[]

hdmi kablo sinyal yok sorunu

pc.yi tv.ye bağlayıp güzelce dizi izlerken durdurdum mutfağa gittim geri geldiğimde sinyal yok diyodu. taktım çıkardım, kapattım açtım yapabileceğim her şeyi denedim ama düzelmedi. önceki 2 hdmi kablomda da aynı şey oldu. hadi ilki 5 senelikti bozulmuştur dedim yenisini aldım. 2.si uyduruk bişeydi ömrü bu kadarmış dedim üstünde durmadım. bu seferki üstü zincirli olanlardandı bükülüp ezilip hasar görmesin diye özellikle ondan aldım. gözüm gibi de baktım bişey olmasın diye ama hepsi aynı şekilde bozuldu. ayarlardan düzeltme yapıp yine kullanabilme imkanım var mı yoksa bu da mı mefta? bana her ay hdmi kablo masrafı çıkma sebebi ne olabilir?

çözümünde bi yardımı olacakta tv lg, pc samsung

hdmi harici bağlantı türleri neler var kablo sıkıntısını aşmak için? diğer seçeneklerden daha uzun ömürlü olabilecekler varsa onu tercih edeyim.

 
uzak ihtimal voltaj dalgalanması falan ihtimali var mı prizlerinde? öyle bir şey varsa içerden bozuyordur çünkü.


  • diyarbakir karpuzu  (11.03.15 21:05:27) 
aaa onu hiç bilmiyorum yaa ama olabilir de. babamların evde 5 sene kullandığım kablo bu eve taşındığım gibi bozuldu çünkü :/


  • kakamelsokoban  (11.03.15 21:09:46) 
aynen dalgalanmayla ilgilidir kesin. hele yer değişikliğinden sonra olduysa.


  • liriamer  (11.03.15 21:12:13) 
@diyarbakır karpuzu @liriamer peki bu dalgalanmayı engellemek için yapabileceğimiz bişey var mı? yoksa eve ucuzundan hdmi kablo mu stoklamak lazım :)


  • kakamelsokoban  (11.03.15 21:14:59) 
kabloları sizin evinizden başka bir yerde de deneyin. evdeki elektrikli aletlerinizi bilmemekle beraber, elektrik hattıyla ilgili olsa sadece kablonun başına kötü işler açılmasıyla kalmazdı diye düşünüyorum.


  • paulie walnuts  (11.03.15 21:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.