[]

duyuruda yaşadığınız en garip olay neydi?

başınıza gelen ilginçlik? mesaj olabilir, cevap olabilir, duyuru olabilir, başka bir şey olabilir.

ben bu sabah bir tane ruh hastasına denk geldim mesela. kendini çok farklı zanneden bir tip, iyi niyetle ama sert bir dille cevap verdim duyurusuna. duyuruyu silmiş, beni mallara eklemiş ama ben de mallara ekleyene kadar üst üste bir sürü mesaj attı. CAHİL APTAL ERGEN AMK MALI GERİZEKALI falan diye mesaj atıp duruyor karı haha. engellemiş bir de yani cevap veremiyorsun, SENİN GİBİ MALLARI ENGELLİYORUM diyor yazmaya devam ediyor. duyurularıma bakmış bir de okulda mutsuz olduğumdan bahsettiğim bir tanesini bulmuş, "aramama bile gerek kalmadı denk geldim" demiş hjashfjksl.

size vuran var mı böyle ruh hastası veya renkli kişilikli vatandaşlar?

 
Yahu sabahın 8'inden beri soğuk savaş var aranızda. O da "Bundan sonra kana kan, dişe diş. Bana olumsuz yazana ben de çok fena giydiricem; salon kadını kimliğimden uzaklaşıcam." tadında bir duyuru açmıştı. Sanırım senin onun duyurusu altına yazdığından hareketle. Ama tabi duyurunun kamera arkasında da neler neler oluyormuş.

Soruna cevap olaraksa; hayır başıma hiç garip bir olay gelmedi. 2008'den beri burada olmama rağmen çok uzun bir süre aktif olmamamdan ve hala da çok aktif takılmamamdan sanırım.
  • Thredith  (10.03.15 15:14:48) 
nickini vermeyeyim sonra hedef gösteriyorsun diye bana kızıyorlar ama daha önce başkasına da yapmış aynı şeyi, duyuru açılmıştı hakkında "mal mı bu" diye. bir şey yazıyor, hoşuna gitmeyen cevap verirsen seni mallara ekliyor ve mesaj atıyor sürekli. duyuruyu da siliyor.

@thredith, kjashfjsk salon kadını mıymış normalde? haha. ben sadece bir duyurusuna cevap verdim, tavrını görünce de konuşmanın anlamsız olduğunu anlayıp sustum. kendisi bana hakaretler yağdırıp mesaj atmaya devam etti komik bir şekilde.
  • what is love  (10.03.15 15:15:07 ~ 15:16:07) 
ilginç değil de sataşanlar oldu. bir de şakalaşan, espri yapan arkadaşlar da oldu, ona da karşılıklı güldük.


  • rock n roll  (10.03.15 15:17:21) 
haha çok iyiymiş bu :) nick vermedim ve direkt yazışma paylaşmadım, sorun olacağını sanmıyorum. yani o bana böyle böyle dedi diye anlatıyorum, yazışmayı paylaşmıyorum. bi şey olmaz.

(bkz: ben seni korurum kuddusi)
  • what is love  (10.03.15 15:20:50) 
@what is love

hatun bugün açtığı bütün duyuruları silmiş; şimdi baktım. halbuki "okula gitmem lazım ama hiç 'mood'um yok; hadi beni biraz dürtükleyin" tarzında duyuruları vardı sabah. bundan ve senin de cevap verdiğin duyurudan anlıyoruz ki depresyon kaynağı okul. belli ki arka planda da içinden şeytan çıkmış. acil şifalar diliyorum kendisine.
  • Thredith  (10.03.15 15:24:19) 
evet aynen öyle, ben de onu söyledim işte ama doğruları duyunca tepesi attı herhalde. sık dişini okulunu bitir, macera arama, şu an üzerinde yoğunlaştığın çok önemli ve seni 10 sene sonra bile rahat tutacak bir şey yoksa okulu bırakıp fanteziye girişme dedim. okulu bırakıp dünyayı gezdin, çok deneyim kazandın iyi güzel ama 28 yaşına geldiğinde işin gücün olabilecek mi, paranı kazanabilecek misin dedim. karşılığında, benim "okula gitmedim ikinci dönem geçmem için ne yapmam lazım" duyurumu yakalamış araştırıp, HAHAHA LOSER OLDUĞUNU BİLİYORDUM GERİZEKALI diye mesaj attı bissürü jsfhsjk


