[]

karadag'dan bosna'ya

sevgili duyurucular,

planımız bu ağustos ayında, karadagı gezip sonra bosnaya geçip iki gün falan bosnda kalıp, tekrar kadaradagdan türkiyeye dönmekti. uçak biletlermizi posgorica.ya gidiş dönüş olarak aldık. toplam 11 gün süremiz var. ancak sonra nette araştırdıkça gördük ki (çok net bir bilgiye ulaşamasak da) karadağ bosna arası geçiş toplu taşıma ile çok uzun sürüyormuş, araba kiralasak nasıl olur bilemiyoruz, karadag'da bosnaya araba geçisine izin verirler mi? acaba 11 gün sadece karadagı mı gezsek ? nasıl yapsak sizce, giden gören bir tavsiye ricamız ?


 
taksiyle geçebilirsiniz sınırı. biz bu yaz geçtik, ne kadar ödediğimizi hatırlamıyorum. toplu taşıma olayında, otobüsün Bosna'ya Hırvatistan üzerinden geçip geçmediğine dikkat etmelisiniz. Schengen yoksa şutlarlar geriye. Karadağ 3 günden fazla zaman geçirmelik bir yer değil açıkcası.


  • vonflatline  (09.03.15 01:07:23) 
İmkan varsa araba kiralayın. Sınırdan geçmek çok rahat. Karadağ'da Budva'da kalabilir, çevresindeki Bar, Kotor, Svet Stefan gibi yerlere gidebilirsiniz. Jaz Beachen güzel plajlardan biri Budva'daki.
11 Gün Budva'da (ya da Karadağ'da) sıkılırsınız bir de pahalı olur. Ben olsam iner inmez arabayla geçer ve 3 gün Saraybosna, 2 gün Mostar (aslında gerek yok 2 güne de çok şirin bir yer), Kalan vakitte de Budva'da kalırdım. Yine de sıkılabilirsiniz ama işte her güne farklı bir rota çizebilirsiniz araba varsa.

  • whoosie  (09.03.15 08:23:13 ~ 08:23:57) 
Karadağ için sadece 2 - 3 gün verebilirim ben. Kotor haricinde ben pek beğenmemiştim, geri kalan her yer Enez - Erikli'yi andırıyor bence. Hele Budva.

Bosna'da ise çok farklı bir kültür beklememek gerek ama orada piramitler var, bi gezip görebilirsiniz.

Bence 11 gün her iki ülke için gerçekten çok fazla. Araya bir de Kosova falan belki yerleştirebilirsiniz.

Ben Karadağ'dan Bosna'ya otobüsle gitmiştim geçen yaz, sanırım 6 saat falan sürüyordu ama Karadağ'daki adamlar hiç yardım sever değiller ve üstelik seyahat konusunda yalan atıyorlar. Bize iki ülke arasında 3 kez otobüs değiştirttiler ve üçünde de kimseye haber vermeden yaptılar, araç sonra başka güzergahta ilerliyormuş, biz rastgele anlayıp bavullarımızı aldık 3 seferinde de. Ola ki uyumuş olsaydım artık kendimi farklı bir yerde bulacaktım veya bavulum başkasına verilmiş olacaktı. İnternetteki saat ve günler güncel değildi, umarım bu yaza kadar güncellerler o yüzden otogara gidip oradan bilgi almanız gerek ve her gün otobüs kalkmıyor.
  • dessy  (09.03.15 08:37:13 ~ 08:38:09) 
valla biz karadağ'dan bosna'ya küçük otobüs ile gezmiştik. yol çok dağlık taşlık, uçurum. max hız 50km ve tehlikeli. 7 saat filan sürüyor. arabayla da geçebilirsiniz, bosna'lılar kıllık yapmıyorlar geçişte türk olduğumuz için zaten.

bosna'ya 2 gün yeter. belgrad'ı da görün bence. gece hayatı nays.
  • widee  (09.03.15 09:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.