[]

Matlab while döngüsü'nde takılıp kalma -Monte Carlo Metodu

Merhaba monte carlo metodu ile 2D laplace denkleminin çözümüne uğraşıyorum. Bilen bilir ancak yine de laplace denklemini vereyim.

upload.wikimedia.org

Sorunum oradaki döngüyü yerine oturtamamaktan olduğundan takıldığım yeri anlatayım. Sınır noktaları g sütununda ve g = 1 ve g = gmax (j=70'de tanımlı) random walk parçacığı buraya geldiğinde işlem sonlanacak işte ben de o sınır sıcaklık değerini not edeceğim ama beceremedim, galiba saçma bir döngüye soktum bitmiyor mübarek.

kodun o kısmı tam olarak şu. döngüyü tamamlasam devam edeceğim ama maalesef. takıldık fena.

pastebin.com

copy paste yapınca saçma sapan bir şey oluyomuş. pastebinledim ben de.

 
while'ın end'i yok gibi.
if g==1'den önce veya en son while'ın end'ini kapatmak gerek. (Artık fonksiyon için neresi uygunsa)

  • aychovsky  (08.03.15 20:50:13 ~ 20:52:52) 
son end while'ın end'i. g == 1 kısmı da içerisinde oraya ulaştığı an döngü bitecek. koşullarda bir sıkıntı var gibi.

gerçi g == 1 sonrasını döngü dışına da atabilirim ya mantıklı. içerde anlamsız olur. haa doğru ya zaten bitirecek o kısmı bir deneyim.

son not: maalesef işe yaramadı. sapıttı yine.
  • mechanica  (08.03.15 20:55:51) 
Buldum, | yerine & gelecek. Böylece her değer şartı sağlıyor ve döngü bitmiyor. "g 1'den büyük ve 5'ten küçük olduğu sürece devam edecek döngü. Böyle her şey koşulu sağlıyor, dolayısıyla sonsuz döngüye giriyor.

Bir de gerçekten yukarıda pastebin'de yapıştırdığın şeyde while'ın end'i yok. Gerçi koymuşsun onu zaten.
  • aychovsky  (08.03.15 21:11:14 ~ 21:12:07) 
Dahası da varmış.
while g>=1 || g<=gmax komple şöyle değişmeli

while g>1 & g<gmax olmalı. Başka türlü 1 ve gmax'ta durmuyor, devam ediyor, sınırları geçiyor ve S girdiği gibi çıkıyor.
  • aychovsky  (08.03.15 21:16:01 ~ 21:27:40) 
sağolasın evet s değerine ulaşabildim bir döngü ile beraber ki döngü de istediğimi veriyor şuan. :) teşekkürler.


  • mechanica  (08.03.15 21:57:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.