[]

kızım gerinmeye başladı!

dünyanın en mutlu insanı olabilirim şu an ya. benim miloşum bir bacak olmayıp öbürü engelli olduğu için ne kadar mutlu yaşıyor olsa da bazı şeyleri yapamıyor. başlarda koltuklara çıkamıyordu mesela, zamanla öğrendi. 9 ay oldu ben kızımı sahipleneli, gerinemiyordu hiç, yattığı yerde esniyordu sadece. birkaç gündür ayakta gerinmeye başlamıştı tam olarak olmasa da. az önce ilk defa şu hareketi yapabildi:

www.kokolikes.com

mutluluktan ağlayacaktım! paylaşmak istedim.

var mı sizin böyle hikayeleriniz? siz de paylaşsanıza mutluluğunuzu?

 
ay hadi maşalah ben de çok mutlu oldum şimdi okuyunca, sen olmasan napardı kimbilir.

benim bu tarz bir hikayem yok ama izlediğimde etkilendiğim bir ''dog rescue'' videosunu paylaşmak istedim, kör bir köpeğin hayatını değiştiren senin gibi insanlar , öncesi ve sonrası :)

www.youtube.com
  • neferkitty  (08.03.15 19:28:40) 
Ne güzel olmuş :) Daha da iyi olur inşallah minnoş.

Benim şöyle bir hikayem var. Apartmanın bodrum katına bir kedicik 5 yavru doğurmuş ve sonra terketmişti bunları. Biz eşimle bir akşam, neredeyse donmak üzereyken bulduk bu minikleri. 10 günlük varlardı yoklardı ve bulduğumuzda 3 tanesi çok az kıpırdıyor; 2 tanesi hiç kıpırdamıyordu. Neredeyse kaskatı kesilmişler ve buz gibi olmuşlardı. Hemen kıyafetlerimizin içine sokup yukarı eve getirdik. Ben 2 tanesinin ölmüş olduğunu düşünüp ağlamaya başladım ama eşim ufaklıkları kulağına iyice yanaştırıp nefes alışlarını duyduğunu ve hala yaşıyor olduklarını söyledi. Hemen ütüyü fişe taktık ve bir kaç havluyu ısıtıp minikleri sarıp sarmaladık. İyice ısınıp, hareketlenmeye başlayana kadar yaptık bu işlemi. Yavaş yavaş kendilerine geldiler ve miyavlamaya başladılar. Sanırım hayatımın en güzel, en mutlu anlarından birisiydi 5'inin de hayata döndüğünü görmek! Vücut ısıları yerine geldikten sonra şırıngayla biraz süt içirdik. Bebekler bir kaç gün içinde canavar gibi oldular. 15 gün kadar bizde kaldıktan sonra hepsini sahiplendirdik. Evde iki tane kedim var ama ara ara aklıma geliyor bu bebekler ve özlüyorum gerçekten.
  • Thredith  (08.03.15 19:56:00 ~ 19:57:51) 
2.5 yildir bizimkinin guvenini kazanmaya calisiyoruz. epey ilerledik. bes gun once ilk defa sirt ustu yuvarlandi, beynimizde havai fisekler patladi resmen. neden mutlu olduk, cunku kopekler sirt ustu kolay kolay yatmazmis, guven duymadigindan. bizimki pek evcil sayilmaz hala. 1.5 sene yanina yaklasinca geri kacti. arkasinda kimsenin olmasina izin vermezdi. daha 3-4 ay once sirt ustu yatmayi basardi ve simdi o kadar seviyor ki oyle yatmayi. ama ancak destegimizle yapabiliyor cunku sirti pek enli degil:) videosunu ozelden gonderebilirim.


  • bir varmis bir yokmus  (09.03.15 01:19:39) 
Dün bizim köpeği veterinere götürmüştük. veterinerin içi de kedi köpek dolu. veteriner bakıyor.
neyse bir tane yetişkin tekir oturuyodu yerde, bir baktık bir arka bacağı yok. biz bir üzüldük bir üzüldük buna bir bacağı yok diye..
Sonra baktık bizim bu bacaksız tepelerde geziyor hoplaya zıplaya. diğer kediler mal mal oturuyo koltuklarda, seninki bir o rafta, bir bu tepede maymun gibi.
Sevindik tabi onu öyle görünce biz de.
  • innerbliss  (09.03.15 08:04:58) 
çok sevindim :) bugün şöyle bir şey gördüm. iki bacakla yürümesini sağlayacak tasma benzeri bir şey. www.facebook.com

yaşamasını sağlayamadığım 11 yavrudan sonra balkonumun altına bırakılan yavru kedi 1.5 gün boyunca zorla içirdiğim su dışında bir şey yemeden uyuduktan sonra büyük iştahla 100 ml ye yakın mama içmişti. imgur.com&TYXxnIb şimdi de çok güzel bir evi var.
  • madarch  (09.03.15 15:38:39) 
@madarch ya, şu sistem bizim iki bacaklıya belki olabilir ama tasmayı sabitleyebilir miyiz bilmiyorum, çünkü o çocukta kalça da yok...


  • mutevazi  (09.03.15 16:26:05) 
göbeği komple saran bir şey olsa belki sabitler ama omurga için zararlı olur mu?


  • madarch  (09.03.15 19:21:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.