[]

Kanada'da mı yaşamak isterdiniz Avustralya/Yeni Zelanda da mı?

Ya evet, bir sürü değişken falan var, ama genel olarak bakarsanız.

Seçim yapmam gerek. İkisi hakkında da en ufak fikrim yok. Tek bildiğim Kanada'nın soğuk olduğu, diğerlerinin başka yarımküre'de olmaları.

Özellikle buralara gitmiş, belki yaşamış insanlardan da yorum alırsam daha iyi olacak benim için.

Teşekkürler.

 
yeni zelanda kesinlikle, kanada'nın 15-20 yıl içinde amerika'nın dibinde olmasının dezavantajlarını yaşayacağını düşünüyorum, gerçi küresel ısınma ile kuzey bölgeleri daha yaşanılabilir olacakmış ama işte bu durumda amerika'dan büyük bir göç dalgası kanada'nın yapısını bozabilir; tabii bunlar hep tahmin.


  • gezegen olan pluton  (11.03.15 20:06:46) 
oha hepsini secebiliyor muyuz?
yasamadim ama ucu de olur. siralamam su sekilde olurdu...

1- kanada
2- avustralya
3- new zealand
  • exlibris  (11.03.15 20:21:06) 
hiçbirine gitmedim ama böyle bir imkanım olsa bir saniye düşünmeden kanada derdim.

avustralya ve yeni zelanda bana çok "uzak" geliyor. şu anlamda uzak, dünyanın geri kalanından uzak. etrafında güneydoğu asya ve uzakdoğu ülkeleri var. ilgimi çeken yerler değil. yani dünyanın bir anlamda sktir edilmiş yerinde gibi geliyorlar bana. o yüzden sevmiyorum pek. bir de böcek örümcek falan var hiçbir şeyden korkmadığım kadar korkuyorum ben onlardan. gerçi koala da var ama olsun evde beslenen bir hayvan değil sonuçta kendine faydası yok pezevengin bana ne faydası olacak, varsa var.

öte yandan kanada, amariga'ya çok yakın. soğuğu severim. buz hokeyini çok severim. dağı tepesi doğası güzel. iklimi benim için gayet güzel. insanları medeni. büyük bir ülke olmasına rağmen nispeten güvenli. abd, fransa ya da ingiltere'de kendimi çok güvende hissetmem mesela ama kanada öyle değil.

off tabii ki kanada ne anlatıyom ben.
  • what is love  (11.03.15 20:27:09) 
yeni zelanda.


  • omer gibi  (11.03.15 20:29:38) 
avustralya.


  • mcserci  (11.03.15 22:11:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.