geçerse silinebilinsin; yanıtlayanların hepsi olur verirse silinebilinsin. ama şu durum çok saçma yerlere varıyor.

kaç kere talep edilmişken, şöyle bir koşullu-zaman aşımlı silme ve alternatif olarak dışa kapama getirilse? cidden olmuyor mu?

 
böyle bir şey yapılmıştı zaten. millet isyan çıkardı. compumaster da "hepiniz bundan yakınıyorsunuz diye siz istiyonuz diye yapmıştım tamam la tamam geri alıyorum ne haliniz varsa görün" tarzı bir şey diyip geri kaldırmıştı bu özelliği. millet sürekli şu an senin açtığın tarz duyurular açıp şikayetçi oluyor diye yapmıştı ama iş uygulamaya gelince sevmediler :D


  • newbie.  (14.03.15 20:02:55) 
Bence silinememesi daha saçma.
Ben periyodik olarak siliyorum, emek verip yazan varsa da mesaj atıyorum silmeden önce.
Çok sevdiğiniz duyuruların full page screen görüntüsünü alabilirsiniz, karışmayınız kimseye efendim.

Edit: bu fikri de (sizi kast etmiyorum) genelde duyuru altında saçma geyikler çevirip ''o nasıl laf soktum'' adamları destekliyor zaten. Çok önem veren dediğim gibi kaydetme yoluna gidiyor zaten.
  • neferkitty  (14.03.15 20:05:59 ~ 20:09:05) 
allah allah niye silemiyomus kafasina gore duyuruyu?
unutulma hakki diye bisi var bilmiyorum hic duydunuz mu...
ben belki o an benim icin cok acil biseyi sordum ve baskasinin duymasini gormesini istemiyorum sen ona cevap verdin diye duyuru kamunun mali mi oluyor?
atiyorum ben kadinim ve cocuk aldiricam jinekolog soruyorum cevabimi aliyorum ve siliyorum.
bundan dogal ne var?
  • rentts  (14.03.15 20:06:11) 
bu da tepkiler üzerine geri vites yaptıktan sonra yaptığı açıklama: eksiduyu.ru


  • newbie.  (14.03.15 20:12:03) 
yahu ne bileyim, gizleme özelliği falan olsun madem yahut yazanlara, favorilerine ekleyene mesaj olarak gitsin ve o mesajlar da şimmdiki gibi zaman aşımı ile silinemesin.

silinemesin, öylece kalsın demiyorum bu arada - şarta bağlansın. zaman aşımı olur şart, bazı kategorilerde silinebilinme olur bazılarında olmaz, ne bileyim kişisel diye kategori olsun o silinebilinsin sadece; cidden saçma yerlere varabiliyor hakeza. en olmadı bari yanıt verenlere ve favorilerine alanlara söz konusu duyuruyu, mesaj olarak gitsin ve o mesajlar silinmesin kendiliğinden, şimdi olduğu gibi.

unutulma hakkı da tartışmalı birşey açıkcası. o hak üzerinden kendisi ile ilgili tüm kötü meretleri Google'dan kaldırtan firmalar var örneğin - kendisi hakkında negatif yorumları arama motorlarından kaldırmayı talep edenler var, vesaire. tartışmasız temel insan hakkı imiş gibi ya da geniş kabul görmüş birşeymiş gibi gelmenin anlamı yok şimdi. hayır zaten rumuz kullanılan bir yerde de doğrudan alakası olduğunu sanmıyorum işbu durumun.

gene, anonim duyuru açma özelliği getirilsin duyuruyu kendisi ile bağdaştırmak istemeyenler için - o da kolay bir çözüm.
  • kulkke  (14.03.15 20:15:52 ~ 20:25:16) 
@advocatusdiaboli anonim duyuru açabilmek gibi bir özellik olsa tek başına yeterli olmaz mı peki? kişisel kategorisi eklenmesi üzerine bir de?

bari belli bir süre konulması yahut da mesaj olarak gitmesi kötü öneriler mi?
  • kulkke  (14.03.15 20:21:36) 
sorun kişilerin yanıtlarını önemsemesi değil ki - duyuru da önemsenebilinir. orad kaybetmek istenilmeyen bir yanıt vardır, sonra dönüp okumak isteyenler vardır yanıtları, o vardır bu vardır. tek kişinin keyfinde olunca duyuru, altındaki tüm yanıtlar ile birlikte, bunların hepsi imkansız oluyor.


  • kulkke  (14.03.15 20:27:25 ~ 20:27:48) 
Yazılanların kalıcı olması ortamı foruma benzetir. Adı üstünde duyuru . Belli süreli etkisi var. İstenilen yazıları kalıcı olarak görmek için en basitinden masaüstünde yeni not defteri oluşturmak , kayda başlamak .


