[]

Saçınızı nasıl kesiyorsunuz?

Uzun zamandır saçımı uzatmaya çalışıyordum. Ne zaman kuaföre gidip "azıcık" kesim istesem kısacık bir saçla çıkıyordum kuaförden. Bir de öyle pahalı ki bizim burada kuaförler, paramla rezil oluyordum. En sonunda saçımı Youtube videoları izleyip, kendim "azıcık azıcık" keserek 1 senede uzatmayı başardım.

Kendim kesmeye devam ediyorum ve devam edeceğim de herhalde. Saçlarla ilgili bu kadar soru soruluyorken, ben de saçımı taze taze kesmişken, bari dedim hem öğretici hem de başka kesimler de öğrenmemizi sağlayacak bir duyuru açayım...

Ben şu videodaki gibi kesiyorum saçımı: youtu.be

Kakülümü de şu videodaki gibi kesiyorum: youtu.be

Siz nasıl kesiyorsunuz?

Not: Kakül videosu çok tatlı. ^_^

 
erkek olarak sıfır makasla uzatmıştım saçlarımı, herkes de beğeniyodu... niye kesmek gerekiyor anlamıyorum ben kırık falan mı oluyor? kırık görsem onu da tanımam gerçi de :)


  • benim adim kerim hepinizi severim  (08.03.15 23:05:35) 
@kerim
Kırıklar + Orantısız uzama

  • whimsical  (08.03.15 23:06:47) 
telefonda oldugumdan su an vieolikleri ile ugrasamadim :) lakin kahkulu keserken bu paylastigin ilk videodaki kadinin bi kahkul kesme videosu var isimi cok kolaylastirmisti ve sonuc hep iyi olmustu, tavsiye ederim.
ben sac kesim isini ogrenmek icin insanlarin kendi saclarini nasil kestikleri videolardan cok profesyonellerin nasil sac kesilir uygulamali videolari oluyor onlari seyrediyorum. makas tutusu, saci ayirisi vs bir adam var unutmazsam daha sonra linkini eklerim.
kendi sacini kesebilmek buyuk rahatlik heralde bi 3-4 senedir kuafore gitmisligim yok :) mis gibi..
  • nwnd  (09.03.15 06:38:48) 
4-5 seneden beri saçlarımı eşim kesiyor ben de onunkini kesiyorum bir 7-8 senedir (kuaförlükle uzaktan yakından alakamız yok). Hatta e-bay'den profesyonel makas bile aldım bu iş için. Saçımda herhangi bir kat v.b. olmadığı için kolay oluyor kesim. Çenemin biraz altında küt bir model ve önlerde kakül/perçem var. Kakülleri şu videodaki (git:www.youtube.com ) tekniğe benzer şekilde kesiyorum. Eşim de saçında 3 numara tercih ettiği için makineyle bir 15 dakikada halloluyor.

Kuaförlere bağımlı olmamak şu dünyadaki en güzel şeylerden birisi.
  • Thredith  (09.03.15 07:43:47) 
@nwnd
Profesyonellerin videoları teknik olarak mutlaka daha iyidir. Link eklersen biz de faydalanırız, güzel olur. :)

@thredith
Ben de saçımı küt keserek başlamıştım. :) Ensede birleştirip kıt kıt kıt "kağıt makasıyla" keserek! Bana bazen gelirler öyle, sonucu fazla düşünmeden eylemi yaparım. Neyse ki kötü olmamıştı. Sonra da yavaş yavaş uzattım. Benim saç makasım Watsons'ta satılanlardan. Profesyonellik derecesini bilmiyorum ama memnunum ben de.
  • whimsical  (09.03.15 11:30:10) 
@whimsical

Ben de sonucu hiç düşünmüyorum açıkçası. Öyle biraz yamuk olmuş, istediğimden daha kısa kesilmiş falan çok takıldığım şeyler değil. O yüzden hallediyoruz bir şekilde kendi içimizde kuaför gerginliği yaşamadan. Şimdilerde eşim kesiyor ama kendi saçımı da çok kesmişliğim vardır. Özellikle üniversite zamanında kafama eserdi, alırdım elime makası kırt kırt kırt çok titizlenmeden keserdim. Böyle ense kısacık, önlere doğru uzayan modeller bile kesmişliğim vardır o dönemlerde :)

Watsons'da bu tarz makas olduğunu bilmiyordum açıkçası. Bilsem e-bay'le uğraşmazdım büyük ihtimal. Bundan sonra aklımda olsun ama :)
  • Thredith  (09.03.15 12:10:13) 
@theredith
Watsons'ta ara makası bile var. O da saçtaki yığınları inceltmek için büyük kolaylık sağlıyor. :)

  • whimsical  (09.03.15 12:42:58) 
biraz gecikmeli oldu, aklımdan çıkmış efenim.

ben şu amcanın videolarını bayağı faydalı buldum saçın nasıl tutulması gerektiği konusunda. hangi tutuş nasıl bir sonuç getiri vs;
www.youtube.com
www.youtube.com

verdiğin ilk linkteki hatunun videolarında da bayağı bir şey anlatıyor, kahkül olayında en pratik ve iyi sonuç veren teknik benim için.

benim saçlarım uzun olsa da şu kısa saç kesimini de izlemek bayağı bir fikir veriyor kesim konusunda,
www.youtube.com

şu kanalda da bayağı saç kesimi ile ilgili video var;
www.youtube.com

zaten bir videodan başladın mı önerilerden daldan dala atlayıp sürüyle farklı şey çıkıyor bir zaman sonra da hepsini harmanlayıp kendine uygun sonuca varıyorsun.
  • nwnd  (12.03.15 18:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.