[]

ofiste yumurta yemek

sizin ofisinizde kokulu gidalar tuketen arkadaslariniz var mi?

bu koku meselesinden tartisma yasaniyor mu?

cekirdek citlayan, elma kuturdeten, galeta kitlatan var mi? bunlar sizi rahatsiz ediyor mu?

 
çekirdek ve sakızdan çektiğimi bir ben bilirim.. böylemi çekirdek yenir, ateş eder gibi.. sakız hele bir benzetme yapacağım ayıp olacak... ama maalesef insanlar o görgüde olmadığı için kendileri adına üzülmekten başka bir şey yapamıyorum..


  • dokuzonbeş  (11.03.15 08:57:10) 
eskiden calistigim bir yerde bi arkadas gunun ayni saatinde bir elma yerdi. ama bicak kullanmaz, ofis sessizligi icinde kuturdete kuturdete yerdi. sonra baska yerlerde de boyle insanlar gordukce dedim herhalde bende varmis bi anormallik. kimse bicak kullanmiyor. sakiz patlatmak da normal. yumurta da, sovanli corba da.


  • jimicik  (11.03.15 09:02:45) 
beyaz leblebi tüketimine karşıyım. çok ses yapıyor.
yumurta, somon leş gibi kokuyor.

  • teknikekip  (11.03.15 09:09:31) 
"with great yumurta comes great osuruk" diye bir lafı var uncle ben'in. bizim ofiste bir ara birisi dukan diyeti yapıyordu, o yüzden sabahları yumurta falan yiyordu. onun dışında başka öyle yiyene rastlamadım. çekirdek hayatta olmaz bizde, bence hiçbir işyerinde de olmamalı. o ne arkadaş? zaten başladın mı bitiremiyorsun, tüm iş günü heba ondan sonra, verimlilik -5...

bizde galeta var, elma var (zaten yemekhanede de çıkıyor), bunlar rahatsız etmiyor beni. sakız yok, olsa bile anlaşılacak şekilde çiğnemiyorlar demek ki.
  • loveinaflipbook  (11.03.15 09:14:26) 
Eski işyerimde tam arkamda bir yerde oturan ve pek de hoşlaşmadığım bir eleman öyle bir elma yerdi ki, sanırım kütürdetmelerini yan ofis falan da duyuyordur. Resmen yankı yapardı o ses! Ben de delirirdim.

Not: Az önce, sakız çiğneme sesiyle ilgili başka bir duyuruya yazdığım gibi, bu tarz seslere illet olmanın bir adı varmış: Misophonia (git:en.wikipedia.org )
  • Thredith  (11.03.15 09:45:22) 
hiçbir yemek kokusundan rahatsız olmuyorum, insanlardaki rahatsızlığın sebebini de samimi söylüyorum hiç anlayamıyorum. bana biraz uyuzluk gibi geliyor. kulaklıkla müzik dinleyen adamın kulaklığından dışarıya taşan müzikten rahatsız olmak gibi birşey bu, özellikle herkesin işle güçle meşgul olduğu bir anda olmadıktan sonra neden rahatsız olunur? bir toplu taşıma aracında sandviç falan yese bir adam, müziği benim kulağıma, yediği yemeğin kokusu burnuma gelse ne olacak? bunların hepsi "ahan da misler gibi bir uyuzluk yapma fırsatı" diye düşündürtüyor sanki insanları.


  • loch ness  (11.03.15 09:45:59) 
Yaa yemek kokuları çok beni rahatsız etmiyor da, ter kokusu, yemek yerken ağız şapırdatmaya illet oluyorum ben :( Hemen ortamı terkediyorum.


  • old possum  (11.03.15 09:48:07) 
@lochness hah iste biraz da onun icin sordum, cunku normalde bir cok insanin garip karsilayacagi davranislar bana normal gelir, amaan nolcek yeaa derim. bu sesler ve kokular konusunda da daha kimseyle tartismisligim yok. elmayla galetayi kabullendim hatta. elma boyle yenir demek ki diyorum. bi de zaten 5 dakkada bitiyor elmasi. ama yumurta agir geldi. yani toplu yasanilan yerde insanlarin tek basinaymis gibi davranmasini kabullenemiyorum. insan yumurtayi masasina koyarken bi dusunmez mi, ulan bu kokuyo, ya millet rahatsiz olursa diye. ya da tahmin ediyor ama sallamiyorlar.

@thredith al iste! adini da koyduk :)

@n3tw0rk3r bak mesela, 40 yil dusunsem simit kokusundan rahatsiz olunabilecegi aklima gelmez. yumurtaci da mi dusunemiyor acaba kokacagini?
  • jimicik  (11.03.15 10:04:03) 
Off benzer bi durumdan ben de muzdaribim.

