[]

yenilenebilir enerji sanayi için yetersiz mi?

evler için filan duyuyoruz yeterli olabiliyor lakin zamanında işin uzamnlarıyla konuştuğumda misal bir fabrika için asla yeterli olmayacağını söylemişlerdi. kimi yerlerde de bu tür uzamnların yalan söylediğini dile getiriyorlar. ben sadece millet ne diyor ona bakıp fikir sahibi oluyorum.
burada bilen eden var mıdır?

*uzman yazamadım bi

 
yetersiz mi? açıklama yapmayacağım, gülün geçin.


  • fucking machine in my head  (12.03.15 21:34:39) 
asla yeterli olmaz diye bir şey yok. ev için misal çatıyı panelle kaplıyorsun. fabrikanın çatısını da kaplasan yetmez, bunun için çatıya koyman şart değil, başka bir yerde enerji santrali kurup şebekeye basarsın, şebekeden çektiğin elektrikten düşülür. yeteri kadar rüzgar gülü, güeş paneli kullanarak bütün dünyanın elektriğini elde edebilirsin ama şu an için verimleri düşük, bu santralleri kurmak için çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarsın.


  • sehpa fx350  (12.03.15 21:39:27) 
Onların yenilenebilir enerjiden kastı sadece bir rüzgar türbini ile bir fabrikayı beslemek ise evet yetersiz gelecektir veya güvenilir olmayacaktır. Ancak işin aslı öyle değil. Elektrik şebekeleri enterkonnekte bağlanırsa siz rüzgardan ve güneşten verimli bir şekilde faydalanabilirsiniz. Yenilenebilir kaynaktan istenilen güç alınmadığı anda başka bir kaynaktan beslenirsiniz. Fazla enerji geldiği zaman ise bunu şebekeye geri satabilirsiniz.


  • blackmamba  (12.03.15 21:44:30) 
rüzgar ya da güneş enerjisiyle demir - çelik sanayisi işletmek pratikte pek mümkün değil mesela. sadece şu an için verimleri oldukça düşük kalıyor, günün birinde yapılamayacak diye bir şey yok.


  • zgrydn  (12.03.15 21:44:48) 
İş sadece verim değil. Arz asıl sıkıntı. Rüzgar esmezse güneş açmazsayı da düşünmek lazıM iş sanayi olunca. Artı ne rüzgar ne güneş gereken akımı sürekli olarak sağlayaBiliyor tüketim bir kaç megavatı geçince. Sanayide sadece üretilen miktar değil akım da önemli.


  • enerji muhendisi  (12.03.15 21:49:42) 
senialan'ın dediği gibi biraz. şu an girişsen bütün konyayı kapladığında belki izmit'teki fabrikaları halledebilirsin. bu da verimsiz demek. bizim romantikler asla kabul etmez bunu ama. tabii enerji de o kadar kolay depolanabilen bir şey olmadığı için bu benim dediğim bile fantastik.

fakat bu ileride de asla karşılayamayacak demek değil.
  • nawar  (12.03.15 22:02:13) 
nasıl yetersiz?

sen işkembeden sallayanlara bakma, bu benim mesleğim.

kimi günler almanya'nın yenilebilir kaynaklardan ürettiği enerji diğer tüm kaynaklardan ürettiği enerjiyi geçiyor.

almanya diyorum bak, bütün o sanayisi ile refah düzeyi ile, kişi başına düşen elektrik tüketimi ile düşün.

belgelerle konuşmak lazım: thinkprogress.org

özetle diyor ki yenilenebilirin oranı şu anda %28 ama yeni hedef %75.
  • marido  (13.03.15 05:41:43 ~ 05:52:55) 
@marido'nun mesleğiymiş, bu konuda konuşmak üzerimize düşmüyor belki ama çevre miyendizliği okuyan biri olarak yine @marido'nun linkinden alıntı yapma hakkım vardır umarım:

Germany is one of the largest consumers of energy in the world.
In 2009, it consumed energy from the following sources:
Oil 34.6%
Bituminous coal 11.1%
Lignite 11.4%
Natural gas 21.7%
Nuclear power 11.0%
Hydro- and wind power 1.5%

Germany is the fifth-largest consumer of oil in the world.
Germany is the third-largest consumer of natural gas in the world.
Germany is the fourth-largest consumer of coal in the world,

The LIE in the headline is use of the GLOBAL term POWER when it was actually just discussing ELECTRICITY.

NOT the same thing.
  • zgrydn  (13.03.15 07:10:55) 
başlık "yenilenebilir enerji sanayi için yetersiz mi?". petrolün yüksek çıkma sebebi ekseriyetle taşıtlarda tüketilmesi.

ayrıca taşıtlarda işimiz daha kolay, bugün arkadaşlar benzin ve dizel motorlarını bırakıyoruz elektrikli araçlara geçiyoruz yaşanan değişimi bir son kullanıcıların ruhu bile duymaz.

bu arada yaptığınız alıntı 2009 yılına ait, yani 5 sene öncesine. bu konular için oldukça eski bir veri sayılabilir. örneğin şu linkte euanmearns.com 2012'de "toplam enerji tüketiminde" yenilenebilirin payı %10'a çıkmış.
  • marido  (13.03.15 08:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.