[]

Sınav stresi

Önceleri hiç başıma gelmeyen bu olgu son 2 önemli sınvadır başıma bela oldu, ilk önce sınav sabahı üzerinize afiyet isal olarak başlangıç yapıyorum, hiç iştahım olmuyor ancak genede zoraki bir iki lokma yiyorum ve sınav anında okuduklarımı anlamakta güçlük çekiyorum ve bu durum ,doğal olarak müthiş bir performans düşüşüne yol açıyor.

sorunun başlangıcıyla birlikte bir psikoloğa gideyim dedim ancak seans ücretinin 100 tl olduğunu duymam ile birlikte bu hayalde son buldu benim için, sonrasında internet üzerinden bir iki araştırma yaptım ancak bu da beni pek aydınlatmadım.

şimdi önümdeki sınava 2 ay zamanım var bu süre zarfında uygulayabilceğim bildiğiniz bir yöntem ya da kullanabileceğim bir ilaç var mıdır ( mesela konsantrasyon etkisini arttırıcı veya sakinleştirici bir ilaç). yoksa gidip şu psikoloğu dövüp beni bedavaya teddavi etmesi için zorlamak daha mı mantıklıdır?

 
harnup pekmezi olarak da bilinen keçi boynuzu pekmezi olabilir. pekmezi sade yiyemem dersen yoğurt ya da süt ile karıştırabilirsin ancak kendisi düz duvara tırmandırıcı bir etkisi de bulunmaktadır. burn den daha iyi enerji patlaması yapar. konstrasyon sağlar, dinç tutar.


  • phonex  (23.08.09 02:07:11) 
psikoloğu dövüp zorla tedavi olmak bana çok mantıklı göründü.


  • blackdog  (23.08.09 02:11:40) 
- öncelikle sınava gerçekten hazır olduğunuza emin olun.
- internette nefes egzersizleri vardır. onları uygulamayı deneyin.sakinleştirmesi açısından. işe yarıyormuş.
- "yine ishal olucam" beklentisine girmeyin.
- her zaman yediklerinizden farklı şeyler yemeyin. (sınava 2 gün kala en az)
- yine sınava yakın, erken kalkmaya çalışın. vücudunuz erken kalkmaya, o saatte yemek yemeye alışsın.
-psikoloğu dövmek fena fikir değil.
  • yalniz bir opera  (23.08.09 02:17:59) 
100 tl lik psikolog biraz ucuzcu imiş aslında. psikologlar daha pahalıdır. psikolog tavsiye ediyorum ben.

ben sınavlara normal kola ve çikolata götürüyorum. sınavdan önce helecandan bişi yiyemediysem bile sınavda kola ve çikolata ile doping yapıyorum, zorla tıkıştıyırum ağzıma. faydası oluyor. sonuçta şeker beyin için gerekli bir besin. performansı arttırıyor.
  • mea maxima culpa  (23.08.09 14:18:45) 
Sınav sabahı bir şeyler yiyemeseniz de size sert bir kahve içmenizi öneriyorum. Kafein candır canandır konsantransyonu arttırır, dikkatinizi toplar.


  • selimse  (23.08.09 15:42:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.