[]

acı eşiği

merhaba sayın house'lar.
sıkıntı şöyle; normal şartlar altında acı eşiğim yüksektir diye zannediyorum. kolum bacağım kesildi, dövmeler yaptırdım, düştüm, kaltım, ayak parmaklarım kırıldı, hatta bir keresinde yanağımdaki tüyleri iple aldırdım vesaire, bunları düşündüğümde "ulan şunda canım ne yanmıştı be" diye bir şey aklıma gelmiyor.

ama gelin görün ki mevzubahis sıcak bir şeyler olduğu zaman dayanamıyorum. zaten aşırı terleyen bir bünyeyim. benimle yatan insanın can simidi falan taşıması gerekiyor, öyle düşünün. bir bardak sıcak çayı elimde tutup şöyle ağız tadıyla yudumlayamıyorum. elimden bırakıp atacak raddede canım yanıyor. nedir bunun sebebi sizce?

 
çünkü ısı ve acı farklı reseptörler tarafından algılanır


  • la noix  (14.03.15 19:35:03) 
@la noix yani sıcaktan duyduğum acı ile işte atıyorum parmağımın kesilmesinde duyduğum acının biyolojik kaynağı farklı noktalar mı diyorsunuz?


  • uuth  (14.03.15 19:37:12) 
aynen öyle
basınç (dokunma) da farklı mesela

  • la noix  (14.03.15 19:40:30) 
o halde bunun öyle al ilacı yat aşağı bir çözümü yoktur sanırım. çayı dük gibi fincanda içmeye devam :/


  • uuth  (14.03.15 19:44:09) 
ellerini yaka yaka zamanla azalıyor o acı. bol bol evde yemek yapmanı salık veriyorum biraz da sakar olursan. tez vakitte o cayı elinde tutarsın şekerim.


  • fasulyek  (15.03.15 01:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.