[]

hastanede vakit geçirmiş olanlar, yardım!

hastanede herhangi bir sebeple bulunmuş güzel insanlar, öncelikle geçmiş olsun.

tasarım son sınıf öğrencisiyim. mezuniyet projesi yapıyorum, bu da hastanelerdeki iletişim ile alakalı.

bana hastanede gördüğünüz herhangi bir sıkıntıyı dile getirebilir misiniz? iletişim ile alakalı-alakasız.

 
ameliyat öncesi 15-20 dk sürer diye lokal anestezi yaptıkları ameliyatın 6 saat sürmesi.
akşam taburcu olursun demelerine rağmen 3 gün sonra taburcu etmeleri.

aşırı doz ilaçtan fenalaşıp hastaneye kaldırıldığımda başhekimin beni hapçı falan sanıp atın bunu burdan demesi (ki kılık kıyafetim de gayet düzgündü).
  • uuth  (13.03.15 00:11:37) 
(bkz: performans sistemi)

sıra numaratörü müdür neyse onlar çalışmıyor. doktor dışarı seslenmek zorunda kalıyor, hastalar duymuyor, alakasız biri gelip beni mi çağırdın diyor, bir başkası hocam sonuç vardı gösterelim mi bu arada diyor. doktor onlara laf anlatırken girmesi gereken hasta arada kaynıyor kimi zaman o da azar işitiyor sonra doktor özür diliyor. diğerlerine bir daha çıkışıyor sıranızı bekleyin hasta var görmüyor musunuz gibisinden. hastaların içeride hasta olup olmaması umrunda değil üzerlerine kapıyı kitlemeden anlamıyorlar.

çokça örnek var da hastayım, üşendim.
  • bass solo take one  (13.03.15 00:30:41) 
yapılacak işlemler vs gibi şeyler size önceden söylense, bilgilendirilseniz bir vs. daha iyi olur muydu? başka sorun sıkıntı yok mu?


  • aelfinn  (13.03.15 00:43:21) 
2 gün dahiliye yoğun bakımında yattım. 6 7 tane tane yaşlı hastayla birlikte. bilinci açık olan bir tek bendim.

doktor bana gelip "bak burda azrail dolaşıyo, şu yanındaki teyze gidici mesela. dikkat et, şanslısın" minvalinde şeyler söyleyip sinirlerimi bozmuştu.
  • mutlusismankedi2015  (13.03.15 02:43:59) 
Bir ramazan günü halam(yaş:65+, obez) sahurda fazla kaçırmış hastanelik oldu. Önce köyün bağlı olduğu ilçe hastanesine kaldırmışlar, oradan da komşu ilçeye transfer edildi.

O gün(haftasonu) bütün gün halamın yanındaydık maaile, iftar saatine yakın hemşire 10 dk'da bir ölçtüğü tansiyondan işkillenmeye başladı ve doktoru aradı. Adamcağız sağolsun beş dk'ya yetişti(kendi hastası değil, arkadaşının hastası), çıldırdı tabi 2ye 5 tansiyon mu olur kadın felç geçirecek falan diye spin atıyor koridorlarda. Aradı başka bir hastaneyi hemen ambulans yollayın içinde şu şu ekipmanlar olsun falan dedi. Tam teşekküllü devlet hastanesine sevk edecek.

30 dk içinde geldi ambulans, 112 acil sağlık görevlisi bir kadın gayet aheste aheste suratsız iş yapıyordu. Doktor çıkıştı, "Kızım accele etsene görmüyor musun, ne bu ağırlık?" diye bağırdı. Kadın da cevaben: "10 dk bekleyemediniz mi iftar yapamadık." dedi. Baya tartışma yaşandı orada, halam can çekişirken. Daha sonra doktor bu kadının ağzına güzelce sıçtı, ismini falan aldı, telefon açtı bir yerlere şikayet etti.

Bu da böyle bir talihsizliğimizdir. Düşman başına..
  • feel the blanks  (13.03.15 03:56:59) 
özel hastanelerin ticarethane olarak işletilmesi. 35 saat kaldığım yoğun bakımda 40 gündür yatıyor gösterildiğimi öğrendim 40 gün sonra başka bir hastaneye gittiğimde. yoğun bakımda göründüğüm için tedavi olamadım babam 3 gün uğraştı düzelttik deyip düzeltmediler vs. bunun dışında her hastaneye gittiğimde kavga gürültü sesi olmadan en fazla 10 dakika geçirmişimdir sanırım. nüfusu yoğun eğitim seviyesi düşük anlayışsız insanlarla dolu bir ilçede yaşıyorum. çok çok hasta olmadan hastaneye gitmek gelmiyor içimden. ülke sorun yumağı, hangi birini çözeceksin.


