Merhaba monte carlo metodu ile 2D laplace denkleminin çözümüne uğraşıyorum. Bilen bilir ancak yine de laplace denklemini vereyim. http://upload.wikimedia.org/math/4/b/3/4b390c808a0af0cb3b1771acbec52251.pngSorunum oradaki döngüyü yerine oturtamamaktan olduğundan takıldığım yeri anlatayım. Sınır nokta
Merhaba monte carlo metodu ile 2D laplace denkleminin çözümüne uğraşıyorum. Bilen bilir ancak yine de laplace denklemini vereyim.
upload.wikimedia.org 
Sorunum oradaki döngüyü yerine oturtamamaktan olduğundan takıldığım yeri anlatayım. Sınır noktaları g sütununda ve g = 1 ve g = gmax (j=70'de tanımlı) random walk parçacığı buraya geldiğinde işlem sonlanacak işte ben de o sınır sıcaklık değerini not edeceğim ama beceremedim, galiba saçma bir döngüye soktum bitmiyor mübarek.
kodun o kısmı tam olarak şu. döngüyü tamamlasam devam edeceğim ama maalesef. takıldık fena.
pastebin.comcopy paste yapınca saçma sapan bir şey oluyomuş. pastebinledim ben de.