[]

İskanı henüz alınmamış yeni binadan daire almak

Yeni yapılan bir binadan daire almak istiyoruz. Emlakçı ve müteahhit ile görüştüm. Şu anda tapu kat irtifakı olarak alınıyor, iskanı alınmadı dedi. Başvurduk, ön onay alındı, bir buçuk - iki ay içinde de iskanı alacağız dedi. O zaman kat mülkiyetine çevrilecekmiş tapular ve herhangi bir ek masraf çıkmayacakmış, tüm masrafları biz karşılıyoruz dedi müteahhit.

İsterseniz tapu müdürlüğüne beraber gidelim, iskanı hakkında bilgi alın içiniz rahat etsin dedi. Bana da ada, pafta ve parsel bilgilerini verdi kendim bakmak istersem. Şu anda su ve elektrik faturaları şantiye olarak geliyormuş ve tek fatura geliyor binaya, sonra dairelere paylaştırılıyor. Doğalgazı bireysel alabilirsiniz, elektrik ve suyu da iskandan sonra alacaksınız dedi.

Bina temiz, güzel, daireyi de beğendik. Binada oturan birkaç kişi daha var. Şimdi bu durumdaki daire alınır mı? Bir sorun çıkar mı?

 
tamamen müteahhite bağlı. adamın önceki işlerini falan araştırın.


  • sta  (09.03.15 19:50:29 ~ 19:50:51) 
Ben de şu an oturduğum evi iskanı alınmamış olarak aldım. Müteahhit 2 ay içerisinde iskanı alırız demişti, 8 ayda anca aldı. 8 ay boyunca ortak elektrik su faturası ödendi. Şantiye abonesi olunca normalin 2 katı pahalı oluyor elektrik, bi de insanlar nasıl olsa ortak ödeniyor diye açıyolar ufoları falan.

Size tavsiyem paranın tamamını vermeyin, Atıyorum %90 ını şimdi verin, kalan %10 unu da iskan alındıktan sonra veririm deyin. Bunu da kağıda ve ıslak imzaya dökün. İskan alınana kadar elektrik ve su faturalarını müteahhitin ödemesini de isteyebilirsiniz.
  • antidote  (09.03.15 20:15:38 ~ 20:23:36) 
bahsedilen surec normal, ama bu muteahhitin her an bi itnelik yapmayacagi anlamina gelmez.

belediyeden %100 is bitirme almis mi bakin. henuz o seviyeye gelmediyse (ki birileri oturuyorsa gelmesi lazim) projeyi alip bina projeye uygun mu yapilmis bakin.

projeye aykiri birsey varsa iskan alamaz cunku.

belediye ile ilgili kisimlari bunlar, bir de sgk dan borcu yoktur belgesi almasi lazim belediyeye vermek icin.

onu da sorun, hatta bir kopyasini isteyin suphelenirseniz.

bina projeye aykiri yapilmadiysa muteahhit sgk lari da odediyse iskan icin bir problem yok.

ki bu iskan problemleri icin yeni bir yasa cikmisti yanlis hatırlamıyorsam, muteahhitin sgk borçları iskan almaya engel olmayacakti.

hayirli olsun.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (09.03.15 21:10:03) 
Ben kredi çekerek aldm kat irtifak tapulu. 2 yıl oldu hala kat mülkiyeti alınacak. Ki bizim herşey ayrı elektrik su. En son asansör onayı kaldı denildi onu da aldık ama müteahit hala almıyor. Yani vrrilen süreye inanma. Evi satanlara hiç güvenme. Aynı sitedeki ev sahiplerine kesinlikle ulaş onlardan alacağon bilgi doğrudur. Evi çok beğendiysen kaçırma bu tapu işlerini pek anlamam ama sen de ilerde bu mevcut tapunla satış yapabiliyorsun.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (10.03.15 17:25:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.