[]

disiplinli misiniz?

selam, disiplinli misiniz eğer öyleyseniz nasıl başarıyorsunuz? ben hiç disiplinli olamıyorum. başarılı ve mutlu olmanın bir yolu da disiplin galiba ama yapamıyorum. bir günümü nasıl geçireceğime dair plan yaptım ama hiç uymadım. spor yapamıyorum, sınavlara çalışamıyorum. siz bunu nasıl başarıyorsunuz, karakterle mi alakalı acaba?




 
Bu daha çok motivasyonşa alakalı, ben de zaman zaman tembel moda girebiliyorum.
Motivasyon artırma tekniklerini oku bol bol bir de;

eksisozluk.com
  • neferkitty  (13.03.15 22:05:47) 
Kendimi bildim bileli disipliyimdir hatta takintili oldugumu dusunenler bile var, planlarimi uygulayamazsam kasinti tutar. Bunun biraz karakter meselesi oldugunu düşünüyorum.


  • fraise  (13.03.15 22:17:11) 
tek çocuk büyümüşsen diziplinli olman zor. İlk önce paylaşmayı,önyargısız olmayı öğrenmelisin.


  • winstonsoft  (13.03.15 22:28:17) 
winstonsoft, tek çocuk değilim. paylaşımcılığım enayilik boyutunda. birinin bişeye ihtiyacı varsa bende de varsa ona hiç düşünmeden verebiliyorum. ama önyargı var biraz. o da eskisi gibi değil.


  • rock n roll  (13.03.15 22:34:52) 
Bak bahanelerden kurtulmak için bahane tablosu hazırlayın demişler, ben de deneyeceğim!

Mesela bir tarafa bahaneleri yazıyorsun, karşı tarafına da o bahaneni geçersiz kılan görüşü.

Aklına gelen bütün bahaneleri bir tarafa yaz önce;

''çok yorgunum'' gibi.

Karşı tarafına da ''tamam biraz çalış sonra dinlenirsin, şimdi çalışmazsan daha kötü hissedeceksin'' gibi telkin cümleleri yazıp, bahanen aklına geldikçe bu tabloyu okuyup motivasyonunu artırabilirsin(imiş)

sourcesofinsight.com
  • neferkitty  (13.03.15 22:39:38) 
disiplin sizin için bir plan yapıp onu uygulayabilmekse yaptıgınız planı daha uygulanabilir hale getirmekle baslayabilirsiniz.boylece plana uydukca kendinize de guveniniz gelir ve istediğiniz şartlara uygun planlar geliştirirek uygulamaya sokabilirsiniz.


  • winstonsoft  (13.03.15 23:38:29) 
hem evet, hem hayır. mesela bağımlılıklar konusunda disiplinliyimdir; irademden ödün vermem, bağımlı olmam. şu kadar gün spora gideceğim dersem o kadar gün giderim. dersler konusunda da hiç sıkıntım olmadı, ama bu düzenli çalıştığımdan değil de dersi derste öğrenen tiplerden olduğum içindi; yani sınavlar öncesi fazla hazırlık yapmam gerekmiyordu, tekrar yapıyordum yetiyordu.

ama örneğin şurayı şu gün toplayacağım dediğim zaman onu erteliyorum da erteliyorum. bazı şeyleri yapamıyorum çok rahatsız etse de beni. erteleme hastalığı gibi bir şeyim var bazı şeyler bakımından.

bir de ingilizcesi olanlara şu uygulamayı tavsiye ederim: www.unstuck.com

yararlı gerçekten, deneyin.
  • whimsical  (13.03.15 23:44:06) 
hiç değilim. öylesine yaşıyoruz.


  • pinkpeony  (13.03.15 23:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.