[]

Kadınlar arası baştan aşağı süzülme olayı

Çok saçma bir başlık oldu ama nasıl adlandırsam bilemedim. Son 1 haftadır üç dört kez buna rastladım. Birinde üçlü bir kadın grubu tarafından tepeden tırnağa süzüldüm, hakkımda konuşuldu hatta yanımdaki arkadaşım bile ne kadar süzdüler öyle dedi. Buna benzer şekilde rahatsız edici şekilde süzülüyorum, dikkat çeken bir tip değilim. Sıradanım.
Bu bakışlar beni çok rahatsız ediyor, ben gözümü dikip sorun ne dermişcesine bakmama rağmen gözlerini ayırmadan inceleyip,bakıyorlar. Bir daha aynı şeye rastlarsam gidip konuşayım mı napayım? Size de oluyor mu hemcinsleriniz tarafından dikkatle incelniyor musunuz, rahatsız olmuyor musunuz?



 
Same here. Umursamiyorum. Kiskancliklarindan ya da meraktan diye dusunuyorum. Bakilacak bir seyim yok benim de bence ama bakiyorlar. Kadinlar ikiye ayrilir; hemcinsini bastan asagi suzenler ve ilgilenmeyenler.


  • pinkpeony  (10.03.15 13:22:07) 
ben senin aksine dikkat çekici bir tipim sanırım. süzülme durumuna sürekli maruz kalıyorum. herhangi bir rahatsızlığım yok umursamam da pek.

bu arada ben oradaki 3lü kadın grubundan olabilirim. üniversitede çok kötü bir alışkanlığım vardı ben ve iki en yakın arkadaşım biz bütün gün oturup gelene geçene bakar kendi aramızda dalga geçerdik tiple saçla kıyafetle. ama deli gibi süzmezdik.

özledim kızları şimdi :(
  • dream state  (10.03.15 13:22:24) 
çekici&sıradan olup olmaman önemli değil, sendeki bir ayrıntı (kıyafetin, duruşun, saç modelin vb) dikkatlerini çekmiştir, canları sıkılıyordur karşılarına sen çıkmışsın seni çekiştirmişlerdir :) veya konuştukları konuyla ilgili bir ayrıntıya sende denk gelmişlerdir (oje rengi, çanta modeli vb).

veya kıskançlıktır. her türlü yapacak bir şey yok, içinden gül geç :)
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (10.03.15 13:24:49) 
bana da sürekli oluyor. çünkü çok yakışıklı, seksi ve karizmatiğim. suçlayamıyorum o yüzden.

edit: kadınlar tarafından süzülme diye okumuşum. ama bu benim yakışıklı ve karizmatik olduğum gerçeğini değiştirmiyor.
  • m murphy  (10.03.15 13:28:33 ~ 13:49:32) 
Bu genelde ortam kasan tipte ve mentalideki kadınlarda oluyor.
Lisede en popüler olmak için bir tarafını parçalayan Merve, üniversite bitince bu hale geliyor sanırım.
Başkası ne giymiş bakarsın, incelersin çaktırmazsın ama O'nun göreceği şekilde bariz bir şekilde bakıp, birlikte gülüşmeler filan en başta ayıptır, şahsen böyle tipleri aptal buluyorum ben.

''Ay inanmıyoraaam yaaa o ayakkabıyı nasıl kombinlemiş hahahahaha''

''Ay şu bluzu gitmiş de sezon indiriminden almış , ben sezonunda almıştım hahahah' gibi muhabbetleri oluyor.

Günlük hayatta dert butonu olsa keşke, üniversitede böyle arkadaşlarım vardı ordan biliyorum :)
  • neferkitty  (10.03.15 13:32:03 ~ 13:32:46) 
Kalabalığın gücünü sırtlarına alıp zorbalık etmişler sana. Kadın zorbalığı daha pasif agresif oluyor.


