[]

Sabahları Sorunsuz Uyanmak

Sabahları uyanmak konusunda ciddi problem yaşıyorum. Uykuyu tam alamamış olma, dışarının soğukluk hissi, güne başlayıp bilmemkaç saat ders görecek olmayı en azından biraz erteleme hissi vs. Hepsi farkettiğiniz üzere tembellikten oluşan hissiyatlar :)

Android telefonuma REM uykusuna göre uyandıran bir program yükledim, aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmayı denedim ancak sonuç yok. Zorunlu olacak uyanacaksam bile günüm kabus gibi geçiyor çoğu zaman.

Ben istiyorum ki misal saati 8'e kuruyorsam 8'de zınk diye ayakta olayım, sorunsuz şekilde güne başlayayım. Varsa bir tekniğiniz, şunu ye, bunu iç diyebileceğiniz şeyler, paylaşabilirseniz çok güzel olur.

 
saglikli besleniyo musun, beslenme saatlerin nasil, yatmadan once yemek kahve sigara gibi aktivitelerin var mi, ruhsal ve/veya bedensel sikintilarin var mi. bunlar hep onemli.

ayrica bu saatte bu duyuruya cevap verecek insanlardan bu konuda tavsiye beklemen de pek dogru degil bence.
  • lunker  (09.03.15 00:44:13 ~ 00:45:39) 
"Erken yat hariç öneri alayım" demeyi unutmuşum :)

@lunker, çoğunlukla düzenli beslenmeye çalışıyorum, ara sra sporu da rutine oturtarak devam ettiriyorum hayatımı. Sigara kullanmıyorum, kahve nadir çay tüketiliyor (beni pek etkilemiyor, bardağı bırakıp uyuyabiliyorum da) Ancak o zamanlarda bile durum pek değişmiyor. Genel olarak sıkıntılıyım, bildiniz, huzurlu olunca da değişmiyor :)
  • sevgikusunkanadinda  (09.03.15 00:46:27) 
aynı sorunu yaşıyorum ve artırıyorum,

her sabah 6.30'da kalkmam gereken bir işim var ve ben her gece 3'ü görmeden uyumuyorum. işten 20:00'de eve ulaşmış oluyorum, hepi topu günlük yaşam alanımın 3-4 saatle sınırlı kalacak olması fikri bile beni uyutmamaya yetiyor.

dolayısıyla her gün 3'e kadar yapmak istediğim şeylerle ilgilenip sabah uyanırken resmen beton gibi yapışıyorum yatağa.

bunun için elektrikle uyandıran bi mekanizma ve telefon aplikasyonu yapmayı düşünüyorum ciddi ciddi ve satacağına da inanıyorum.
  • calligrapher  (09.03.15 00:56:32) 
Portakal suyu iç. evet. uyanır uyanmaz bir bardak soğuk portakal suyunu dik. 1 dakika içinde uykudan eser kalmaz.


  • andy kaufman  (09.03.15 01:03:59) 
m.youtube.com

Bunu alarm yap asdgghjkkjkh.
  • boris the animal  (09.03.15 01:59:03) 
uyku öncesi rutini iyi gelebilir. geçen şunu fark ettim; 12 de uyuyup 7 de kalkan biri olarak akşam saat 21-23 arası film izlediğimde uyuma saatim 12'yi geçiyor. yani kafayı o saatlerde boşaltmış olmak gerekiyor gibi geldi bana. üzerinde düşünülecek yeni veri girişi yapmamak lazım belki de :) ayrıca @calligrapher'ın bahsettiği durumu da senelerce yaşadım, mesele sadece iş güç sonrası vakti "günlük yaşam alanı" olarak görmekten kaynaklanıyor. şu an günlük işlerimi yaparken de bu anları yaşam alanımın içinde görmeye başladığımdan akşamına çılgınlar gibi dopdolu geçirmek, uykusuz kalıp bir bira daha içmek , bir film daha izlemek gibi kendimi zora koşmuyorum. işten çıktım , sevdiğim iş için emek harcadığım bir gün yorgunluğumu atmam mı gerekiyor, hop arkadaşlarla biraz deniz havası birer bira yada güzel bir mekanda sohbet çay kahve, eve gelip haberlere bir göz gezdirme, vakit kaldıysa 1 saat kadar konsolda oyun moyun :) gayet yeterli gelmeye başlıyor gün içinde yaptıklarınızı da yaşam alanı olarak görmeye başlarsanız.erken yatmak o kadar koymamaya başlar yani.


  • loch ness  (09.03.15 09:29:44 ~ 10:16:39) 
Gece metabolizmayı coşturacak aktivitelerden uzak dur. Geç saatte spor, kafein tüketimi, ağır bir öğün gibi.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.15 09:32:28) 
uyku konusunda ciddi dertli biri olarak yazilanlari ilgiyle okuyorum. her biri ayri ayri haklilar. konunun bir de irade kismi var bence.
demek ki sabah uyaniyorsun aslinda ama yataktan kalkmak istemiyorsun. oncelikle daha iradeli davranip bir sure, ama uzunca bir sure kendini zorlamali ve olusturmak istedigin duzene gore davranmalisin. ben uyku konusunun bir aliskanlik oldugunu dusunuyorum. dolayisiyla aliskanliklari kirmak, degistirmek de senin iradene bagli. olmuyor diye bir sey olmamasi gerek. yeterince denememis olabilirsin anca. bugunku halin atiyorum 20kusur yillik aliskanliklarinin sonucu. o yuzden hayattan nefret de etsen 8de cik yataktan. iradeni kullan.

  • jimicik  (09.03.15 09:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.