  • what is love  (10.03.15 15:28:00) 
valla kullanıcı ile tartışmaya girmedim ama başıma gelen en ilginç olay duyuru'nun bozulup nicklerin kaybolması idi. nasıl olduysa herkesin nicki kayboldu. herkes sanki tek kullanıcı oldu. herkes birbirinin duyurusunu editleyip silebilir oldu. kim kimdir belli olmadı.

facebook'taki ekşi duyuru sayfasında caps'leri var o anların.

edit: i.imgur.com
  • kibritsuyu  (10.03.15 15:28:15 ~ 15:33:16) 
burdan kızın teki bana kafayı takmıştı hatta sonra buluştuk bir kez garipti


  • ssyumusakg  (10.03.15 15:31:51) 
Burada bir duyuru açtıktan sonra küfür ve hakaret/aşağılama olmadığı takdirde (espri amaçlı söylenenler dışında) yazılan her türlü eleştiri ve görüşe açık olabilmeliyiz. Sonuçta birisinin fikrini soruyorsak, o kişinin bizimle aynı pencereden bakmasını gerektirmediği bilincinde olmamız lazım. İnsanlar dönem dönem depresyonda olabilir ya da her şeye patlayacak aşamada olabilir elbet ama sırf bir düşünce hoşumuza gitmedi diye, karşıdaki insanın duyurularını aratıp küfür etmek ancak küfreden kişiyi yıpratır. İnternet ortamı sonuçta, bu kadar kasmayın vallahi sinir strese girdiğinize değmez, her şeyden önce kendi canınıza yazık yani. Burada bana da küfredilmişti vallahi boşu boşuna gerilmiş sinir olmuşum diyorum, takmayın ve muhattap olmayın, yorumunuzu beğenir beğenmez, siz yazın yazacağınızı, gerisini kendi bilir.

Böyle özel mesaj yoluyla küfredip, hakaret edenlerle de hiçbir şekilde münakaşaya girmeyin çünkü konuşup anlaşabileceğinizi düşünmüyorum.

Sorunun cevabına gelince: çok sevdiğim kendi hastalarımdan birisine burada denk gelmiştim, benim için çok pozitif güzel bir olaydı :)
  • neferkitty  (10.03.15 15:34:28) 
Aa ben bildim kim olduğunu. Kız miymis o? Erkek sanıyordum.

Beni zirvelerde değişik pozisyonlarda hayal edip duyurular açan birkaç arkadaş vardı. Onun dışında arada laf atanlar, mesajla sacmasapan yürümeye çalışanlar, kendilerince duyurunun namusunu kurtarmaya çalışan nevrotik, başıboş tiplerle ister istemez muhatap oluyorum. Çoğuna cevap vermiyorum. Dun akşam "Dur lan, ben de koyjam he!" dedim, ablanin biri "Kufretmez misin benim duyurumun altına .s.s.s" diye bi saat kafa utuledi.

Yani burada enteresan, renkli kişiliklerle çok sık karşılaşılıyor. Brace yourself!
  • damdanakan  (10.03.15 15:34:34 ~ 15:38:28) 
bir keresinde sifremi yanlis girmistim baya garipti.


