[]

Vertigo sorununu yaşayanlar baş dönmeleri ile nasıl başa çıkıyor?

Hayatımın çok yoğun, stresli, uykusuz ve biraz da üzüntülü bir dönemindeyim. O yüzden bundan yaklaşık 1,5 - 2sene kadar önce tamamen ortadan kalkan vertigo sorunum sanırım bu etmenlerden dolayı tekrar gün yüzüne çıktı.

Bu yoğun süreçte kendime dikkat edemediğimin farkındayım ancak en az bir ay kadar daha bu tempoda ilerlemem gerekiyor ne yazık ki. Aksi halde, uzun vadede daha fazla sıkıntı yaşayacağım.

Bu süreçte vertigo sorununu minimuma nasıl indirebilirim? Sizin bilip uyguladığınız ve işe yarayan bir iki tüyonuz var mı?

İstanbul içi iyi bir doktor tavsiyesi de alabilirim bonus olarak.

 
annemde vertigo var, ne yazık ki düzelen bir şey değil. 6 ay boyunca yataktan kalkamadı, kalktığı zaman yer altımdan kayıyor diyordu, kusuyordu sürekli ve çok bitkin düşmüştü. bayağı bir ilaç kullandı, hala ani hareketler yapınca başı bayağı dönüyor.

doktorla beraber boyun hareketleri yapıyorlardı ama tam hatırlayamıyorum şu anda, küçüktüm ben de.

çok geçmiş olsun.
  • vedat chili peppers  (10.03.15 16:31:19) 
yatağa omuzlarınızdan yukarısı boşlukta kalacak şekilde sırtüstü yatın, size yardımcı olacak birisi başınızı hareket etmeyecek şekilde tutarken önce başınızı sağ tarafa 45 derece çevirsin, 15 saniye kadar bu pozisyonda bekledikten sonra sol tarafa 45 derece açıyla bakacak şekilde yavaşça çevirsin. sonrasında kafanızı tam sol tarafa bakacak şekilde çevirsin ve 10 saniye de bu pozisyonda bekleyin. daha sonra siz kendi gücünüzle vücudunuzu omuzlarınızdan itibaren kafanızın baktığı yöne dönecek şekilde yavaşça çevirin. 30 sn kadar bu pozisyonda bekleyin. daha sonra sırtüstü yatarak doğrulun.
crashingpatient.com
babama gelen vertigo atağını atlatmakta işe yaramıştı.
  • groovettyn  (10.03.15 16:41:41) 
doktora gittiniz mi bu konuda daha önce, sebebi belli mi? çok fazla sebebi var çünkü. bende de ara sıra oluyor, sebebi kulaklarım. örneğin günlük almam gereken tuz miktarını biraz aşarsam çınlama+vertigo. yediğime içtiğime dikkat ettikçe sıkıntı olmuyor.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (10.03.15 16:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.