Isyerindeki oda arkadasim kahvaltiya simit getiriyor, öyle güzel kokuyor ki sabah sabah. Gun içinde kahve tüketiyor, Turk kahvesi, nescafe, sicak çikolata. Hep guzel kokan şeyler. Sabahlari simit yiyemiyorum, cok severim simidi ama bazi sebeplerden sabah tuketemiyorum. Kahve turevi icecekleri de ev dışında içemiyorum, yine ayni sebepten. Buna gerçekten bi cozum bulabilsem keske. Ortamdaki insanın canı çeker mi diye düşünmeme gamsizligindan ben de istiyorum.
  • bambum  (11.03.15 10:05:58) 
işyerinde çekirdek yenmez. yemedim yiyeni de affetmem. gerekli yerlere şikayet ederim. cidden :)

ama akşam üstüne doğru mideden gelen alarm neticesinde elmadır, galetadır yenmesi ya da ne bileyim öğle yemeğinde çıkan tatlının tırtıklanmasında beis görmüyorum.

ara*
  • kakao  (11.03.15 10:11:33 ~ 10:11:57) 
benim bi çalışan bunu yapıyordu. yağlı börek, simit, peynir kokusundan durulmuyordu ofiste. uyarmıştım bunu. sonra işten ayrıldı "bana mobbing yaptılar, yediğime kokuyor dediler" diye. bi daha da karışmıyorum kimseye.


  • screamshot  (11.03.15 10:12:15) 
3 kişilik bir odada çalışıyoruz. Biraz ev gibi, hatta 10 metrekarelik stüdyo dairede 3 kişi kalıyormuşuz gibi. Odamızda kanepe ve buzdolabı var; karşı odada elektrikli ocak var. Güçlerimizi birleştiriyoruz. Bir odadaki arkadaşın babası tavuk besliyor, organik yumurta getiriyor. Bazen menemen yaptığımız oluyor, geçen gün kısır yaptık leğenli meğenli. Dışarıdan lahmacun, kebap söyleyip minicik odada 8-10 kişi bitişe bitişe parti yaptığımız bile oluyor. Oda arkadaşım kahvaltıda sucuklu tost yiyor zaten. Odada herhangi bir zamanda girdiğinde göbek atan bile bulabiliyorsun. Oda her yemekte kokuyor, her yemekten sonra pencereyi açıyoruz, sonuna kadar açarsak 5 dakika sonra koku falan kalmıyor. Azıcık açarsak da 15 dakikaya koku kalmıyor. "Havasız kaldı, koktu, açalım" ve "Dondum, kapatalım"la anlaşıp gidiyoruz. Pencere günde 30 kere açılıp kapanıyor zaten. Çekirdek, elma, galeta, cips, lahmacun, her türlü sesli ve kokulu yiyeceği tükettik. Herkes halinden memnun. Gürültü zaten işyerinin genel olarak olmazsa olmazı, biz sussak bile ortamımız gürültülü, gürültüde çalışmaya alışık herkes. Elmaydı, çekirdekti, leblebiydi, duyulmuyor onlar diğerlerinin yanında. Çok konsantrasyon gerektiren bir şey olursa ilk aşamada kulaklık takarak çalışılınıyor (ki bir kere o kadar gürültülüydü ki kulaklıkla Youtube'dan elektrik süpürgesi sesini kökledim sesi bastırsın diye), daha sonrasında ya evden çalışılınıyor ya da kafe, kütüphane tarzı bir yerlere gidiliyor ya da fazla mesaiye kalınıyor.


  • aychovsky  (11.03.15 10:20:42 ~ 10:24:27) 
fazla ses çıkaran ve koku yayan yiyeceklerden uzak durulmalı bence. bunları tüketen arkadaşım yok ama olursa mutlaka uyarırım.

yumurta nedir yav
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (11.03.15 10:25:01) 
ofiste en üst katımızda restoran ve starbucks var. her katta da mutfak ve koltuklu fuaye var. yemek yiyen, mola vermek isteyen oraya gidiyor. masasında yemek yiyeni pek göremezsiniz. atıştırmalık çerez yiyenler oluyor sadece. onlar da ses çıkartmıyor.


  • [silinmiş]  (11.03.15 10:32:59) 
yapılan öküzlüğe ses çıkarmanın (ki bişey dediğimiz yok kimseye gelip burada yazıyoruz) uyuzluk olduğunu öğrenmiş bulunduk...


  • dokuzonbeş  (11.03.15 12:45:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.