[]

newcastle

erasmus sorularının başladığını ilan ediyor ve baharı müjdeliyorum.

newcastle university okulumun anlaşmalı olduğu okullar arasında. üniversite baya köklü, verecekleri eğitimin iyinin üstünde olacağı kesin (benim bölümümle alakalı uyduruk üç-dört ders olsa da). kuzeydoğu ingiltere'nin kışı çetin oluyormuş, bir de gideceğim tarihi göz önünde bulundurarak (eylül-şubat arası) bilek kesen rüzgara, yağmura, kışa göğüs gerebilmek için bazı motivasyonlar arıyorum:

1. yerel halkının ırkçılıkla, hoşgörüyle arası nasıl?
2. nispeten ucuz olduğu söylenmiş, kıyaslamalar yapabilir misiniz?
3. araba ya da bisiklet kiralayıp edinburgh'a oradan tekrar aşağıya yeşillikler arasında yata yata sürebilir miyim? ya da otostop?
4. ken loach'un herhangi bir filmi newcastle'da geçiyor muydu? ona göre gitmeyeceğim. duyduğum en zor aksanlar.

istediğim, ingilizcede girmediğim herhangi bir dehlizin kalmaması. hemingway kitaplarını rahat rahat okuma seviyesindeyim şu an. orada sabah newcastle lokaliyle küfürleşip akşam shakespeare'i eski orijinalinden okumak istiyorum (karikatürize ama buna yakın), çok partileme ihtiyacı çekmiyorum, ama sanıyorum ki o konuda herhangi bir eksiği yok. ekstradan sonrası için akademik olarak ne yapabilirim, onu da gözlemek istiyorum.

newcastle tecrübesi geçirmiş olanları bekliyorum.

 
1. Türkiye'de ırkçılık daha yüksek
2. Pound 4 tl olduğu için pahalı gelecektir. Ancak pub'larda alkol, buna rağmen, tr'den ucuz. Yemeği de marketlerden hazır gıdayla alırsın. Çok pahalıya denk gelmez.
3. Bisikletle gidilebilecek kadar yakın değil. Yeşillik arıyorsan her yer yeşillik.
4. Bilmiyorum Ama ingilizlerin aksanı, abd aksanıyla yetişmiş kişiler için zor geliyor.
  • protector  (13.03.15 20:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.