[]

eski günlerdeki gibi

TRT de eskiden (yani benim gençliğimde) çok kaliteli programlar olurdu. hadi o programları geçelim, daha sıradan bir şey söyleyeyim. dizileri bile belirli bir düzeyin üzerine çıkmış ve eğlenceli bi hale gelmişti. (örnek; ayrılsak da beraberiz) mesela o dizinin karakterleri ve şakalarını hala ilk günkü gibi hatırlarım. tam da bunu düşünürken son günlerde bu dizinin yeni versiyonun başlayacağını duydum/gördüm. tanıtımı dönüyor şu sıralar.

neyse bunu da geçelim.

eskiye dair bir şey izlemek istiyorum ulan. mesela trt'de attila ilhan'ın programı olurdu, konuşmasını hazırladığı küçük kağıtları arada bir eline alır çeşitli konular üzerine müthiş tespitler yapardı. konuşma tarzı, yaşına göre giyinişi, karizması, türkçe'yi kullanma biçimi... her şeyiyle mükemmeldi.

attila ilhan'ın o kayıtlarını iyi bir kaliteyle nerden bulabilirim?

satın alabilir miyim?
akp trt'sine gitsem birer kopya vermezler mi?
bu tip şeylerde "telif/kullanım hakkı" gibi bir şey söz konusu mudur?
devlet kurumundan bu tip şeyleri talep ettiğimizde verme zorunlulukları var mı?

bir yol gösterin lan! o programları bulduktan sonra izlemek istediğim diğer şeyleri de sıralayacağım.

 
Trt belgesel bende hala ilk siralarda.tavsiye ederim.

ben de Trt2 de yayınlanan 'Aksam Sefasi'miydi acaba boyumu aşan, konularini pek hatirlayamadigim ama bayildigim bu programi cok ozledim.duyuruya hemen cevap verdim.size cevap oldugundan emin degilim.
edit:programin adi Aksam'a Dogru'ymus.bolumlerini yeniden izleyebiliriz.
  • safsafinaz  (14.03.15 19:31:56 ~ 19:35:27) 
  • comptrol  (14.03.15 19:39:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.