[]

kırışmış kağıt kaç boyutludur

arkadaşlar, tek bir kırıştırılmış kağıt kaç boyutludur? normalde tek boyutlu, kırıştırıldığında boyut kazanıyormuş da..
bir arkadaşın ödev sorusu, yorumlarınızı alırsak seviniriz:)



 
3d değil mi?


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (09.03.15 14:31:13) 
kalınlığını hiçe sayacak olursak kağıt 2 boyutlu. kırıştırınca, top yapınca falan 3 boyutlu oluyor.

tek boyutlu olarak çizgiyi düşünebilirsin.
  • loveinaflipbook  (09.03.15 14:33:28) 
bak şimdi kırıştır kağıdı, sonra elinle düzleştirip düz masanın üstüne koy. Masanın hizasından baktığında girintiler çıkıntılar göreceksin (aynı yeryüzünde bi dağlık - ovalık araziye bakıyorsun gibi düşün). Bunların hepsini de birbirinden bağımsız üçgen ya da dörtgen kağıt parçaları olarak düşün. Onların her biri de 3 boyutlu düzlemler oluyor.
3 boyutlu düzlemleri birbirine eklediğinde yeni boyut oluşmadığına göre, istersen origamiyle Davşan yap, o kağıt yine 3 boyutlu. Sadece eğip büküyorsun.

edit: 3 boyutlu düzlem olmaz denmiş. çok emin değilim o yüzden 3 boyutlu alan, bölge olarak değiştirebilirsiniz okurken.
  • safepassage  (09.03.15 14:49:16 ~ 10.03.15 09:07:02) 
kırıştırılmadan önce de sonra da 3boyutludur


  • sta  (09.03.15 15:01:51) 
1. uc boyutlu evrende fiziksel olarak var olan her nesne uc boyutludur. (aslinda bu cok ucu acik bir onerme oldu ama bu soru icin simdilik idare eder)
2. ilkogretim seviyesindeysek, egilip bukulmemis bir kagidi, kalinligini ihmal ederek iki boyutlu kabul edebiliriz. egilip bukuldugu takdirde uc boyutlu olur.
3. uc boyutlu duzlemler denmis, uc boyutlu duzlem hatali bir tanimlama. duzlem iki boyutludur, iki boyutlu degilse duzlem degildir.
  • nxtrls  (09.03.15 15:38:11 ~ 15:47:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.