[]

Güzellik merkezi beni dolandırmaya çalışıyor.

2013 yılında epilasyon için Altunizade'de bir estteik merkezi ile görüştüm. İlk seansı yaptırdım. 400 tl ödedim. Toplamda 1600 tl ye anlaşmıştık. Ama uygulamadan memnun kalmadım ve telefon açıp, ben devam etmeyeceğim vazgeçtim dedim. Peki tamam sorun yok deyip kapattılar.Bir daha da geri dönüç olmadı zaten. Taa ki bu akşama kadar.

Hiç bir sözleşmeye, hiç bir mukaveleye, senede imza attığımı hatırlamıyorum. Bu akşam firmanın avukatı beni arayıp. 1200 tl. bakiyeniz gözüküyor, icra işlami başlatıcam dedi. Ben de firmadan aldığım ilk seansın ücretini ödediğimi ve başka hizmet almadığımı söyledim. Ben teferruatları bilemem, yalnızca firmanın avukatıyım dedi.

Ne yapabilirim? Almadığım hizmetin, üstelik ortada hiç bir sözleşme yokken, bedelini benden talep edebilirler mi?

 
Haksız bir talep olur. Sözleşme de yoksa netice alamazlar. İcra takibi yapılırsa itiraz edin.


  • isimmisimyok  (10.03.15 18:39:15) 
O orada calısan biridir belkide. Avukat diye aratmıslardır seni.


  • primetime  (10.03.15 18:50:26) 
Firma batmak üzere filan mı acaba? Bi telaşa düşmüşler sanki. Ayrıca icra takibine gidecek olsa o borç 2013 senesinden itibaren faizle katlanırdı. Öncelikle sizi arayan kişiyi bir araştırın adresini alın , belki orada çalışan tiplerden biridir. Bir de sözleşmeniz varsa eğer onu isteyin. Neye istinaden talep ediyormuş gerizekalılar.


  • Hersheys  (10.03.15 18:52:48) 
"Yalnızca firmanın avukatıyım, 1200 tl. bakiye gözüküyor, detayı göremiyorum" dedi.

Şimdi hatırladım, hiç bir yere imza atmadım, kredi kartı ile ilk seans ücreti olan 400 tl yi ödedim o kadar. 3 seans daha kalmıştı ama telefon açıp vazgeçtiğimi söyledim. Tamam dediler.
  • old possum  (10.03.15 18:53:13) 
2013'den beri yeni mi akıllarına gelmiş


  • Hersheys  (10.03.15 18:53:38) 
@primetime yok adam adını verdi telimi kaydedin dedi. Yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, firmayla görüşün beni bilgilendirin dedi.

Ama bana uygulama yapan doktor bile halen orada çalışmıyor olabilir artık. Yüzümü bir kere gördü, beni bir daha hatırlar mı hatırlamaz mı bilemiyorum ama gidip yarın kozlarımı paylaşıcam. Bunca dediimin arasında bir de bu çıktı. üstelik benim gibi, her faturasını, aidatını günü gününe ödeyen birine. :(
  • old possum  (10.03.15 18:57:56 ~ 18:58:27) 
adamı arayıp hangi belgeye istinaden tahsilat talep ediyorsun diye sorsana bi.


  • m murphy  (10.03.15 19:40:32) 
Firmayı bu sabah aradım, muhasebeyi bağlıyın dedim. Sekreter kız konu nedir deyince, durumu anlattım. Aaa çok özür dilerim, benim hatam, bakiyeyi silmem gerekirdi, hemen düzeltiyorum, ben avukat beye de haber veririm vb. dedi. Ama ben kendisini ararım dedim.

8 yaşındaki kızım, dün akşam mutfakta ben avukatla konuşurken beni dinlemiş, ben farkında değildim . Annanesine telefon açıp, anane annemin hesaplarına haciz gelyormuş, ben biriktirdiğim harçlıklarımı vericem anneme demiş. :( Canım yavrum yaa, yok yere çocuğun pisikolojisi bozuldu.
  • old possum  (11.03.15 09:39:45 ~ 09:40:24) 
bence dolandırmaya çalışmışlar. yemediğini görünce de geri adım attılar.

çocuk için kötü bir şey değil, merhamet duygusu pekişiyor.
  • m murphy  (11.03.15 10:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.