[]

bir agnostik olarak cin görmem

Dediğim gibi agnostiğim ve cinlere inanmıyorum. Şimdi bu durum sadece rüya içinde rüya gördüğümde ve rüyada olduğumu farkettiğimde oluyor.

Bugün yine lusid rüya için siesta yapıyordum. -öğle uykularında rüyalar daha yoğun hatırlayabildiğim için- 1 saat uyuyorum ve tam remin ortasında uykunun içine edecek alarm kuruyorum akabinde uyumaya devam edince dalarken düşündüğüm şeyi rüyaya çevirebiliyorum(bazen de uyanmadan önce gördüğüm şeye bilinçli olarak dönmeye çalışıyorum) ya da gördüğüm rüyada farkındalık kazanma konusunda daha başarılı oluyorum. -uzun zamandır denediklerim arasında en başarılı olan yöntem bu-

Ya farkeder farketmez uyanıyorum ya da çok heyecanlanıp rüya ani bi şekilde sona eriyor. Ayda 1 ya da maksimum 2 defa içinde adam akıllı kalabildiğim kısmen kontrol ettiğim rüya görüyorum-onlarda bile kısa süre sonra banlanıyorum- Bugün çalan alarm sonrası uykuya daldım ve rüyamda odamdayken bi anda farkettim aha aha evett rüyamdayım diyorum ama böyle sanki bi yandan da yatakta olduğumu hissediyorum gerçeklikle rüyam arasında gidip geliyorum.

Tam oldu laaan havasındayken yine rüyam kesildi ve yatakta gözüm açıldı ve tıpkı bana benzeyen mahlûk karşımda simsiyah yüz ve bembeyaz göz ile bana gülümsedi. Ama hâlâ gerçekliğimi kaybetmiş durumdayım. Gerçekten cin gördüğüme emindim. Birkaç sn kıvranmam sonunda kayboldu ama uyku felcinden mütevellit bir süre daha hareket ettiremedim vücudumu. Olaydan sonra ilk dakikalar o kadar korkmuş durumdaydım ki agnostik olduğumu ve daha önce bunu defalarca yaşadığımı bile hatırlamayıp gerçekten cin basma vakası yaşadığımı zannettim.

Gerçek olmadığını biliyorum tabi hemen kendime geldim sonrasında mamfih ne zaman rüyamda olduğumu farketsem o matkap sesiyle birlikte hareketsiz kalıyorum ve değişik görüntüler görüp zar zor kendimi uyandırıyorum. Kalktıktan sonra da klasik uyku felci yaşıyorum. Ne zaman ama ne zaman rüyada bilinç kazansam bu durum başıma geliyor.

3-4 sene öncesine kadar ağır dindar namazında müslümandım ve çocukluktan beri cinlerden çok korkardım. Ama dediğim gibi en ufak inancım yok cinlere karşı ki dinsizliğimin ilk evrelerinde her türlü çağırma/küfür ritüelini uygulamışımdır tık yoktu. Lusid rüyaya başladığımdan beri yaşadığım bi durum ve artık bu durum
yüzünden lusid denemelerini bırakmayı düşünüyorum.

Mesela yine bi gün odamdaydım kot pantolon giyiyordum karanlıkta. Bi dk benim bu karanlıkta burada ne işim var hem ben asla kot giymem ki! der demez bi anda yatağa sürüklenip anlamlandıramadığım kara görüntüler ve kafamı delercesine titreten ve gerçekliğimi bozan matkap sesi eşleğinde yatakta yine uyku felci çekerek uyandım. Çoğu sırt üstü yatmamdan mütevellit yaşadığım uyku felcinin sonucu olarak gördüğüm klasik hipnopompik sanrı olduğuna eminim. ama bugün özellikle yan yatıyordum hatta yanlışlıkla sırt üstü gelmeyim diye yastıkla desteklmiştim sırtımı.

Benim düşüncem şu; lusid denemeleri yarı-başarılı olduğunda heyecanlanıp uyanıyorum ve bi anda remin ortasında kendi kendime uyandığımda uyku felcine girip sanrılar görüyorum. Ama bugün deneyimlediğim gibi sırtüstü olmasa bile lusid tek başına hipnopompik sanrıya neden olabiliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Psikolojik temeli nedir uyku felcinde sanrılar görmemizin. Siz uyku felcinde neler görüyosunuz? Gördüğüm şeyin küçüklük korkularıyla alâkası var mı yoksa genel olarak insanlar cinimsi görüntüler mi görüyor?

Tabi bir de bonus agnostikimsi soru eklemek lazım:

Bu rüya sonrası sanrı olaylarının hepsinin bilinçaltının rüya kontrolünü kaybetmemesine yönelik ürettiği bir koruma olma ihtimali nedir? Evet çok komik ama bildiğiniz bekçi gibi. Sanki bilinçaltım ne zaman rüyada bilince kavuşsam "buralarda sadece ben at koşturabilirim ulan" dermiş gibi beni dışarı atıp bunları yaşatıyor. Bu beyin nasıl bir şeydir arkadaş.

Cevaplarda cinlerin gerçek olup olmadığına yönelik diretmeler değil, rüyada bilinci kazanamam ile bölünmesi ve sonrasında görülen sanrıların çocukluk korkumu içermesinin psikotik temelini anlatacak cevaplar arıyorum. Ha tabi siz de uyku felci sırasındaki gördüğünüz sanrıları nasıl yaşadığınızı anlatabilirsiniz.

p.s. Tabi ki de bir cinin genelgeçer fiziksel özellikleri yok. Kara bir şey gördüm diye cin dedim ama gördüğüm şeyler benim çocukluk zamanındaki kafamdaki cin tanımlamasına uyuyor genelde.

