[]

yalan söyleyen insan

bir insanın yalan söylediği nasıl anlaşılır ? bir dergide okumuştum çok detay veren insan büyük ihtimalle yalan söyler gibi. böyle profesyonel yöntemler nelerdir ?
gözlerini kaçırır, rengi kızarır, elini ağzına götürür gibi cevap verenler ilk uyduyla uzaya gönderilecektir.

edit: yalan makinesi kullan diyenlerde uzay yolculuğuna tek kişilik bilet kazanacaktır.

 
şüphesiz ki google herşeyi bilir

www.herturlu.org
  • emraah  (23.08.09 04:03:21) 
peki sizin kullandığınız taktikler neler? nasıl anlarsınız karşınızdakinin yalan söylediğini? bi fbi ajanının ropörtajını okumuştum gayet farklı yöntemlerle yalan söyleyenleri anlıyordu. böyle farklı yöntemleriniz var mı ?


  • Ayiyogi  (23.08.09 04:17:47) 
size göre sola bakıyorsa beynin hayalgücü bölgesiyle düşünüyordur, sağa bakıyorsa anılara düşünüyordur.

dolayısıyla size göre sola bakıyorsa atıyor, sağa bakıyorsa hatırlamaya çalışıyor.
  • deckard  (23.08.09 04:22:06) 
sanırım yalan makinesi göz bebeklerini, nabzı ve özellikle göz çevresindeki ısı değişimlerini ölçerek anlıyor. Göz bebeklerindeki büyümeyi görebilirsiniz. Eğer büyüyorsa yalandır.


  • foma  (23.08.09 04:32:30) 
başkalarına yalan sıkarken duyduysam bana da sıkıyor olabileceğinden şüphelenirim.


  • sleeping sun  (23.08.09 10:14:04) 
deckard'ın bahsettiği olayı ben yukarı-aşağı olarak izlemiştim bir belgeselde. yukarı bakan kişi anımsamaya çalışıyor, aşağı bakanlar ise bir yalan uyduruyormuş. belgeselde clinton'ın "i have never had sexual relations with that woman" derkenki videosu uzmanlarca inceleniyor ve yalan söylediğini belirten mikro mimikler gösteriliyordu.


  • kediebesi  (23.08.09 12:23:07) 
o zaman bundan sonra yalan söylerken yukarı bakıcam ehehaeh


  • trista  (23.08.09 12:28:13) 
işte öyle ilginç bir şeydir ki trista
sen istemesen de beynin yalanı algılamadığından seni şıp diye ele veriyor. ancak yalanına caaaanı gönülden inanıp, beynini ve bilinçaltını da etkileyebilirsen yırtabilirsin.

  • kediebesi  (23.08.09 12:51:55) 
bu gözleri kaçırma söylentisinden olsa gerek, yalan söyleyen biri -eğer ne yalan söyleyeceğini önceden düşünmüşse- normal bir konuşma yaptığından çok daha fazla gözlerinize bakıyor. ve yalan bittikten sonra oluşan sessizlikte "bana inanmalısın" der gibi 1-2 saniye daha bakmaya devam ediyor.
bir de gereğinden fazla ayrıntı vermek var tabi. "hatta tam o sırada annem aradı" gibi

  • duch von souch  (23.08.09 13:10:46) 
burna fazla dokunma, kaşıma diye bir refleksten bahsediyor psikolojik kaynaklar.


  • cedilla  (23.08.09 13:42:48) 
Beynin sağ lobu, sol lobu geyiklerini bir kenara bırakın bence, solaklar da var :)


  • Struttin  (23.08.09 13:46:03) 
dizisi var bunun :)

www.imdb.com
  • kdonitz  (23.08.09 13:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.