[]

para değerlendirmek - dolara yatırım

selamlar. biz bi ev sattık bi iki ay kadar önce. ama ben hemen o parayla tekrar bi ev alırım diye düşünüp biraz da sığır olduğum için dolara falan yatırmadım parayı. aldıydım bozduydum derken para kaybetmeyeyim dedim.
ama şimdi herkes "kriz gelecek, nakit parayla gir, daha rahat ev alırsın" diyor. mantıklı da geliyor. zaten piyasada elimdeki parayla alabileceğim düzgün ev de yok.

ama şimdi parayı dolara yatırmak için çok mu geç? yani dolar illa yükselir ama müdahale falan edilir mi? düşer mi biraz daha? beklesem mi yoksa artık yatırayım mı direkt?

 
kriz öncesi ev sahibi olmak yerine nakit parayla girmek bana da mantıklı geldi.
babam şuanda sahip olduğumuz evi kriz zamanında almış mesela. 2 sene içinde gayrimenkul fiyatlarının neredeyse yarı yarıya düştüğünden bahsetmişti.
o yüzden nakit parası olan adamlar için krizler hep fırsattır.
  • ohara  (09.03.15 11:12:17) 
dolar 5 yıllık yükseliş trendinin 2.yılında yani çoğu çevre yükselmesini bekliyor,merkez bugün müdahalede bulundu 2.60 ın altında indirdi 20 gün önce 2,50 altında tutmaya çalışıyorken yani direnç 2,50 iken 2,60 direnç kabul ediliyor,seçimlere kadar öngörüm 2,75 olacağı yönünde yılsonu 2,90-3,00 lira ise ütopik değil.

büdü : tavsiye değildir,her koyun kendi bacağından asılır.
  • penaltikurtaranmelo  (09.03.15 11:23:24) 
meblağ büyükse tabi risk de büyüyor ama temmuza kadar, belki de sene sonuna kadar dolarda tutacağım paramı diyorsan dolar alabilirsin hala. zira bu daha genel dolar gidişatı ve türkiyenin iç piyasası/siyasetindeki saçmalıklardan dolayı çıkışı. bunun daha amerikan faiz arttırımı var, türkiyenin kötüye giden ekonomisi var, var oğlu var. hele ki temmuzda faiz arttırımı olursa işte seyreyle cümbüşü.

tabi ki meblağ büyük. asla benim tavsiyemle iş yapma. bilenine danış.
  • syozkn  (09.03.15 11:57:51) 
eve ihtiyacınız varsa hemen alın.
uygun fiyata ev bulduysanız alın.
yatırım amaçlı alıyorsanız ev almayın dolar alın.
geç mi derken; bi kaç ay içinde dolar şu anki seviyeden daha yüksek olacak. 2,75 çok muhtemel.
bu ay belki biraz düşer ama sene sonuna kadar yön yukarı. o yüzden alınacaksa beklemeye gerek yok bence.
tabi elinizdeki tutarı bilmiyorum. çok yüksek bir para ise kademeli olarak dolar alınabilir.
  • dafuq  (09.03.15 12:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.