[]

Alkolü Bıraktım (Mı?)

şimdi ben bir alkoliktim. sonra işte bıraktım. iki ay falan oldu sanırım. işte tedavi falan filan.

iyi de kardeşim ben bundan zevk alıyorsam, böyle mutlu oluyorsam neden bırakıyorum ki? tamam. rakı yok, fiski yok, fotka yok, cin falan da yok. ama şarap da mı yok lan?

kendimi eve zincirledim son bir hafta. çıkarsam alacağım kesin. ama böyle de geçmez ki hayat be dostlar? :(

bir şişecik, hani yüzümü kızartsın diye, şarap lan şarap şahikaların içkisi?

tekrar olmam ki alkolik. olur muyum? bence olmam?

 
en büyük risk grubundasın. bıraktıktan sonra başlarsan emin ol eskisinden daha fazla tüketeceksin.

alkolik bir adam 14 ay boyunca alkolü bırakmış. ulan ben bunu bıraktım bunu kutlamak için bu akşam bir şişe bira içeyim demiş.... ertesi gün 2,3,4 derken bira kesmemiş ufak bir rakı, sonra büyük, sonra litrelik. günde bir büyük için adam artık 1,5 kilo tüketmeye başlamış.
  • teknikekip  (13.03.15 16:19:08) 
hacı alkol bırakılır mı yaa desem kesin linç edilirim burda ama bırakılmaz ki amk, hadi yüksek alkollü içkiler neyse de yemeğin yanında birasız şarapsız olur mu lan, ya da maç izlerken falan kola mı içicen? bişey olmaz yaa göm gitsin asjdf


  • reso aga  (13.03.15 16:27:08) 
@reso değil mi ya! ben de onu diyorum işte.

@krem, abi bağımlılıksa bağımlılık yahu, ben hayattan zevk alamayacaksam ne anladım o işten? SEVİYORUM ULEEEN!
  • m murphy  (13.03.15 16:48:20) 
abi tam olarak alkolik tanısı nasıl konuluyor?

benim mesela eski polonyalı kız arkadaşım her akşam eve giderken kola gibi 4 bira alırdı. lakin eniştem her gece 4-5 bira içiyor diye çoluğunun çocuğunun rıskını içkiye yatırıyordan, ayyaşa kadar giden ithamlarda bulunuyorlar.

bu kültürden kültüre değişiyor.

yani normal içki içen insanla alkolik insanın farkı ne tam olarak?

not: konuyla alakasız ama kusura bakmayın.
  • dios  (13.03.15 16:55:21) 
Alkolizm müzmin (kronik), tekrarlayıcı bir hastalıktır. Bu hastalık ilerleyicidir, yani gittikçe kötüleşebilir. Aralarda kendiliğinden ye da herhangi bir dış etkiyle belirtileri azalsa bile zaman içinde yeniden ortaya çıkabilir. Şiddetli alkolizm, şeker hastalığı ye da yüksek tansiyon vb diğer kronik hastalıklar gibi sürekli takibi gerektirir. Aralarda kriz durumları yaşanabilir.
Alkoliklerde alkole karşı fiziksel bir duyarlılığın yanında bütün istenmeyen sonuçlarına rağmen sadece irade gücü ile yenilemeyen içme ile ilgili zihinsel bir takıntı vardır. Yani bu kişiler alkole bağlı olarak yasadıkları kötü sonuçlardan ders almazlar ve hatta başlarına gelenlerin gerçek nedeninin alkol olduğunu inkar ederek teselliyi yine alkolde ararlar.

  • jamswety  (13.03.15 17:25:44) 
@edy, kanka hızlı yaşa genç öl demişler, cesedimiz yakışıklı olsun.

@dios, bana sorarsan alkolik değilim. benim için tek sıkıntısı kilo yapması ve maddi olanaklarım pek parlak olmadığı için canıma okuması. zaten para yetişmiyor diye bırakmış da olabilirim bilinçaltında. fikir vermesi açısından; benim olay şöyle oldu: önceleri yüksek alkollü ve pahalı içkiler tüketiyordum(pahalı dediysem normal fiyatlar, sonrasına göre pahalı ama). günde mesela bir yüzlük rakı ya da votka. ilk başlarda gayet güzel böyle beyaz yakalıların mekana gidip zıkkımlanması gibi gayet elit takılıyorum; alıyorum rakıyı, hazırlıyorum mezeyi falan. ortalama 18:00-02:00 arası tüketiyorum. sonraları para yetmeyince bu elit rutin daha çok keşlik denecek olaya döndü. artık ucuz ne bulursam onu alıyorum. cin falan ucuz olduğu için genelde cin, olmadı ucuz votkalar falan. daha da sonra kaçak içki işine falan girmeler. bir arkadaş vardı o sürekli kıbrıs'a gidiyordu, ondan istiyordum bazen.

yani günde bir şişe büyüğünden minimum %40 alkol oranlı içki içmeye çalışıyordum. haaa. bu her gün böyle mi? hayır. bazen 4-5 bira. bazen arkadaşlarla dışarda iki bira falan.

peki teşhisi nerede kondu bunun? anlatayım. bir akşam, daha yeni tanıştığım bir kız aradı beni. bilmem nerede şirketin partisi var. sınırsız içki olacak, seni de sokayım mı içeri dedi. ben de tabi çok sevindim tamam dedim. gittik. o akşam ne kadar içtiğimi elbette hatırlamıyorum. netekim sabahına gözleri hastahanede açtım. beni davet eden arkadaş şirkette baya yetkiliymiş, bölümünün başkanı da ilgilendi benimle. özel hastanede bir haftalık tedavi gördüm. belki biraz da onlara ayıp olur diye şeyetmek istemiyorumdur. gerçi bayadır da görüşmedik kendileriyle. off ben alıyorum ya şarabı. koy götüne gitsin.
  • m murphy  (13.03.15 17:47:44) 
@m murphy

abi senin asıl sorunun alkol değil kafan boş bence. hani sıkıntın, tasan yok ama mutlu olacak, heyecan verecek de bir duygun yok gibi. neyse amk kap gel şarabını konuşmak istersen ben buradayım. kafam güzel+psikolog adayıyım. ne zaman istersen.
  • dios  (13.03.15 18:47:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.