[]

ISO iç denetim eğitimleri. gidilesi mi?

Kocaeli üniversitesi "sanırım" anlaştığı bir şirket vasıtasıyla iç denetçilik eğitimleri veriyor. kız kardesım bosta durmayım 2 gun gideyim. sertifikam olur mis gibi diyor.
evet 2 gun ve 160 lira. değer mi?
verecekleri eğitimler;
* ISO 9001:2008 - Kalite Yönetim Sistemi İç Denetçi (Tetkikçi) Eğitimi
* ISO 14001:2004 - Çevre Yönetim Sistemi İç Denetçi (Tetkikçi) Eğitimi
* OHSAS 18001:2007 İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği İç Denetçi (Tetkikçi) Eğitimi
* ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi

ne diyorsunuz?

 
Yani fiyatı uygunmuş ama şirketi öğrenin iyi bir şirketse gidin. Yoksa iki satır bişi anlatıp yollarlar. Bi de hepsi bir arada biraz kısa bir eğitimmiş. tSE Gebze'den bir de fiyat alsanız? Beni şirket yollamıştı çok memnun kalmıştık.


  • Hersheys  (13.03.15 00:57:22) 
peki bu mesleki anlamda iyi bir seyler kazandırır mı? benim kardesım kimya teknikeri. bu sertifikaları almak işine ciddi anlamda yarar, iş bulmada en azından bir adım öne geçmesini sağlar mı?
-2 gün 160 lira. bana biraz abartı geldi gerçi..

  • hede hodo  (13.03.15 06:55:40) 
Bu sertifikaları almasının, özellikle yönetim sistemleri alanında çalışmayı düşünmüyorsa pek işine yarayacağını söyleyemem. Kaldı ki yönetim sistemleri alanında bile çalışsa, bu sertifikaya sahip çok fazla insan var ve sertifikayla beraber deneyim de istenen bir şey. Ama bu kadar çok eğitim için fiyat iyiymiş. Fakat süre çok çok az. Şöyle ki; normalde iç denetçi eğitimleri minimum 1 gün genel bilgilendirme + 1 gün denetçi eğitimi şeklinde olur. Bazı durumlarda eğitimin ikinci kısmı iki güne çıkar. Bu şekilde düşününce bu kadar eğitim için 2 gün çok az. Benim anladığım buradaki tek amaç bir şekilde sertifika vermek. Fiyatı ve eğitim sayısını düşündüğümüzde, sırf sertifika olsun diye gidilebilir tabi.

Bir de bu konu ve eğitimler çok soyuttur. Sahada uygulamasını yapmadıktan ve biraz deneyim kazanmadıktan sonra sertifikadan öteye gitmez. Eğer yönetim sistemleri alanında bir işe girerse, çoğu firma bu eğitimleri çalışanlarına aldırır zaten. O yüzden belki önce bu sertifikalar olmaksızın bu alanda bir işe girmeye çalışıp, firması vasıtasıyla bu eğitimleri alabilir.

Bu sertifikalar artık çok fazla kişide olduğu için pek bir fark yaratmıyor dediğim gibi ama bu alanda olup nispeten fark yaratacak bir eğitim IRCA Kayıtlı Denetçi / Baş Denetçi eğitimi olabilir (git:www.iccdanismanlik.com.tr ). O da biraz pahalı diye biliyorum.
  • Thredith  (13.03.15 07:30:42 ~ 07:32:39) 
kaldı ki bir endüstri mühendisi filan değil. bana da pek gerekli değilmiş gibime geliyor ama yine de sorayım dedim..


  • hede hodo  (13.03.15 07:58:11) 
iki günde 160 liraya bunların hepsinin eğitimini verip 4 tane sertifika vereceklerse gitsin. cv'ye yazar . bunları öğrenmek için illa endüstri mühendisi olmaya falan gerek yok. kurumsal bir şirketin bel kemiği standartlardır bunlar. her şey bunlar temel alınalak oluşturulur.


  • argent dawn  (13.03.15 08:06:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.