  • apartman teyze  (13.03.15 06:30:55) 
ailemin doktor tayfasından olması sebebiyle benim çocuklugum hastahanelerde geçti hep, iki tarafında kendine göre bi dünya sorunu var tabii ki, doktor tarafı aşırı yogunluktan ve hasta kalitesinin düşmesinden şikayet ediyor, döner sermaye'den para alınmıyor artık (performans sistemi için link verilmiş zate).

hasta tarafında ise bi anımı paylaşayım; ben vertigo olunca devlet hastanesine gittim zira en yakın orası vardı, doktorun belirli bi saate kadar hastaya baktıgını söylediler, yarın gel dedi kadın, ee dedim ölücem ayakta duramıyorum yapacak birşey yok gibisinden birşeyler geveledi, ben de umarım bigün sizin de başınıza gelir de anlarsın ne oldugunu dedim, kalktım özele gittim oradan, 800 lira ?!? fatura çıkardılar ki özel sigortam var neyse ki. yani işin özeti devlet'in bi tararfında degiliz özel de kuacaga oturtuyor yakalarsa.
  • mirty  (13.03.15 07:11:35) 
hastanelerdeki sorun genelde tahammulsuzluk cevresinde sekillenmekte. hastanin/yakininin dokumantasyon islerine ve beklemeye sabri yok.
doktorun hastaya bilgi verirken tahammulu yok-ornegin eve gidince yapmasi gerekenleri ya da ilaclarini nasil kullanacagini anlatirken hastadan tek seferde anlamasini bekliyorlar genel olarak.(burada kucuk bir kagida hizlica not almak cozum olur ancak hastanede egitim amacli bulunmus biri olarak, buna cok sik rastladigimi soyleyemem)
hemsirenin hastaya tahammulsuz olmasi(serum gitgelleri)
hemsirenin doktora tahammulsuz olmasi, kafasina gore karar verme ozerkligini kendinde gormesi

Kamu spotu edit: en onemlisi temizlik personelinin temizledigi yere inatla basan hasta-doktor-saglik personeli. Cok icerliyorlar, dikkat edelim lutfen, hocalara bile kiziyorlar yeri gelip.
  • fallopian  (13.03.15 07:20:12 ~ 07:25:04) 
ankara atatürk eğitim ve araştırma hastanesinde numaratörün önüne masa atıp, tayyip bıyıklı adamlar oturtmuşlar. adama gidip kardiyolojiye görüncem diyorsun. o da arkasını dönüp kardiyolojiye basıp çıkan numarayı sana veriyor.


  • baal  (13.03.15 08:24:15) 
Mesela ne isterdiniz bu sikintilara cozum olsun? Iletisim odakli sikintilara cozum bulma ugrasindayim. Proje bunun uzerine olacak. Mesela her turlu bilgi akisini saglayacak bi cihaz olsa ondan ogrenseniz doktor ne zaman gelir ne serum baglanmis size vs vs iyi olmaz miydi?


  • aelfinn  (13.03.15 08:35:31) 
insanların sevgisizliği ve tahammülsüzlüğü. hastaların işlemlerini yapan memurun hastaya yaklaşımı, doktorların hasta psikolojisinden habersiz olmaları, hastaların hastane personeline, doktorlara karşı davranışları. hastaların birbirlerine karşı yaklaşımı. mesela kendimden örnek vereyim bir doktorun sevgisizliğinden bahsedeyim ve lütfen aramızdaki doktor arkadaşlar ve doktor olacaklar bu doktor gibi olmasınlar.
babam çok ağır bir ameliyat geçirecekti, doktorlar ameliyattan birgün önce bilgilendirme amacıyla odaya geldiler. doktor 'ameliyatınız çok ciddi, daha anestezi verilirken ölebilirsiniz' dedi. hayatımda yaşadığım en kötü andı. büyük ihtimalle babam yarın ölecekti. babam da ben yarın öleceğim korkusuyla yaşadı o gün. tabii ki doktorun hastasını bilgilendirmesi gerekiyor ama üslup diye de birşey vardır.
bu arada çok mükemmel doktorlar, çok kibar memurlar da var. çok iyi hastalar ve hasta yakınları da var. daha kötü durumda hasta gördüğünde sen benden önce gir doktorun yanına diyen hastalar da var. onlara da saygım sonsuz.
  • rock n roll  (13.03.15 08:36:44 ~ 08:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.