[]

kızılaya kan bağışı yapmak

az önce bi eleman niye kan bağışı yapmıyorsunuz diye sormuş.

kan bağışı yapmayı çok isteyen biri olarak daha önce birkaç kez tahlil için kan verirken bayılmışlığım var. şimdi kızılaya 1 ünite kan verirsen ne hale gelirim bilmiyorum?

sizce ne yapayım. hiç bulaşmayayım mı? yoksa en kötü ne olabilir?

 
kan almadan önce bi bakıp yokluyorlar seni, sağlığın kaldırabilecekse alıyorlar, he bunun dışında tansiyon düştü vs gözler karardı oluyor, bana da oldu ama öyle bir durumda hemen hemşireye söylüyosun düğmeyle koltuğun ayarını değiştiriyor düzeliyorsun, bir dakika kadar soğuk terliyorsun geçiyor her şey


  • okumayi sevmeyen okur  (12.03.15 14:54:19) 
Trombosit ver. Kan volumun azalmiyor makine sadece trombositleri ayristiriyor. Baya ihtiyac var hem


  • boris the animal  (12.03.15 15:00:45) 
trombosit biraz meşekkatli bir süreç hele ayılırım bayılırımlar için, bir saat makineye bağlı kalıyorsun, daha önce veriyordum ama en son denediğimde almadılar, o gün kan sayımım sınırın altındaymış. Bu da sizi durdurmasın, doktora sordum napacaz şimdi diye. 15 gün adam gibi beslen uyu sonra yine bakalım düzelme ihtimalin var dedi.


  • okumayi sevmeyen okur  (12.03.15 15:19:10) 
o soğuk terlemeler falan şokun başlangıcı. çok hafife alma bence. beynin kısa bir süre bile beslenemezse sıkıntıya girebilirsin bazı durumlarda.
trombosit verebilirsin üstteki yorumda dendiği gibi.
bir de kan vermeden önce kan değerlerine, hemoglobinine vs. baktırmanda fayda var. (kızılayda buna bakıyor olabilirler)
  • safepassage  (12.03.15 15:24:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.