[]

İmza kampanyaları

Örnek linkte görebileceğiniz şekildeki imza toplama kampanyalarının bi geçerliliği/ etkisi oluyor mu?
Örneğin "X yasasının çıkmasını engelle!" sloganlı bi kampanyaya katılınca, kampanyayı yapan kurum-dernek, meclise falan gidip "Bakınız efendim 75bin kişi istemiyor bu yasayı" mı diyor?

Örnek: zeytiniseviyorum.org

Teşekkürler.

 
hiçbir etkisi yok. bu change.org siteleri insanlar kendilerini iyi hissetsin diye kurulmuş ve insanların bak ben buna karşı geliyorum ulan diye gazlarını aldıkları sitelerdir.


  • m murphy  (10.03.15 19:33:27) 
türkiye için murphy +1

millet iç güvelik paketi karşıtı change'de imza atıyor. sonra "ben bu pakete karşıyım ve bunun için bir şey yaptım" diyor. insanlara "ben bi şey yaptım" dedirtmekten başka bir amacı yok.
  • ack3000  (10.03.15 19:49:13) 
bir konuda bir şey yapacak olan insanlar, doğal olarak önce ne kadar destek gördüklerini bilmek isterler. örneğin ben böyle bir konuda eyleme girişecek olsam, önce fikrimin toplumun bir kesimi tarafından kabul görüp görmediğini bilmek isterim. eğer destek görmüyorsam, ne kadar eyleme geçme heveslisi olursam olayım, bir durur düşünürüm "acaba bir yerde hata mı yapıyorum" diye. eğer beklediğimden çok destek görürsem de insanların buna ihtiyaçları var der daha fazla motive olurum.

--------------

www.takvim.com.tr

bak bu kadına, insanların desteğini arkasına alınca ne kadar büyük işler başarmış. bu işin o kadar büyük bir etkisi olduğunu bilmeseydi, böyle kendine güvenebilir miydi sanıyorsun.
  • buzkran  (10.03.15 20:32:48) 
özellikle türkiye'de devletle ilgili işlerde hiçbir işe yaradığını düşünmüyorum.
ancak bir firmayı, kuruluşu hedef alıyorsa bu kampanyaların işe yarama ihtimali oldukça yüksek. örneğin "şu şu kampanyanıza tepki veren ve değiştirmenizi isteyen 100.000 insan var" diye net bir rakam vermek oldukça önemli.

yani hedef alınan, değişiklik istenen kuruluşun bir kurumsal iletişim departmanı varsa (yani birilerinin işi firmanın itibarını korumak ise) işe yarama olasılığı çok yüksek.
  • denizin kulleri  (11.03.15 02:46:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.