 
Sour, başlığın öyle olma sebebi "inanmadığım ve şu an korkmadığım hâlde neden başka bir şey değil de cin?" tam olarak okusaydınız bunu demek istediğimi anlardınız. Bir agnostik olarak cin sanrısı görmek" de olabilir tabi başlık.


  • oddyseus  (10.03.15 19:38:59) 
comptrol, Olabilir ama bir şekilde ben rüyamda bilinç kazanabiliyorum. Bu durumu bilinçli olarak nadiren de olsa gerçekleştirebildiğim için lusid dedim. Yoksa astralin bi geri planında kalan doğaüstü bir olaydan bahsetmiyorum.


  • oddyseus  (10.03.15 19:40:04 ~ 19:42:00) 
comptrol, sanırım astral seyahat saçmalığıyla karıştırıyor olmalısın.

özet olarak; www.huffingtonpost.com www.psychologytoday.com
bir de stephen laberge çalışmalar yapmıştı bu konu üzerine. mesela: www.lucidity.com
lucid dreaming yok demek epey saçma geldi. bunu destekleyen bir kaynak varsa severek okurum. nitekim çocukluğumda bile hatırlarım "rüyadayım lan, şu balkondan atlayayım ben" deyip atladığımı :) çoğu insan bir şekilde bilmeden de olsa yaşayabiliyor aslında bu olayı.

onun dışında zaten dediğin olayda bu halüsinasyonlar doğal değil mi? sadece sen değil birçok deneyen insanın yaşadığı uyku felci esnasında halüsinasyon görülebiliyor zaten. gerçi sen benden daha iyi biliyorsundur elbet.

reddit tam senlik aslında, detaylı şekilde konuşuyor insanlar: www.reddit.com
  • soso  (10.03.15 20:07:30 ~ 20:09:17) 
Evet biraz araştırınca emin oldum lusid rüyanın bunda yadsınamaz bir etkisi var. Hatta vikipedi'de bile yazıyormuş uyku felci olası sebepleri arasında.

tr.wikipedia.org

Sebepler:

"Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir. WILD olarak da bilinir." Berrak rüya benim lüsid dediğim şey oluyor burada.
  • oddyseus  (10.03.15 20:09:13 ~ 20:10:42) 
Istersen senin yerine korkudan altıma yapabilirim? Aaghsksjs Büyük geçmiş olsun yazıyı okumadım- çok uzun. Ahsjahshsj yalnız p.s'ten anladığım bilinçaltının sana bir oyunu bu. Boşveer.


  • wibbly wobbly timey wimey stuff  (11.03.15 02:38:24) 
Başlığı görünce comptrol sandım. Aha iğrenç espri (eti cin) geliyor dedim. Nicke bakıp öyle okudum.

Şimdiye kadar da iki kere uyku felci yaşadım. Birinde yan yatıyordum. Yani vücuttaki herhangi bir rahatsızlık rüyaya etki ediyor kabusa bile çevirebiliyor. En basitinden çok yemek yiyip uyumak. Bunu karın üstüne ya da mideye baskı olacak pozisyonda uyumak olarak düşünebilirsin.

Ben de agnostiğim. Fakat cin gördüğünü sanma olayının inanç ile pek alakası olduğunu düşünmüyorum. Daha ziyade bulunduğumuz coğrafyada hakim bir kültür olduğu için (küçükken anlatılan hikayeler, din, korku şu bu) bilinçaltında yerleri var bunların. Senin de korkmana sebep olduğuna göre bilinçaltın rahatsızlık durumundaki korku faktörünü başarılı şekilde kullanmış diyebiliriz.

Bir keresinde bir rüya görmüştüm. Söz konusu rüya cin içerikliydi. uyandım rüyamdaki arkadaşa anlatmak istedim. Tam telefona uzanırken bir geri çekildim. Fark ettim ki ruyada uyanmışım. Tekrar uyandım tabii o zaman fark ettim. bu sefer telefona uzanırken mavi elektrikten gibi bir şey tarafından sanki bütün vücuduma elektrik verildi. Tüm kaslarım kasıldı ve baya canım acıdı. O acı ile uyandım. Bu sefer gerçekten uyandım ama bir an korktum tabii 2 3 defa tekrar uyanınca. cinden değil, sandman'de (çizgi roman serisi olan) vardı spoiler olacak ama adam ceza olarak ölene kadar rüya görecek kabus görüp rüya içinde başka kabusa uyanacak ve bu tekrar edecekti asla gerçekten uyananadan :)

Uyku felci sırasında böyle sanrilar oluyor. Beyin gerçekten ilginç çalışıyor. Sonuçta yeterli kan ve dolayısı ile oksijen gitmediğinde önlem/çözüm olarak olduğu yere düşüp beyni kalp seviyesine getirmeyi seçen, bunu yaparken düşüp kafamı bir şeye çarpar ölür müyüm diye düşünmeyen bir organ. Elbette uyku-uyanış, uykudaki sistemler vs. derken koruma amaçlı olarak bunu seçiyor olabilir lucid dreaming denemelerinde. Gerçi bu şekilde gördüğüm birkaç rüya var ve bu söylediklerini tecrübe etmedim onlarda

Bu arada böyle saçma ve uzun yazdım çünkü cevap verecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Sen gayet çok güzel bir şekilde analizini yapmış ve benim de katıldığım çıkarımda bulunmuşsun.
  • nawar  (11.03.15 03:09:50 ~ 03:12:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.