  • arnold schwarzeneger  (10.03.15 13:33:51) 
Senle alakası yok bir de bir sonraki gelen kişiye de aynısını yapıyorlar :D


  • neferkitty  (10.03.15 13:34:52) 
kadınların birilerini süzmeleri daha bi' başka oluyor gerçekten. katılıyorum. çok afedersiniz bir göte kilitlenmeleri var, sanırsınız dünyanın en muhteşem şeyini izliyorlar. baştan ayağı süzmeleri de var evet, demek bunu sadece erkeklere yapmıyorlarmış.

kaç sefer fermuarı açık mı unuttum lan acaba diyerek kuytuda fermuarı kontrol ettim lan...
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (10.03.15 13:43:26) 
Kadınlar zaten birbirlerini erkeklerden daha cok suzuyorlar. 'O ne giymis, bu ne yapmis, aaaa sevgilisine bak, bla bla bla'. Neferkitty'nin dedigi gibi en basta ayip bu durum ama anlayana.


  • fraise  (10.03.15 13:45:07) 
ben inceleniyorsam da farketmiyorum. bahsettiğin tarzda bir olay yaşamadım ama yaşasam sinirlerim zıplardı, gidip "hayırdır?" deme gereği duyardım açıkçası. sen de bir dahakine "ne baktın?" diye sorabilirsin. o neymiş öyle?

onun dışında karşı cinse, hemcinsime arada bakarım. ne kadar yoğun bakıyorum, rahatsız eidyor muyum bilmiyorum. olumsuz geridönüş olmadı bugüne kadar. genelde güzel saçlı kızlara ve klişe olacak ama güzel popolu erkeklere bakıyorum. bazen ellere de kitlendiğim oluyor. umarım kimseyi rahatsız etmiyorumdur.
  • damdanakan  (10.03.15 13:47:22) 
ben bu tip durumlarda direkt art niyet arıyorum. amaç salt rahatsızlık vermek. kendimden örnek verecek olursam, bir kadına veya bir erkeğe dair herhangi bir ayrıntı çok hoşuma gittiğinde onu rahatsız etmemek ve tabii kendimi de rezil etmemek için fazla bakmamaya özen gösteriyorum. sadece bana bakmadığından emin olduğum zamanlarda kaçamak bakışlar atıyorum.

eğer bir kadın diğerini çok uzun süre süzüyorsa bu hareket ona "sende yolunda gitmeyen bir şeyler var" sinyali gönderip o kişinin özgüvenini baltalamak içindir. yüzde yüz. ve bu hareketin literatürdeki karşılığı basitliktir.
  • köstebek kurabiye  (10.03.15 14:03:05) 
Ben bir kere bir kadın grubu tarafından süzülüp gülünmüştüm. Yanlış duymadıysam "Beyaz peynir gibi" demişlerdi. Kendileri tatile gitmişlerdi herhalde, bayağı bronzdular. İş yerimin yanındaki AVM'den öğle izninde yemek alırken olmuştu bu. Yeni annemi kaybetmiştim, o yüzden böyle bir olay yaşadım diye üzülmemiştim ama o kadınlar için üzülmüştüm ve ayrıca ten rengimden de çok memnundum/memnunum.

Beni süzenler genelde tek yürüyenler oluyor. Yüzüme bakıyorlar çokça. Toplu taşımalarda filan kıyafet süzen oluyor çok, o zaman dik dik bakıyorum, "Hayrola, ne var?" gibisinden kafamı sallıyorum.
  • whimsical  (10.03.15 14:04:33) 
kadın kısmısı çekilecek ızdırab değil.


  • kargn  (10.03.15 14:07:50) 
Nispeten farklı giyim stilim ve bazen hava soğuk da olsa etek/elbise altına çorap giymemem dolayısıyla bol miktarda süzülüyorum. Rahatsız edici ve sinir bozucu bir durum ama alıştım artık; sallamıyorum. Sadece Türkiye'de olan bir durum bu bence ve gerçekten bir nevi taciz. Bu kadar dış görünüş meraklısı olmasak ne güzel olurdu.


  • Thredith  (10.03.15 15:05:35 ~ 15:06:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.