  • Golgi  (10.03.15 15:42:35) 
@senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine ve @damdanakan aynı olayın iki tarafı galiba :)

duyurunun altında küfür konusu.
  • corneillus  (10.03.15 15:45:17 ~ 15:45:34) 
@golgi, çok spektaküler bir deneyim kardsm


  • what is love  (10.03.15 15:45:52) 
biri sorduğum bir sorunun altına "cacık" yazmıştı. evet sadece tek kelime cacık. soruyla hiçbir alakası olmadığını söylememe gerek yok. neyse sallamadım geçtim. sonra tiklemedim diye mesaj atmıştı. yazdığı mesajda da tek bir tane anlamlı cümle yoktu zerre bir şey anlamamıştım. saçma sapan rastgele kelimelerin bir araya gelmesinden oluşuyordu. "kafası iyi herhalde" diye düşünüp cevap vermeden mallara ekledim.

ondan sonra da mallara ekledim diye hakkımda duyuru açmıştı. bu sefer gayet güzel cümleler kurabiliyordu ama uzun uzun hikaye yazmış. disfori bana küfredip engelledi falan demiş. halbuki adamla muhatap bile olmamıştım ne duyuru altında ne attığı mesajda.
  • disfori  (10.03.15 15:54:18 ~ 15:54:48) 
Pegasus' a acayip uyuz oldugum bir gun havaalanında sinir krizi gecirirken 'pegasus' tan bilet almayın, nereden alirsaniz alin ama pegasus'tan almayın' tarzı bir duyuru acmistim, cocugun biri 'oldu .... thy aliriz bla bla' seklinde kufurlu mesaj atmisti. Ben de 'siz once bir duzgun konuşmayı ogrenseniz?' demistim tekrar hareket dolu bir mesaj atmisti. Engelledim ben de.
Kendisiyle hic konusmuslugumuz da yok, niye oyle yapti hic anlamadim. Pegasus calisani miydi acaba?

Biri de erkek arkadasimla tartismis, duyurulardan/ cevaplardan onun kiz arkadasi olduğunu anlamis. 'Seni de mallara ekliyorum' diye mesaj atip engellemisti. Sonradan ogrendim tartistiklarini. Bunu yapani da tanimam etmem.


3 yılda basima gelen en ilginc iki sey buydu.

edit: asil pembe dizi kivamina olan bir olay daha var ama olaya karisan biri daha var, belki anlatilmasini istemez diye anlatmiyorum. anlatsam 'yuh' dedirtir diyeyim sadece.
  • fraise  (10.03.15 16:11:59 ~ 16:15:01) 
Buradan birinin duyurusuna cevap verdim, duyuru subjektif ve onun hakkındaki fikrimizin de dolaylı yoldan sorulduğu bir duyuru idi. Cevabımin hemen peşine özelden mesaj attı, sanki ben hakaretler etmişim gibi abuk subuk konuşmaya başladı. Salaklık bende, yanlış anlaşılmayı ve karşı tarafı incitme ihtimali doğurmayı sevmem, güzel güzel anlatıyorum kendimi. Ben anlattıkça bu saydı, sövdü. Ne beni bıraktı, ne ilişkimi, ne sevgilimi. Ben ona, "saygı sınırını aşıyorsun, sağlıcakla kal." dememle, engelledi beni, hayır bir şey geliyor aklına mesaj atıyor, iki saat sonra benden cevap gelmeyince tekrar başka şey yazıyor, sonra akşam tekrar. Dur ya aklıma gelmedi bunu söylemeyi nasıl unuttum diyen tipler gibi.:))

Tam sustu şükür dedim, bu sefer de hiç tarafı olmadığını bir konuda bana sözlükten mesaj attı, mesaj da şu, "Umarım bebeğin ölü doğar, en büyük acıları yaşarsın." Buna da güzellikle cevap verip muhatabının ben olmadığımı, tavrının yanlış olduğunu, doktora gitmesi gerektiğini söyledim,hatta ısrar edip konuşmak isterse ulaşabileceğini söyledim.(hamile olma ihtimali olduğunu, acıdan benim yüzümden kivrandigini, bebeğini düşürebileceğini söylüyordu.)
devamı daha da komik, bu insan kulis yapıp herkese bebeğini bizim yüzümüzden düşürme ihtimali olduğunu, sevgilime hakaretler ederek özel mesaj yoluyla kulis yaptı.sonra da burada gelip ben bebek istemiyorum aslında, kendime zor bakıyorum, ama deneyeceğim ileride diye cevap verdi milletin sorusuna.
  • kaymaktutmayansicaksut  (10.03.15 16:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.