[]

Android'e temiz format atmak

Merhaba,

Önce aradım, mamafih bulamadım. Şimdi ben telefona format atmak istiyorum ama, sonrasında google hesabımı girince programları yüklemesin istiyorum. Ben elle tek tek seçeyim istiyorum. Çokca lüzumsuz program var. Şimdi onların kurulmasına izin versem ve daha sonra kaldırsam bile yine de sorun. Ben hepten, tertemiz bir kurulum yapayım istiyorum. Ha tabi telefon numaralarım, notlarım vs. vs. gelsin. Sadece programlar gelmesin.

Bir de, bu stock rom ile gereln yüzbinlerce gereksiz programı kaldırmanın bir yolu var mı ? Rootlamadan ? Aleti garanti süresinin bitmesine yakın garantiye vereceğim de, root yüzünden garantiden olmak istemiyorum.

Telefon note 3, versiyon 4.4.2.

Teşekkürler.

 
yok o samsung un proramları kaldıramıyorsun.

telefon numaraları ıcın super backup

format ıcın de factory reset/backup reset
  • bryan fury  (10.03.15 11:04:42) 
Kies kullanır misin?
Böylelikle yedekler ve yedekten sonra hangilerini yüklemek istersen seçersin

  • indescribable  (10.03.15 11:11:07) 
Kies'i bir deneyeyim ya, sağolasın. Galaxy s3 ilk çıktığında almış, bir kaç kere kies kurmaya çalışıp küfür edip bırakmıştım nalet programı. Şimdilerde düzelmiştir inşallah.

@biron başgan, rehber tamam da, takvim noları falan nasıl olur. Onları google ile senkronladım. Bir problem olurmu ki.

Sağolun beyler :)
  • arnatuile  (10.03.15 11:36:11) 
google a senkronladıgın hıcbısey kaybolmuyor hesabı tanıttıgında gelır hepsı.


  • bryan fury  (10.03.15 13:19:03) 
A. koduğumun Kies'i bıraktığım yerde hala!! Ben onu ypan adamın bilgisayarının kablosunu... İndirdim, aleti yekdekledim. Bastım formatı. Sonra geri bağladım, aptal kies yedekleme dosyasını bulamıyor, geri yükleme yapamıyor. senin ben ananı bacını Samsung. o. çocukları....


  • arnatuile  (10.03.15 13:30:20) 
sorun ne şu an?

google ile yüklediğin tüm uygulamaları almamanın da yolu var, samsung ile gelen bazı uygulamaları direkt devre dışı bırakmanın da.
  • eys of speyds  (10.03.15 13:33:51) 
@eys, ya kies ile yedekledim. @byron'un dediği gibi. Kies'den yedeklerken sadece bana çok lazım olan programları seçtim. Sonra resimlerdir, kişilerdir falan hepsini seçip yedeklettirdim. Sonra factory wipe+reset yaptım. Telefonu geri açıp Kies'den geri yükle dediğimde daha 10 dakika önce yaptığı yedeklemeyi bulamıyor. Yedekleme dosyalarının yolunu takip ettim, dosyalar olması gerektiği yerde, ama Kies salağı göremiyor.

Samsung uygulamalarını garantiyi bozmadan silmenin yolu nedir ?
  • arnatuile  (10.03.15 13:40:09) 
ayarlar > uygulamalar > hepsi sekmesine kaydırmak, oradan samsung ile kullanmadığın uygulamalara tek tek girip devre dışı bırak demek.


  • eys of speyds  (10.03.15 13:50:22) 
abi ben tamamen silmek yoketmek istiyorum. devre dışı da bıraksan o program oralarda biyerde. dosyaları da orada.


  • arnatuile  (10.03.15 16:50:14) 
duzelttın mı aletı.

yok ıste root suz komple silemıyorsun ıbnelık orda.
  • bryan fury  (11.03.15 11:03:22) 
@byron, abi düzelttim iyi kötü. biraz veri kaybım oldu ama, çok önemli bişey yok. Numaralar falan mütemadiyen google'a yedekleniyordu. gerisi de bir şekilde geri geldi. sağolasın.


  • arnatuile  (11.03.15 13:46:39) 
gecmıs olsun


  • bryan fury  (11.03.15 20:13:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.