[]

Türkiye'den Yurtdışına Para Aktarımı

Erasmus için İtalya'da bulunan bir arkadaşıma ailesinin para göndermesi gerekiyor zaman zaman. Ancak Western Union 50€ için 8€'luk bir transfer ücreti istiyormuş, resmen soygun yapıyorlar anlayacağınız.

Arkadaşın eline bu paranın hızlıca, en az komisyonla, fiziksel olarak geçebilmesi için nereyi tavsiye edersiniz?


 
enpara kart. ama tabi onun arkadaşınızda da olması gerekiyor. sadece 2.6dolarlık atm para çekme ücreti istiyordu


  • cokponcik  (09.03.15 16:59:15) 
Arkadaşınız oradaysa, pek yapılacak bir şey kalmamış gibi, burada teb'den akbank'dan alacağı bir kartla komisyonsuz orada para çekebilirdi sanırım, veya enpara ile aynı şekilde.
Bu durumda upt var galiba.

  • atom karincanin torunu  (09.03.15 17:04:21) 
PayPal'ı nasıl kullanabiliriz peki, komisyonu nasıldır?


  • sevgikusunkanadinda  (09.03.15 17:07:28) 
Paypal 3% gibi bir komisyonu vardı sanki, paypal kart alıp paypal hesabınıza para aktaracaksınız sanırım ya da karşı taraf sizden para isteyecek siz de istenen kredi kartıyla veya bakiyenizle para yollayacaksınız, karşı taraf o parayı çekecek. İtalyada paypal nasıl işliyor bilmem. Mesela biz de banka hesabına çekmek en 3 gün.


  • atom karincanin torunu  (09.03.15 17:11:54) 
banka kartıyla yurtıdışından para cekince 5-6 lira masraf alıyor, hepsi için geçerli değil mi bu? ben işbank ve ziraat ile farklı ülkelerde denedim ve her defasında bu rakamı ödedim.


  • tolga asp  (09.03.15 17:36:02) 
TransferWise'ın komisyon oranları oldukça düşük. Ana sayfada hesaplama yapabilirsiniz.


  • Sandeman  (10.03.15 07:47:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.