[]

French Press Püf Nokta?

Selam,

Üç beş zamandır french press ile aşinayım, kahve demliyorum. Taze olarak kahveyi çekiyorum, çekilmemiş çekirdekleri de mühürlü kapta hava almadan serin yerde muhafaza ediyorum. Buraya kadar her şey yolunda gibi değil mi? Ama öyle değil gibi,

Kahveyi ne zaman demlesem (Colombia Excelso,Endonesia Mandheling) yeterli koyu kıvamda olmuyor. En basit tabirle su dengesi fazla oluyor, fazla sulu oluyor. Kahve ölçüsü olarak french'in kaşığı kaybolduğu için tahta kaşık(1 Yemek kaşığı ölçüsünde) kahve koyuyorum, ön demleme yapıyorum. 4.30 dakika kadar tutuyorum, sonra hop servis. Ancak yine de istediğim yoğunlukta ve koyulukta olmuyor.

DeLonghi KG79 ile öğütüyorum, yeterli kalınlıkta gibi. Ben nerede yanlış yapıyorum?

 
kahveyi artır


  • medievalman  (11.03.15 07:45:40) 
Öğütülen kahve ne kadar kalın ise o kadar uzun süre demlenmesi gerekir, uzun süre demlemelerde ısı da düşeceği için koyu istendiği zaman tam kavamında bir tat elde edemeyebilirsin.

Kolay yöntem olarak, daha fazla Kahve koy :)
ve ayrıca biraz daha da ince çekebilirsin ama dikkat et fazla inceltirsen çamur gibi olur kahven.
  • cursor  (11.03.15 07:49:27) 
Kahveyi arttırıyorum, 2 kupalık öğütüyor mesela alet. Yine de çok verimli olmuyor. Biraz ince öğütüp deneyeyim, teşekkürler.


  • kobretti  (11.03.15 08:29:41) 
Öğütücü cihazın böyle bir ayarı var, artık onu yakalamada mesele, haklısın want2die.

başka öneriler varsa dinliyorum :)
  • kobretti  (11.03.15 09:31:30) 
cok ince cektikten sonra filtre kagidi kullanarak demlemeyi denesen?
gerci en guzeli makinesini almak.

  • jimicik  (11.03.15 09:31:37) 
french press ince öğütülmeye pek uygun bir demleme yöntemi değil. yine yeteri kadar kalın çekmeni öneririm kahveyi.

ben her zaman bodumun ölçü kaşığından iki tepeleme olmak üzere kahve koyuyorum press'e. ardından kaynamış ve en az 20 saniye dinlendirilmiş suyu yavaşça press'teki kahvemin içine döküyorum. üç parmak kadar koyuyorum suyu ilkin, sonra bir 20-25 saniye tahta bir kaşıkla kahve ve suyu karıştırıyorum. ardından yeniden suyu yavaş yavaş ekliyorum. french press'te üstte üç parmak boşluk bırakacak kadar suyu ilave edip, plunger'ı üstüne kapatıyorum ve 4-4,5 dakika bekletiyorum öyle. sonrası malum, plunger'ı yavaşça bastırıp işlemi tamamlıyorum. french press aslında çok daha yoğun bir kahve tadı sunar. senin olayı anlamadım gerçekten.

kahvenin oranını artır derim. bir de hani starbucks'tan alıyorsan roast kahvelere var, fırınlanmış olanlara yani. french roast ya da italian roast seni kesebilir. daha iyileri için baristasepeti.com ya da coffeshop company'de çok iyi kahveler var. ona da bakabilirsin.
  • mermize  (11.03.15 09:36:40) 
@mermerize,

teşekkür ederim. seri üretim şeklinde önceden kavrulup paketlenen kahveleri almıyorum. dediğin gibi, barista sepeti, kahvefabrikasi gibi yerlerden aliyorum.

ölçüyü arttıracağım, şuan makinanın el verdiği en kalın şekilde çekiyorum. her zaman randıman alamıyorum garip bir şekilde.

belki daha çok kavrulmasını isteyebilirim kahvenin. bu önerilerin ışığında tekrar bir gözden geçireyim durumu.

öneriler için teşekkür ederim :)
  • kobretti  (11.03.15 09:42:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.