[]

Psikiyatristin ağır ilaç yazması..

Buradan bir arkadaşın tavsiyesi ile psikiyatriste gittim, adam ilgili ve işini düzgün yapan birine benziyor, devlette de çalışıyormuş. Bana iki ilaç yazdı sigortadan alabileceğim. İlaçları bir araştırdım, biri bipolar bozukluk tedavisi için hafif bir ilaç, diğeri bildiğin şizofreni ilacı! Çok canım sıkıldı, 30 yaşındayım daha önce hiç ciddi bir ruhsal sorunum olmamıştı. Bu aralar moralim çok bozuk, adamın ofisine girer girmez ağlamaya başladım, gerçi dinleyip bir sürü soru da sordu ama.. Ya ben bu ilaçları almak istemiyorum.. Aklıma ilaç firmalarıyla doktorlar ilişkileri falan geliyor. Ne yapayım? Bi de bunlara başlayıp bırakmak sorunu var.. (Adam bir ay sonra kontrole gel dedi.)




 
Aynı durumu yaşadım istemeye istemeye de olsa dayanamayıp başladım ilaçlara. tüm dengemi bozdu. Bırakayım dedim daha da kötü oldu ama bıraktım. Şimdi daha iyi hissediyorum. Eğer tek başına atlatabilecek gibi hissediyorsan sığınma ilaçlara. Oradaki teşhisler bana çok yerinde gelmiyor çünkü karşındaki insan ne kadar uzman da olsa seni tanımıyor ve çok kısa bir sürede durumu değerlendiriyor. Her zaman çok sağlıklı olmayabiliyor o yüzden çözüm yöntemleri.


  • kipss  (11.03.15 19:57:09) 
Şimdi probleminizin ne/neler olduğuyla ilgili. "ağır" antidepresanlar, antipsikotikler, duygudurum düzenleyiceler, hafif basit anksiyete için bile kullanılabiliyor yerine göre. basit uyku problemi çekene antipsikotik/antidepresan verildiği bile olur. Sonra bir ilacın ne işe yaradığını etkin maddesinin etkilerini araştırarak öğrenebilirsiniz, ilacın genellikle hangi hastalara verildiğini araştırarak değil. aynı ilaç, yoğun klinik takip altında tedavisi gereken ruh hastasına da iyi gelebilir, stresten sürekli kabız olan birine de...


  • non descript  (11.03.15 20:11:59) 
Doktora güveniyorsan icersin gibi sanki. Doktora guvenmek ve bag kurmak onemli.

Bende eskiden kriz geldikçe giderdim. tedavisinden , kontrolüne aksatmadım senelerce. Doktor bey ne yazdiysa ictim , umut dünyası işte.

İlaç bağimlilik yapmaz demişti. Bırakırken behzat ç gibi beynim sallanıyordu , karıncalanıyordu valla. birakmasi zor oldu biraz.

Adam iyi doktor randevu almasi bile sorundu ama ben kimseye guvenmedigim gibi onada guvenmiyordum. İnceden inceye caktirmadan zarflamalar falan olurdu.

Uyku bozuklugum icin de s ile baayan bir sizofrenlerin kullandigi hap yazmisti o gunden beri agzima aspirin almadim.

Nereden nereye okurken tanidigim herkes sendeki bosvermisligin onda biri bende olsun falan derdi. Bunu soylerlerken ben dort senedir tedavideydim :))

Kör topal bir cinsel hayatim vardi bu haplarin yan etkilerinden dolayi gec bosalma sorunu oluyordu o da kötü oluyordu.

Cok kisisel olmus, kusura bakmayin.

Kendin icin hangisinin iyi olacagini dusunuyorsan onu yap derim ben.
  • ketcapli dondurma  (11.03.15 21:03:06) 
yahu endikasyonlar a dan z ye gider diyelim, a baş ağrısı, z şizofreni diyelim, o endikasyonun ıcınde neler var neler yani şizofreni ilacı diye bir sey yok, kombine edildiğinde baska ise yarar- dozajı yarımsa baska ıse yarar.

Bak çok basit bir orneği var bunun, abilify denen japon ilacı 5 mg da major depresyonda kullanılırken 15 mg da bipolarda kullanılır.

yani.
  • anonymice  (11.03.15 21:08:11) 
ilaç firmalarıyla doktorlar iç içe tamam da, adamlar bunu muadil yazmak için kullanıyor. a firmasının antidepresanı yerine b firmasınınkini yazıyor mesela. bazı durumlarda en iyi sonucu almak için bazı ilaç kombinasyonları yapılması gerekiyor. yani x ilacı ve z ilacı kaygı bozukluğu ve depresyonunuzu en aza indirmek için en iyi seçenek oluyor. anlattıklarınıza göre en doğrusunu yapmaya çalışmıştır diye tahmin ediyorum. ayrıca psikiyatrik ilaçlar 2 gün kullanıp da ağır geldi diye de bırakılmaz, alışma süreci minimum 10 gündür.


  • only the strong survive  (11.03.15 23:34:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.