[]

Spor için yardım

Arkadaşlar olabildiğince özet geçeceğim. 29 yaşında er kişiyim. Hipotirodi hastayım her sabah 50'lik euytrhox içiyorum. Genelde sabahları kahvaltı yapmıyorum yaparsamda en fazla bir poaça yiyorum. Saat 12 gibi öğlen yemeği yerim ve ekmek yemem yemekte. Akşam 7'de yemek yerim genelde ve ekmek yemem yersemde en fazla bir dilim. Gel gelelim iri bir göbeğim var ve artık rahatsız ediyor. Spor salonlarına tek başıma olunca gitmiyorum. Eskiden basket takımıyla koşardım ve aktif bisiklete binerdim. Ama son iki yıldır bisiklet falan bitti. Şimdi sorularıma gelirsem;

1. Koşmak istiyorum ve bu yüzden Couchto5k programını gördüm. Running for beginner programına başlamayı düşünüyorum. Benim için başka hangi programı önerirsiniz?
2. Akşam yemeğinden 2 saat sonra mı koşsam olur mu? Amacım birazda olsa göbek bölgesini eritmek. Başka spor için saat öneriniz var mı?
3. Sizce bu spor işlerine başlamadan önce bir diyetisyenle görüşmelimiyim?
4. Durumumu kısaca anlatmaya çalıştım bana başka bir öneriniz olur mu?

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

 
Hastalık kısmını geçiyorum;

1: Poğaça yemeyi bırakın. Sonrasında ise önce yürü, sonra koş. Fakat yağ yakmak için uzun uzun koşmanın bir anlamı yok. Bakın 40 dakikadan sonra vücut kortizol salgılamaya başlıyor, kortizol salgılayınca kana aminoasit karışıyor. Kana aminoasit karışınca vücut onu şekere çeviriyor o zaman da kan şekeriniz yükseliyor. Bu durumda hem insülin salgılayıp yağ yakımını durduruyorsunuz hem de aminoasit/protein kaybı yaşayarak kas kaybediyorsunuz. Maratona hazırlanmıyorsanız eğer koşularınız yarım saat 40 dakikayı geçmesin. Tabii bir de uzun koşularda aerobik ve anerobik solunum yapma durumu var ki kafanız karışmasın diye o konuya hiç girmiyorum. Birkaç hafta yürüyün, sonra hiit yapın. 25 dakika.

2: Akşam yemeğinden 2 saat sonra koşsan olur, en iyisi sabah boş mideyle koşmaktır. Yağ yakımı için ideal olan budur ama akşam koşsan da olur. Fakat onun öncesinde ilk şıkkı tekrar oku.

3: Diyetisyen gereksiz.

4: ilk 3 şıkkı tekrar oku.
  • angelus  (12.03.15 21:56:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.