[]

Çorba

evde yapabileceğim son derece lezetli bir çorba lazım.

bir süre katı gıda tüketemeyeceğim (püre falan tüketebilirim), onun için olabilecek en lezzetli çorbaların tarifi lazım.

sağlıklı olmasına gerek yok,
"su gibi" olmasın, yoğun bir aroması falan olsun da yemek yiyor gibi hissedeyim kendimi.

sınır falan da yok aslında, amacım yemek yiyemediğim dönemi yemek lezzetinde geçiştirebilmek.

 
mercimek çorbası candır, tarhana kandır. Hem kolay hem sağlıklı hem de doyurucudur, yoğundur.


  • erty_ksk  (09.03.15 08:13:18) 
iyi bir ezogelin 2 tabak yemek kadar doyurucu ve lezzetli olur (içindekiler katı gıdaya giriyor mu bilemiyorum). Mantar çorbası da besleyicidir.


  • whoosie  (09.03.15 08:17:43) 
farklı bir şey olsun istiyorsan patlıcan çorbasını deneyebilirsin.


  • Tutesh  (09.03.15 08:17:49) 
Vegetable beef barley

www.google.com
www.google.com
  • [silinmiş]  (09.03.15 08:21:24 ~ 08:23:46) 
keskinoğlu nun tavuk suyu konservesi var, ondan al bir tane. zeytinyağı ile şehriyeyi kavur, açtığın konserveyi dök içine, konservenin üçte ikisine kadar su doldur onu da dök bırak biraz kaynasın. bir kapta yumurtanın sarısı, bir kaşık yoğurt, bir kaşık un, bir limonun suyunu karıştır. kaynayan suyu hızlı hızlı karıştırırken bu karışımı yavaş yavaş dök. isteğine göre baharatla. bir taşım daha kaynat sonra servis yap.

çok ekşi sevmiyorsan limonu azaltabilirsin veya suyu biraz daha artırabilirsin.
  • inheritance  (09.03.15 08:24:49 ~ 08:29:16) 
şehriye, mercimek(süzme değil, patates+havuç rendeli), karalahana, gendime çorbaları, pirinçli ayran çorbası


  • neseranni  (09.03.15 08:29:30 ~ 08:29:51) 
• yayla çorbası, et veya tavuk suyu ile, tereyağlı. bol nane ve pul biberli(ben öyle seviyorum, biraz da renk geliyor çorbaya, pul biberleri yakmayın fazla),
• domates çorbası,
• domatesli(domates püresi alın) şehriye çorbası,
• kremalı tüm çorbalar,
• aslında kendiniz et suyu hazırlayın, tüm çorbalara katın. hem besleyici, hem de lezzetli olur.

tarif mi istiyorsunuz?
  • oinone pe  (09.03.15 08:31:35) 
yetersiz beslenmemeniz için, belki de önermişlerdir, yine de hatırlatma babında olsun,

www.abbott.com.tr
  • oinone pe  (09.03.15 08:34:23) 
Mercimek çorbası + 1 diyeyim ben de.
Çok sulu yaparsanız sulu olur, az sulu yaparsanız bebek maması kıvamında olur.
Şu tariften tereyağı ve sıvıyağı çıkarıyorum, içine sarmısak ekliyorum, soğanı da ikiye çıkarıyorum. Güzel bir çorba oluyor. Rendeleme çok zor geliyor, havuçları ince ince, patatesleri daha kalın dilimliyorum. Blender'la nasıl olsa ezilip gidiyorlar.
www.oktayustam.com
  • aychovsky  (09.03.15 08:35:43) 
çeşit olsun ve değişik tatları seviyorum derseniz bildiğiniz balkabağını da mercimek corbası gibi pişirebilirsiniz. krema ya da sut ile kıvamlandırıp mutlaka muskat rendeleyerek çeşnilendirebilirsiniz.


  • bordeaux  (09.03.15 08:44:42) 
Brokoli seviyorsanız, brokoli corbasi. Hem koyu bir kivami oluyor hem de besleyici.

Tavuk suyuna corba; sehriyeler kati gıdaya giriyorsa blenderdan geciriverin.

Safak corbasi, unu biraz zeytinyaginda kavurun, uzerine domates puresi ve salcasi ilave edin. Biraz pisirdikten sonra sicak suyu ekleyin. Kaynamaya yakin oda sicakliginda sut koyun. Kivami koyu isterseniz un miktarini arttirin.

Sebze corbasi. Kereviz, mantar, havuc, patates gibi bilimum sebzeyi tavuk/ et suyu ya da kremali çorba haline getirebilirsiniz.

Ezogelin ve mercimek corbasi klasiktir zaten.

Bir de makarnalutfen.com diye bir site var. Dogal tahillardan, sebzelerden olusan corba karisimlari yapiyorlar. Tarife gore sicak su, sogan, salca vs ekleniyor. Aslinda ekleyip, cikaracaklariniz hayalgucunuze de kalmis bir sey. Hemen her corbasini denedim; hem lezzetli hem saglikli. Karisimlar da 5er liralik paketlerde geliyor. Bence bir goz atin.
  • fraise  (09.03.15 08:50:48) 
Şehriye çorbası. Sanki yemek gibi bir çorba ve süper bir lezzet. Tel şehriyeyle yaparsanız hem de yemesi, yutması fazlasıyla kolay oluyor.

www.yemektarifleri-sitesi.com
  • pandispanya  (09.03.15 08:58:56) 
İçerisine nohut ve tavuk da eklediğim, şehriye çorbası gibisi yok. şu an aklıma geldi ve ağlamak istiyorum, istersen yazarım tarifini.


  • yonge and bloor  (09.03.15 09:15:28) 
hangi çorbayı yaparsanız yapın, biraz yağda bir çorba kaşıgı kadar un kavurup sonra diğer malzemeleri eklerseniz daha yoğun kıvamlı bir çorbanız olur. tereyağı ile yaparsanız bu işlemi lezzeti de daha güzel olacaktır. çorbayı da normal suyla değil de tavuk suyu veya et suyu kullanarak yapın.
püre tüketmeniz gerektiğine göre sanırım bir rahatsızlık durumu var. özellikle kemikli et suyu iyileşme dönemini de hızlandırır.

  • halanne  (09.03.15 09:54:56) 
Tüp mide operasyonu?!

Özellikle soruyorum çünkü eğer bi operasyon söz konusu ise belli "lezzet" kısıtları olabilir.
  • lcha  (09.03.15 10:13:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.