  • 1adam  (14.03.15 20:28:30) 
sevgili kaydetme çözümünü söyleyen arkadaşlar; herkes her an burada değil ki her an belli bir duyurudaki olan biteni kaydetsin toptan?

peki silsin, ama bari favorilere ekleyenlere ve yanıtlayanlara mesaj olarak tüm duyuru gitsin - o olmaz mı?
  • kulkke  (14.03.15 20:32:23 ~ 20:35:33) 
@kulkke o zaman senin için ciddi önemli bir soruysa ve kayıt edemediysen aynı soruyu sorabilirsin, herkes yine aynı şekilde yardımcı olur.


  • neferkitty  (14.03.15 20:35:03) 
Eksiduyurudaki duyurularin %70 i siliniyor zaten. Bu duyurunun numarasi 910 bin, duyuru adedi ise 300bin civari.


  • comptrol  (14.03.15 20:39:48) 
silemeyeceğim duyuruyu neden açayım ki? kullanıcı da olsam bu kadar özgürlüğüm olabilmeli. benim gibi düşünen birçok insan da çıkacaktır. böyle böyle bitirirsiniz siteyi, ne mutlu size.


  • devilred  (14.03.15 20:57:26) 
unutulma hakki temel bir insan hakkidir.
neden dersen atiyorum birisi sana iftira atti.
kulkke benim malimi caldi diye. bunun uzerine davalar acildi, mahkemeye gidildi vs sonucunda senin sucsuz oldugun kanitlandi.
ama dava sureci basladigi anda bazi siteler davayi konu ettiler icerik olarak girdiler.
ve sen ne kadar o davayi kazanmis sucsuz oldugunu ispatlamis olursan ol artik google a
'kulkke' yazdigimizda sadece senin hirsizlik davani goruyoruz ilk siralarda.
simdi bunun senin ozel-is hayatina yansimalarini dusun.
ki bu senaryoda sen sucsuzsun.

bir de soyle bakalim sen trafikte birisiyle kavgaya tutustun. ve adama sinirle bi tane vurdun.
ceza aldin. siciline islendi. artik google da kulkke diye arattigimizda senin adama vurdugun davalar geliyor onumuze sonuclarda. ama sen aslinda gayet duzgun birisin. o gune kadar sicilin tertemiz vs.

simdi boyle durumlarda unutulma hakkini kullanamazsan ne yapabilirsin?

(ki yukardaki senaryolarda basit ornekler verdim, seni katil, sapik, teror orgutu uyesi vs vs gibi de yazabilirler)
  • rentts  (14.03.15 21:04:19) 
@rentss genel kabul görmüş öyle bir temel insani hak yok. yani yok - benim suçum değil bu da. sence doğrudur yahut yanlıştırını yahut doğrudur yanlıştırını tartışmıyorum - bence doğru olduğu noktaları da var ama mutlak değildir, sınırlandırılarının belli olması halinde evet haktır; bunun dışında bence tüzel kişiliklere genişletilinmemeli falan filan; mutlaklaştırılınca da hoş olmayan şeylere denk gelmesi, sansüre, ona buna gitmesi yahut aklamaya, kirlerden yıkamaya vesaire gitmesi veyahut da salak saçma şeylere kadar genişlemesi de mevcut örnekleriyle.

ama söylediğim bunlar değil zaten "yok" derken; genel olarak tanınıp genel kabul görmüş bir "temel insan hakkı" değil işbu şey. yani söylediğim "yok" kısmı da bundan ibaret.

neyse biraz saptı da. öyle.

hala silinmese bile mesaj gitmesi konusunda taraftarım en azından. bu kadar karşı çıkan varsa zaten silinmesine devam edilir; ama bari mesaj? kişisel olarak sorulanlar için kişisel kategorisi açılsın hatta madem, onlar mesaj olarak da gitmesin? buna karşı olanı var mı ki duyuruda?
  • kulkke  (14.03.15 21:14:46 ~ 21:17:19) 
temel insan hakkidir derken zaten kendi fikrimi soyledim. 2012 yilinda ortaya atilmis bir mevzu zaten insan hakki olarak kabul gormesi icin onunde uzun sure ve bir ton engel var.
mesaj gitmesi olayi olabilir. mesajdan kastin ben senin duyuruna cevap verdim ve sen duyurunu sildiginde bir mesaj gitsin diyorsun anladigim kadariyla di mi?

  • rentts  (14.03.15 21:28:58) 
evet öyle - duyuruyu favorilerine ekleyenler de dahil olarak.

hatta çekinen varsa, kişisel diye kategori konulup o kategoride böyle birşeyin olmaması falan gibi şeyler de yapılabilinir.
  • kulkke  (14.03.15 21:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.