[]

supplementler yardım

selam

ben yaklaşık 8 aydır yapıyorum vg.
hiç suplement kullanmadım ama vücut gelişimim yok sanki artık. ne omuz çıkıyor, ne gögüs, ne kol.

spordaki hocalardan biri whey alma bcaa,arjinin,glutamine al diyor,
bir diğeri onları alma whey protein tozu al onun içinde gerekenler var diyor.

doğrusu nedir bir akıl verin.

edit : 181 boy 81 kiloyum.

beslenme rutinimi yazmamışım ekleyeyim :

etten kastım da, (yalnızca protein olanları yazdım)
sabah 2 haslanmış yumurta+150gr lor
spor sonrası 200gr tavuk/balık/kırmızı et
akşam 200gr tavuk/balık/kırmızı et
yatmadan önce yoğurt

 
Et ye. Ağırlık arttır.


  • angelus  (10.03.15 15:11:32) 
dogru yanlış bilmiyorum, yönlendirme yapamam ama bu çok öneriliyor.

www.protein7.com
  • devrin basbakani  (10.03.15 15:11:32) 
genelde vücut geliştiren insanlar her duyduğuna inanan insanlar oluyor çok zeka parıltısı taşımıyorlar ve bu konuyla ilgili çok yanlış bilgi var o yüzden kendin yabancı kaynaklar başta olmak üzere araştırma yapmanı tavsiye ederim çünkü gerçekten çok yanlış bilgiler etrafta dolaşıyor.

supplement kesinlikle kullanman gerekiyor bir süredir spor yapıp iyi besleniyorsan kullanmaya başladığın an etkisini görürsün. whey içinde bcaa yok. o çoğunlukla yanlış bilinen başka bir konu. zaten whey proteini oluşturan temel aminoasitlerden biri bcaa olduğu için kutusuna içinde bcaa var yazıyorlar millet de bunu yanlış anlıyor tam bir aldatmaca yani. günde ortalama 8mg haricen bcaa kullanman faydalı olur. whey, bcaa, glutamine, kreatine takviyesi al ve kendin araştırıp bilgi edin spor hocası diye geçinenlerin nerdeyse hepsi kulak dolgunluğu ile yanlış bilgi taşıyor.
  • ssyumusakg  (10.03.15 15:14:27) 
@angelus

et yiyorum ama ağır basamıyorum kollar titriyor bench presste misal.

etten kastım da, (yalnızca protein olanları yazdım)
sabah 2 haslanmış yumurta+150gr lor
spor sonrası 200gr tavuk/balık/kırmızı et
akşam 200gr tavuk/balık/kırmızı et
yatmadan önce yoğurt
  • baris daima  (10.03.15 15:16:55 ~ 15:23:11) 
Saydığın supplement'lerin hiçbiri bu derdine çare olmaz, yani kullanım amaçları farklı. Fakat illa fark yaratan bir şey kullanayım dersen kreatin kullan. Kreatin ADP'ye dönüşen ATP depolarının daha kısa sürede dolmasını sağlar, bu da bir sonraki antrenmanda birkaç birim daha enerjik olman için faydalı olabilir.


  • angelus  (10.03.15 15:21:40) 
@ssyumusakg

kullanayım da üstad nasıl kullanayım ne alayım, ne yapayım bilmiyorum. bir yol gösterirsen çok memnun olurum.

@angelus

fark yaratan bir şey değil de yararlı olan bir şey kullanayım istiyorum.
kreatin tek mi yoksa kreatin+whey mi ? nasıl kullanayım, ne kullanayım ne alayım ?
  • baris daima  (10.03.15 15:25:00) 
Proteini alıyorsun zaten beslenme yoluyla, whey gereksiz. Sadece kreatin alsan yeter. Günlük 5 gram (Bir çay kaşığı) alabilirsin. İster ikiye bölüp antrenman öncesi ve sonrası al, istersen sonrasında bir bardak suyun içine atıp al. Nasıl istiyorsan. Ben kullandığım dönemlerde antrenman sonrası 5 gr. alıyordum.


  • angelus  (10.03.15 15:31:06) 
vücut geliştirmek istiyorsan yediklerine ek olarak da protein almalısın. daha fazla kas yapmak istiyorsan bunun yanında mutlaka karbohidrat da almalısın. sadece protein, amino asit ile kas olmuyor. zayıflama amacın yoksa karbohidrata da önem ver. egzersizden sonra akşam yemeğinde tam buğday makarna vb gibi.

ağırlık çalışırken de kendini zorladığından emin ol. her sette ağırlığı arttır.
  • eindaclub  (10.03.15 16:46:34) 
@eindaclub
sadece protein yeter mi ? göbeği eritme sıkıntım var. yani bir kaç kilo daha yağ yakmam gerek. iso100 diye bir marka varmış onu alsam yeterli olur mu ?

@true blond
casein derken hocam ? ilk sizden duydum bunu tavsiye eden. bunun kullanımı nasıl ? sadece akşam mı ?
  • baris daima  (10.03.15 17:24:34) 
Supplement'e harcayacağın parayı daha fazla et almaya ayır. Kreatin dışındakiler gereksiz.


  • arnold schwarzeneger  (11.03.15 08:04:24) 
şimdi söyle açıklayayım:

- kas yapmak = kilo almak. karbohidrat + protein olmadan bu olmaz.

eğer göbek bölgesinde yağlar var onları ertimeliyim diyorsan, karbohidratı kes. yukarıdaki denklem aklında olsun ama, protein almaya devam etsen dahi bu durumda çok fazla kas kütlesi kazanamayacaksın. ancak yağlarını çok güzel bir şekilde yakarak fit olacaksın. iso'yu kendim kullanmadım ancak iyi diyorlar, özellikle karbohidratı az olduğu için (1 gr kadar) istediğin durum için tavsiye edilebilir. qnt metapure de iyidir, onun da carb miktarı 0. aklında olsun.
  • eindaclub  (11.03.15 08:43:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.