[]

Sakız sesi nefretimi yenmem gerekiyor.

Hayır çiğnemeyi seviyorum da ben insan gibi çiğnediğime inanıyorum. Problem gün içinde tanımadığım insanlar yanımda sakız çiğnediğinde yaşadığım gerilim.
Derdini şaapayım diyebilirsiniz ama 1 saatlik otobüs yolculuğunda yanımda oturan insan cakkıdı cakkıdı sakız çiğneyince cinnet noktasına geliyorum.
Algıda seçicilik ya da hep bana denk geliyor ağzını ayıra ayıra sakız çiğneyenler.
Artık bu sese sinirlenmemek istiyorum. Her gün denk geliyor çünkü. Ne dikkatimi toplayıp kitap okuyabiliyorum ne de başka bir şey yapabiliyorum.
İnsanlara çemkirmek de istemiyorum çünkü aşşşşıırı gergin oluyorum ters bir cevap verirlerse gırtlaklarına yapışmaktan korkuyorum. O yüzden susup, derin nefes alıp 10'a kadar sayıyorum.^_^ Bi' halta yaramıyor açıkçası.
Ne yabayım ben? :')

 
yanında güzel vakit geçirdiğin bir insan bul, bu derdini yenmek için onunla alıştırmalar yapmak istediğini söyle. siz güzel vakit geçirirken bu sakız çiğnesin ama kademeli kademeli. dayanamadığın yerde söyle dursun, ne kadar dayanabiliyorsun o süreyi hesapla bir kaç deneme sonrası. devamındaki buluşmalarda o dayanma süresi boyunca sakız çiğnesin o kişi, sen de zamanla alışacaksındır.


  • baba jo  (10.03.15 23:28:31 ~ 23:28:44) 
Alisilacak bir durum degil, ven de nefret ediyorum. En guzeli kulaklığı takip etrafi duymayacak sekilde müzik dinlemek.


  • fraise  (10.03.15 23:39:59) 
Ben de ayniyim ve 1 sene boyunca her gün öyle sakiz cigneyen biriyle karsilikli calistim ayni masada :(


  • painted bird  (11.03.15 00:33:04) 
Bende resmen kompleks oldu senin durum. Ciddi Ciddi geriliyorum insanların sakız ciğnemesinden. Bundan 10 sene evvel kavga çıkarmışlığım da var. Artık koşarak uzaklaşır hale geldim. Etrafımda tanıdık birisi varsa söylüyorum rahatsız oluyorum diye. Direkt söyle abi kimsenin ağzının içini görmek, şapırdatmasını çekmek zorunda değilsin. He dediğin gibi tanımadığın adam geliyorsa yanına sen uzaklaşacaksın en sıkıntısız yolu bu.


  • tamamikucukharftirvekirkkarakterolabilir  (11.03.15 01:41:29) 
kulaklığım yanımda yoksa otobüsten indiğim zamanlar oldu. bunu yenmek çok zor. çok denedim. sesi duymamak için müzik falan dinlemek gerek. başka türlü çözümü yok.


  • zam sampiyonu domates  (11.03.15 06:43:49) 
spor salonunda var adamı görsen abi çekersin adam cak cak cak sakız çiğniyor. bak cezası olmasın hukuk diye bir şey olmasın yemin ediyorum boğarak gebertirim bu insanları ölesiye nefret ediyorum ya. ağzın kapalı çiğnesene arkadaş sen nasıl bir hayvansın ki böyle? ben de ayrıca çekirdek çitleme sesine karşı da alerji var. parklara falan gidemiyorum bu yüzden. bir de kabuklarını yere atarken görüyorum, geriliyorum...


  • yazar yazmaz yazan yazar  (11.03.15 08:53:04) 
kendin de sapirdatarak cignemeyi denesen? cok sinir bozucu ama insan kendine daha rahat tahammul edebilir belki. sonra da sesi normallestirmis olursun kafanda.


  • jimicik  (11.03.15 08:57:58) 
Bildiğin Deliriyorum!!
öyle 1 saatlik yolculuğa falan gerek yok bi çıt sesi bile beni köpürtmeye yetiyor. Genelde rica ediyorum sessiz çiğnemesi ya da samimiysek çiğnememesi için ama genelde tanımadığım insanlara denk gelirsem çıkıp gidiyorum aynı ortamdan. sanki bıçakla göğüs kafesimi çiziyorlarcasına canım yanıyor o sesi duyunca.
İş yerindeki arkadaşlara da ilk sakız denemelerinde durumumu anlattım, ciddi anlamda sorunum bu benim üzgünüm katlanamıyorum ya da duymazdan gelemiyorum dedim sağolsunlar çiğnememeye dikkat ediyorlar dalgınlıkla çiğnerlerse kibarca uyarıyorum hanımlar biliyorsunuz beni diyip hatırlatıyorum onlar da biraz çiğneyip atıyor ya da gerçekten farkettirmeden çiğniyorlar.
Ama geçen akçam arkadaşlarla aynı evde toplandık bir arkadaşın eşi çıkardı sakızı attı ağzına çıtlata patlata başladı çiğnemeye çıkar şu sakızı diyebilecek samimiyet de yoktu bir de adamın eşi yani şimdi ne kadar doğru olur yani bilemedim bana müsade diyip kaçtım direk yoksa delirecektim.
ben de yenemiyorum bu ağız seslerine olan şiddetimi. Sadece sakız da değil diş arasından hava çekme, şapırtı, salak saçma her türlü ses işte..
bir gün katil olursam inanın bundan olacak eminim..
  • erty_ksk  (11.03.15 09:16:20) 
Bu tarz seslere karşı duyulan nefretin bir rahatsızlık olduğunu belirten kaynaklar var. Adı da Misophonia imiş: en.wikipedia.org

Gerçekten ben de deliyorum bu tarz seslere. Sakız çiğneme sesi de 1 numaradadır sanırım. Kendimi kaybediyorum. Çok zor gibi geliyor bana bundan kurtulmak ama "Misophonia'ya karşı neler yapılabilir?" tarzında bir araştırma işe yarayabilir.
  • Thredith  (11.03.15 09:40:51 ~ 09:41:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.