[]

En iyi tencere tava markası?

Tefal'den mi şaşmayalım? Spesifik olarak "şu işlem için şu markanın şu ürünü" önerileriniz de kabul olunur. Hatta eliniz değmişken her türlü küçük/büyük ev aleti için marka & model tavsiyelerinize de talibim.

Süpürge, beyaz eşya, mutfak eşyası, aklınıza ne gelirse :)

Teşekkürler.

 
granit serilerine bak mutlaka. ozellikle tavalarindan bir tane elinin altinda bulunsun. biz karaca aldik memnunuz ama baska markalarin da granit urunleri guzelmis diye duydum.


la noix soyleyince hatirladim, mutlaka kurutma makinesi al. gercekten hayat kurtarici bir sey.
  • fraise  (09.03.15 10:46:30 ~ 11:05:34) 
oo sonunda evleniyoruz galiba, çeyiz hazırlıkları mı başladı? :)

tefal bence çok başarılı çoğu mutfak aletinde. actifry, tavalar, tencereler konusunda güveniyorum kendilerine.

süpürge dyson diyorum, ona bütçe çıkışmazsa electrolux de fena değil, hadi bosch veya rowenta da olabilir. beyaz eşyada da electrolux iyi bence, eskiden bosch falan diyolardı da şimdiki hali pek başarılı değil bence, biraz da gereksiz pahalı. ayrıca çamaşır makinesi ve buzdolabında samsung'un iyi olduğunu düşünüyorum.
  • loveinaflipbook  (09.03.15 10:49:24) 
Seramik tavada Emsan, Tefal'den daha kaliteli ama fiyat olarak da biraz daha kallavi. Kalanı hakkında Tefal'den çok şaşmamaya çalışıyorum.


  • aychovsky  (09.03.15 10:49:25) 
en iyi dediğinde fiyatlar uçuyor.

süpürge için mesela dyson var. bayağı pahalı. performans/fiyat oranı iyi olsun dersen philips iyi diyorlar genelde.

Beyaz eşya için en iyilerden miele var ama yine pahalı. daha düzgün fiyatlarda genelde bosch tavsiye ediliyor.

tencere tava için de silit var mesela, enplus'larda satılıyor. ama bence çelikler için korkmaz, hisar iyidir. teflon da tefal tabi. seramikleri ve dökümleri bilmem. düdüklü tencere için ise fissler var ama daha ucuz olarak korkmaz fena değil gibi yine. en sağlıklısı da çelikler tabi ama yapışmazlık için teflon, seramik falan gerekiyor.

çatal kaşık takımı: jumbo, olmadı hisar.

her türlü cam: paşabahçe.
  • lemmiwinks  (09.03.15 10:49:50) 
Karaca'nın döküm tava setini kullanıyoruz, performansı çok yüksek. Seramik tava seti de güzel, tencere tava takımları var, büyüklü küçüklü alabilirsin.


  • elikası  (09.03.15 10:55:57) 
Tencere yemekleri için Ikea'nın 365+ tencereleri çok başarılı (git:www.ikea.com.tr ). Ben kullanıyorum 3-4 senedir ve çok memnunum.


  • Thredith  (09.03.15 10:56:37 ~ 10:56:58) 
soruna tam olarak cevap değil fakat arayıştan kafa bunaldığında izlemelik www.youtube.com


  • groovettyn  (09.03.15 10:59:01) 
beyaz eşya'yı arçelik/beko vs gibi bi yere git, hepsini ordan hallet. ciddi indirim uyguluyorlar. bi de dönemlik kampanyalardan yararlanabiliyorsun. her ay farklı bi çamaşır mak falan kampanyada oluyor.

annem benimçeyizime tencere tava takımı aldı, dökümlülerden. sözüm ona yapışmayacaktı ama maşallah her şey yapışıyor. hiç memnun değilim. markasını hatırlamıyorum eve gidince bakarım. yaza doğru seramiklerden alıcam. teflon önerilmese de ciddi manada hayat kurtarıcı oluyor, temizliğine dikkat edersen o zararlı şeyinden de uzak kalmış olursun (süngerin yumuşak tarafıyla temizlenecek, bulaşık mak girmeyecek). cem marka iyi diye hatırlıyorum bi de

kurutma makinesini annem zorla aldırdı ama çarşaf havlu vs'de cidden süper bişey. şimdi çocuk da olunca herhalde daha randımanlı kulanmaya başlarız. yımışacık oluyo o havlular bornozlar <3

evde fantom sulu elektrik süpürgesi var, haftalık büyük temizlik onla yapılıyor. bana kalsa daha rahat kullanımı olan bir şey seçerdim ama o da fazladan varmış, ondan aldım :d bim'den 50 liraya ayaklı elektrik süpürgesi aldık bi de mutfakta duruyor, kırıntı döküntüyü 5 dk'da temizliyorsun.

en büyük problemi ben çatal kaşık takımında yaşadım. o hisar'lara karacalara falan gittik, elimizi attığımız ikinci çatalda hep bir çizik hep bir sorun. sonunda esse'de satılan bi markadan aldık, memnunum. misafirlere onu kullanıyorum, günlük olarak da ikea :D

bim'i takip et, cam kaplar borcamlar falan ciddi uygun fiyata alırsın hepsini :) küçük kapaklı cam kaplar da süper oluyor (plastikte yemek tutmayı sevmiyorum, ayrıca camı bulaşık mak yıkayabiliyorsun)
  • la noix  (09.03.15 11:01:24) 
öncelikle karacaya hiç yanışmayın, zaten şikayetvar'a bi bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız (benim 1 adet bozuk düdüklü tencere kapağımı 1buçuk senede değiştiler, desenleri dökülen yemek takımıyla ve yer yer paslanan çatal-bıçak takımını servise götürmeye cesaretim yok )

f/p olarak benim gördüğüm en iyi tava tencere markası mehtap. tefal, emsan vs. fiyat olarak fazla uçmuş. ayrıca şu günlerde migroslarda mehtap ürünlerinde çok ciddi indirim var (40 küsürlük ürünler 10 küsüre inmiş, kaçırmayın)

satış sonrası servis hizmeti olarak arçelikten memnunuz, tavsiye ederim.

