[]

telefona bakma ihtiyacı

devamlı bir telefona bakma ihtiyacım var nedense. bu sosyal medya hesaplarım için geçerli değil, sadece telefon ve whatsapp. birisi benimle iletişime geçtimi geçmedimi diye merak ediyorum devamlı. tik haline geldi artık 15 saniyede bir telefonun ekranını açıp kapamak. halbuki sosyal kelebek de değilim. birkaç arkadaşım vardır sadece. genelde baktığımda da hiçbirşey olmaz telefonda. oyle mal mal ekran açıp kapıyorum.

nasıl önlem alabilirim buna? aranızda böyle birşey yaşayan varmı?


 
telefonunu kaybet :) ben kaybettim bugün bakamıyorum örneğin :)


  • aeroflot  (11.03.15 12:52:07) 
sürekli bakmana gerek yok ki. bir arkadaşın mesaj attı diyelim bir ara cevap yazarsın. önemli bir durum olsa sürekli arar zaten, sesi açık bırakırsın, duyarsın.


  • rock n roll  (11.03.15 12:53:18) 
bende de aynı şekilde mailleri kontrol etme durumu vardı, bildirim falan da açık yani geldiğinde zaten göreceğim.

her saat yalnızca bir kere kontrol etme kararı aldım. aklım orada kalmadan işime devam ediyorum. anlık cevap vermeniz gerekecek, aciliyeti olan bir durum olmadıkça siz de böyle bir sınır koyabilirsiniz. whatsapp için grupları sessize alıp bildirimleri kapatıyorum özellikle. acil işi olan arar nasılsa diye düşünmeye başlayabilirsiniz. acil değil, önemli de değil, o zaman yapmaya gerek yok.
  • kahin ahtapot paul  (11.03.15 12:54:11 ~ 12:54:41) 
aynı huy bende de var, gece tuvalete kalktığımda telefona bakıyorum, tuvaletten sonra tekrar bakıyorum o 3 dakikalık zaman diliminde bir atraksiyon olmuş mı diye. gerçi ben yavaş yavaş kendimi sosyal biri olmadığıma ikna ettim ve nasılsa bildirim (arama,sms) yoktur diye kontrol sıklığımı azalttım. psikolojik maalesef.


  • tolga asp  (11.03.15 12:56:00) 
Sevgilin yok ya da aşırı kontrol eden paranoyak olanından var. Dışarıda da arkadaşlarınla değilsin ya da buluştukların ile mutlu değilsin/eğlenmiyorsun bir yerlerde daha iyi ortam olduğunu düşünüyorsun. İnsanlar sana ne kadar değer veriyor, seninle sürekli konuşmak istiyorlar mı merak ediyorsun.

Asıl sorun bu yukarıdakilerden biri buyuk ihtimalle. Sorunu her zaman kaynakta çözmek en sağlıklısı.
  • nawar  (11.03.15 13:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.