ıvır zıvırmış gibi görünene ama almaya başlayınca ne büyük bir ellet olduğunu göreceğiniz ufak tefek şeyler için ikea'ya bakın, belirli bir satandarttaki her şeyin bir arada olması büyük kolaylık.

bim, şok ve a101!i takip edin, haftalık aktüel ürünlerinde güzel şeyler olabiliyor.
  • yemrem  (09.03.15 11:05:30 ~ 11:08:41) 
benim bir adet hisar düdüklüm var memnunum valla,beyaz eşyada da gidip çok lüksünü alma buzdolabı dediğin aslında 5 yıl içinde eskiyor.


  • cingenepembesicakmak  (09.03.15 11:25:51) 
ızgara tava için www.tefalshop.com.tr bu süper bence. mutfak gereçlerini(ufak tefek şeyleri ya da gündelik yemek takımlarını falan) ben genelde bernardodan tantitoniden falan bakıyorum. bu arada hayırlı olsun şimdiden:)


  • theworldismine  (09.03.15 11:36:12) 
mutfakta ne kadar zaman geçirirsin sık yemek yapar mısın bilmem ama ben önceliklerimi yazayım en azından. markalara takılma kaliteli ürün kendini belli eder ekonomik ve sağlam bir sürü şey bulabilirsin uğraşırım dersen. tasarruf kasmama gerek yok dersen markaların setlerinden alabilirsin tabii. benim önerim et pişirmek için bir tane döküm ızgara tavan olsun. wok tavan olsun hızlıca sebze pişirme olayı çok hoş sağlıklı. güzel alternatif oluyor yemek yanına. en az 3 boy, birer ikişer tenceren tavan olsun. sakın katı meyve sebze sıkacağı alma kullanmadan köşede kalıyor :) blender seti al. kettle'ın içi çelik olsun kireç temizliği kolay oluyor. çeşit çeşit özelliklerde tost makineleri var sana göre bir tane seç.fırın kapların olsun kelepçeli kalıplar muffin kalıpları güveçler borcamlar vs. kurutmalı çamaşır makinesi almak istiyorum ben yerden tasarruf. almışken öyle alırsan senin için de iyi olur. her buzdolabı yiyecekleri taze tutmakta başarılı değil. 1 yıllık dolabı değiştirmişliğimiz var iyi araştırmak lazım. 5 programlı bulaşık makinesi al. ocağını seçerken büyük gözü cayır cayır yanan bir model al :))


  • apartman teyze  (09.03.15 11:55:12 ~ 11:57:01) 
söylemeyi unutmuşum bulaşık ve çamaşır makinesinin kısa programı mutlaka olsun


  • la noix  (09.03.15 12:14:53) 
Düdüklüde Tefal iyidir. Esse'den aldığımız seramik tencerelerden çok memnunum. Makinede de yıkıyorum. Yine Esse'den aldığımız döküm wok tencere var, o da iyi. Tavaları Makro'dan aldım (markaları Touch Me). Mavi gri renkli seramik teflon tava. Biri klasik, biri de wok. Wok tava gerçekten çok kullanışlı. Bu seramik teflonları elde yumuşak süngerle yıkamak da çok kolay oluyor. Bir de yine Makro'dan aldığım krep tavası var, çok iyi.

Teyzem Tefal Actifry hediye etmişti; pek kızartma yiyen biri değilim ama memnunum ondan da.

Arzum'un rondo ve karıştırıcılı setinden memnunum. Tost makinem de Arzum, gayet güzel işini görüyor. Su ısıtıcım da Arzum'dan ve o da senelerdir kullanımda, kireçlenme yok.

Mini fırınım Arçelik'ten, gayet memnunum. Elektrik süpürgem Rowenta, tozu bayağı iyi çekiyor ve çok sessiz. Beyaz eşyaları evlenirken yenileyeceğiz biz de. Şimdilik emektar Bosch ocaklı fırın, Vestel buzdolabı ve çamaşır makinesi, Siemens bulaşık makinesi var ve bunları alalı 10 sene ve hatta daha fazla oluyor. O yüzden yine bu markalara bakarım ben. Kurutmalı çamaşır makinesi almak bence de mantıklı. Ayrıca kısa program ve ne kadar çeşitlilik olursa o kadar iyi; mevcut çamaşır-bulaşık makinelerimde çok program var ve hemen hemen her şeyi yıkayabiliyorum.

Philips'ten aldığımız katı meyve sıkacağı da başarılı ama onu temizlemesi çok sinir, o yüzden meyveyi direkt yemek daha çok işime geliyor.

Tchibo'da da her zaman alacak ufak tefek bir şeyler bulunuyor. En son buharda pişirme aparatı aldım mesela. Güzel kek kapları, muffin kalıpları da oluyor.

Çatal bıçak, tabak takımları filan artık zevke göre. En uygun fiyatlar Ikea'da sanırım. Annemden kalanları kullanıyorum ben. Eksiklik yok şimdilik.

Kolay gelsin. :)

Edit: Bir iki detay ekledim.
  • whimsical  (09.03.15 12:34:39 ~ 14:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.